Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Recenze (921)

Helo 

všechny recenze uživatele

Potěšilo hororovější pojetí a hororový momenty a celý orámování proslovama Jeffa Goldbluma jsou fajn, ale celý je to vystavěný vlastně dost předvídatelně a bez nějakých překvapeních, na kterých výborně stavěl předchozí díl (původ holčičky, která je ve filmu vlastně naprosto zbytečná, neberu jako zásadní překvápko). Vizuálně je to ale parádní a i proto nebudu mít úplně problém si to zase někdy pustit. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Divák za mnou to ihned po skončení přesně zhodnotil protaženým vzdechem. Na druhou stranu ale nemůžu úplně odstřelit film, jehož druhá půlka se naprosto nesmyslně, ale nějak záhadně sympaticky odehrává v jednom domě, kam se podle všeho vejde i deset metrů velký T-Rex. 60% ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Úplně ok film, nenudil, příjemně se na něj dívalo, nechápu tak nízké hodnocení na CSFD. Pokud se vám líbil předchozí díl, z tohoto budete mít pocity podobné. Jen ty bláboly Jeffa Goldbluma byly divné a zbytečné. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Dokud se děj odehrává na ostrově a jde o záchranu několika druhů dinosaurů je vše v pořádku. Dokonce, když dojde k výbuchu sopky, byl jsem úplně spocenej a hltal jsem každý záběr. Mimochodem všechny akční scény prvních 40 min jsou v trailerech. Bohužel záchranou vše zajímavé končí a následuje dějové linka, kterou se nebojím nazvat fraškou. Kolikrát filmaři udělají tu stejnou chybu. Přijde zlý muž a snaží se si hrát s genem pradávných tvorů. Kecy, prdy, bedary a skoro jsem další hodinu a čtvrt usínal. Jediné co potěší je návrat postav z původní trilogie. Také závěrečný soundtrack zahřeje u srdce. Bohužel jsem z kina odcházel z rozpačitou náladou a dávám velmi průměrné hodnocení. Zdržuji se v doporučení. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Původně jsem od tohoto sequelu čekal stejnou ostudu, jakou předtím předvedl Ztracený svět, ale nakonec je z toho příjemné pokoukání se zajímavým koncem, který krapet evokuje Planetu opic. Velká škoda je, že Goldblum tu byl stejně tak dlouho jako v traileru, o pár minut delší role by mu neuškodila. Stejné je to s Wongem, jehož zlý profesor byl jakýmsi prvním pojítkem mezi původní a novou sérií, ale taktéž jej tu máme jenom na vteřinu a půl. Hudba i efekty jsou samozřejmě na špičkové úrovni a všichni herci podávají dobré výