Reklama

Reklama

Vražda v Orient expresu

  • USA Murder on the Orient Express (více)
Trailer 1

To, co začíná jako luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se rychle promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů, jaký byl kdy vyprávěn. Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém vlaku Orient expresu kdesi ve sněhových závějích na Balkáně. V okamžiku, kdy ve vlaku dojde k záhadné vraždě amerického obchodníka, každý z nich se stává podezřelým. Ve vlaku naštěstí nechybí jeden neobyčejný Belgičan s velkým knírem a dokonale pracujícími šedými mozkovými buňkami. A právě tento nejslavnější detektiv na světě, Hercule Poirot, musí závodit s časem, aby vyřešil smrtící hádanku dříve, než neznámý vrah znovu udeří. (CinemArt)

(více)

Recenze (866)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Klasické, detektivní, elegantní, vlakové, vražedné, vtipné, dramatické, individuální, společné, nové, neurážející, barevné. Musím říct, že vskutku dobrý počin měl pan Branagh. Klasického Hercula nezměnil, a i když to byla stejná postava, ztvárnil jeho mladšího a akčnějšího bratra. Zápletku a příběh Orient Expresu jsem neznala, byla to pro mě prvotina. Natočeno to bylo srozumitelně, a záživně. Musím se přiznat, že jsem si ale v jednu chvíli říkala, kdy už konečně začne nějaký ten hon na vraha. Bavila jsem se. Závěrečné minuty a velké odhalení bylo natočeno tak hezky a citlivě, až jsem slzu upustila. Skvělé obsazení, krásné kostýmy, a záběry, které byly jisto jistě uměle tvořeny. Celkově hodnotím jako pecka zábavu, na kterou jsem ráda vzala maminku alias sběratelku klasických detektivek Agathy. ..v těch jeho modrých očích by se dalo klidně utopit.. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Velmi působivé. Kamera byla nádherná, to stejný vizuál. Kenneth Branagh v roli Hercule Poirota obstál skvěle. Film má hvězdné obsazení. Doufám že film Smrt na Nilu bude stejně dobrý jako tohle a klidně ještě lepší. Merci ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Obstojná detektivka s Herculesem Kornoutem, která se odehrává za jízdy vlaku, poté se vyšetřuje i po jeho zastavení. Na mě až moc ukecané, ale budiž. Pachatele jsem neodhalil, zmátla mě ta osoba v kápi a konec mě hodně překvapil, dostal co proto. Přítelkyni se to líbilo a já jsem to s ní rád sledoval, jak tam parta známých hollywoodských herců řádí. Dávám 70% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velmi povedená podívaná, odvyprávěná je "Vražda v Orient expresu" také relativně divácky přívětivě.. Co ovšem ve filmu postrádám je nějaký výraznější sexappel a takový ten odlehčený přívětivý herculepoirotský humor..Britsky suché, ale díky nádherným scenériím, kostýmové výpravě a perfektně ztvárněnému vlaku je na co se dívat.. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Pro mě byl jediným trefnym Poirotem vždy David Suchet. Očividně jde o remake z roku 1974 s Finneym. Každopádně Branagh roli zvládl na výbornou a jeho vizáž dokonalá! Hvězdné obsazené a ikdyz se jedná o detektivní krimi, tak mi tu prostě něco scházelo. Výraznou akci by moc nikdo nečekal a tak je tu přesně zápletka kolem půl hodiny a poté odhalení stopy a vraha po hodině. Ve zbytku se už řeší a vyslicha jeden pasažér po druhem. Knižní předlohu jsem nečetl, ale film mi přijde povedený, jen mě tolik neoslovil. 65% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsané, skvěle zrežírované a s úžasným obrazem :) Nejsem úplně na detektivky, ale tohle má něco do sebe. Líbilo se mi herecké obsazení, které si "řídil" Branagh a všichni za mě odvedli skvělou práci :) Rozhodně chci vidět znovu :) ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Orient Express je nafúknutý, grandiózny pôžitok u ktorého sa Branagh baví so všetkým a s každým, vrátane seba, pred a za kamerou. Trvalo mi veľmi dlho než, som si zvykol na Branagh ako Poirota, pretože od samého začiatku som sa nemohol zbaviť myšlienky, že je to ako sledovať Sheldona Coopera hrať sa na detektíva. S mojej pamäte si nevybavujem také, niekedy až prílišne 'over the top' momenty čo sa tejto postavy týka; a tie fúzy taktiež nijako nepomohli tej 'over the top' myšlienke. Takže od začiatku sa mi bolo ťažké pre tento film nadchnúť, aj napriek tomu že trailery ma navnadili poriadne. No ako sa mystérium okolo vraždy rozbehlo na plné obrátky, film ma chytil a nepustil aj napriek veľmi dobre známemu vyvrcholeniu ... a tiež faktu, že niekdy to bolo také nemastné-neslané. Účasť ostatných hereckých legiend a nastávajúcich mladých hviezd rozhodne potešili. Výkony boli obmedzené hĺbkou ich charakterov, takže s istými sa dalo vytvoriť väčšie puto než s inými, bez ohľadu na veľkosť ich hereckého mena. Čo však absolútne musí byť ocenené je remeselné zvládnutie filmu. Branagh očividne vedel do čoho sa púšťa, čo od filmu chce, a keď som spomenul grandiózny pôžitok na začiatku tak tomu tak skutočne bolo. Skvelá práca s kamerou, ktorá naplno využívala prostredie vlaku, a okolo neho. Hromada nádherných záberov ako Orient Express putoval naprieč krajinou. Vizuálne podmanivé, a absolútne must see na veľkom plátne. Murder on the Orient Express je zážitkom, do takej miery do akej mu povolíte byť. Ja som sa bavil viac než sa zdá ... aspoň si to rád myslím takto na druhý deň. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, že to byl úplně jiný Poirot, než jsme zvyklí od Sucheta, byl víc odlehčený, víc fantastický. Výprava a práce s kamerou byla parádní, o hercích nemluvě. Film dokáže stát i samostatně, netřeba znát předlohu. Výhrady bych měla jen vůči poněkud zbrklému vysvětlení vraždy, vlastně jsme jejím provedením jen prolétli, bez ukázání detailů, jak byla provedena. Ale celkovému dojmu z filmu to neuškodilo. Bylo to hravé a eye candy, od samostatného kino-filmu bych nic jiného neočekávala. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Kenneth Branaghem umí překvapovat. Jeho Thor je velmi dobrá komiksová podívaná, Popelka je krásnou romantickou pohádkou a Vražda v Orient expresu je moderně natočená detektivka, která dokáže připoutat oči k plátnu. Branaghem si mě tímto filmem dost získal, jelikož natáčení a samotné hraní muselo být dost těžké a Branaghem se s tím porval na jedničku a jeho Hercule Poirot je alfou a omegou celého filmu. Neznám předchozí verze a ani knihu, a díky tomu jsem si film užil ještě více, než jsem čekal. Líbila se mi vizuální stránka filmu, způsob vykreslení slavného detektiva a samozřejmě i příběh a samotné vyšetřování. Zaujalo mě, jak film pracuje s pocitem klaustrofobického uzavření, i přestože postavy mají dostatek prostoru na pohyb, ale vnitřně je to z filmu cítit. Branaghem parádně vede herce, a mě fakt mrzí, že ne všichni dostali tolik času, kolik by si zasloužili, a nebo lépe napsáno, aby nás jejich postava něčím více zaujaly. Zamrzí to nejvíce, když si uvědomíte, že jedna z nejdůležitější postav pro příběh je tam sotva pět minut. Nicméně všichni herci odvedli velmi dobrý výkon a je radost na ně koukat. Co se týče samotného tempa, tak to je velmi dobré a jen co se na sedne do vlaku, tak doslova uhání jako vlak. I samotné vyšetřování je zábavné, zvláště pokud neznáte pointu z filmů nebo z knížky. Vražda v Orient expresu je zajímavá a zábavná detektivka, která mě velmi příjemně překvapila. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Orient Express mi imponuje zpracováním a obsazením, avšak musím uznat, že mě moc nenadchl a konec mě tak nějak trochu smazal. Samotný "Erkyl" mě bavil dost, ale sekundující postavy byly, i přes svou velkou rozdílnost, spíš plytké a byť to možná bylo v zájmu příběhu, radikálně to ubralo mému zájmu o ně a jejich osudy. nebýt obsazení a zpracování by to bohužel byl docela obyčejný film. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nadšení z nového, ráznějšího pojetí svérázného belgického detektiva vydrželo paradoxně jen do sněhové laviny a zapeklité vraždy, vyšetřování už se natolik zamotalo do zapíraných vztahů 12 podezřelých, že na tom minimálním prostoru, který jim byl v chvatu věnován, ztrácelo švih i přehlednost, nemluvě o emocích. Dosti mi také nesedly efektní a akční (filmařské) vsuvky. Stylový vizuál i charakterovou podmanivost své postavy (s bombovým práskačem) si ovšem Branagh pohlídal, takže to na těch nepřesvědčivých 7/10 dal. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Trošičku mi vadilo to pomalé tempo a na Branagha jsem si musel zvykat. Ale zhruba v půlce mě to začalo bavit a bylo to vlastně docela dobrý. A dokonce jsem uhodl jednu zápletku, takže spokojenost :-) Jo a Daisy mi byla vyloženě nesympatická, až protivná. Ale to je zřejmě jenom můj problém. 3,5* ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem viděl poutač, který nastiňoval, že se bude jednat o moderní pojetí klasické dektívky a zároveň jsem se trochu obával, že dojde k znásilnění holýmúdem a někde se ve filmu objeví například dinosaur nebo netopýří muž. To se však nestalo a svěží vizuální zpracování je určitě veskrze pozitivní - tedy pokud pominu minimum digitálního bordelu bez kterého se už dnes téměř žádný film neobejde. Překvapil mě inovátorský styl kamery, kdy scény od stropu na lidi ve vagónu byly efektní a klidně bych si těchto hokus pokus záběrů užil i více. To že neměl Hercule knírek jaký je vidět u Davida Sucheta mě ani nevadí... ostatně to bylo co mě vždycky na tomhle belgickém detektívovi vadilo. Tak do poloviny filmu to má spád a dobré tempo a pak už se to začne vléct a vléct a říkal jsem si, že už se těším až bude po všem. Prostě už pak vítězí pouze forma nad obsahem a napětí je minimální. I tak se na to dá podívat a naštěstí to není tak špatné, jak jsem se obával. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Na postavách a ich rozprávaní stojí celý príbeh. To je, samozrejme, vec logická. Problém nastáva v momente, keď sa divák dožaduje nejakej „hĺbky“. Áno, každý mal motív na vraždu, každý je z nejakého dôvodu vo vlaku. Pri kriminálke ako je táto, mi prekážal jemne rozprávkový pátos. Azda si to charakter vlaku doslova vyžadoval. Navyše, film bol určený pre celú rodinu, preto je tu zobrazené len minimum brutality. No stále je to kriminálka, a problémom je, že to v niektorých momentoch, žiaľ, nebolo vôbec cítiť.Na Vraždu v Orient exprese sa oplatí ísť. Film neurazí a remeselne mu nechýba takmer nič. Medzi desiatku najlepších snímok, aké ste kedy v živote videli, sa však s najväčšou pravdepodobnosťou nezaradí. 61% ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Bohužel až příliš velká sázka na konzervativní hollywoodskou jistotu, bez čehokoli originálního a lidského. Vlastně se toto zpracování Kennetha Branagha zase tak moc neliší od "klasického" seriálového devadesátkového Poirota s Davidem Suchetem, kterého můžeme dodnes vídat o víkendových odpoledních. Tato Vražda v Orient Expresu je snad pouze ještě více prudérní a méně britská. Vznešené figury jedoucí ve vlaku, s tvářemi nejprovařenějších herců, pronášejí učesané, strojené repliky. Jedinou výhrou tohoto zpracování se pak stává samotný režisér, neboť je v hlavní roli slavného detektiva pohlednější a mladší, než Peter Ustinov, a i přes svůj belgický přízvuk si zachovává, na rozdíl od Davida Sucheta, mužnost. Neurazí, nenadchne a znalce předešlých zpracování, popřípadě literární předlohy, ani ničím nepřekvapí. 2,5*. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Na úvod je třeba napsat, že tenhle film byl pro mě prvním setkáním s Poirotem. Hlavní námět a pointu jsem sice znal už dříve, ale jako samostatné dílo to byla pro mě novinka. Je tu hodně vidět že Branagh = dramatik. Dlouhé scény a monology vévodí celému filmu, a já říkám ANO, jen víc takových filmů! Herecky jeden z nejnabitějších filmů poslední doby, a každý si svůj part viditelně velmi užívá. Závěrečná scéna "Posledního soudu" je pak mistrovským vyvrcholením děje, podtrhnutý výbornou hudbou Patricka Doylea. ()

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama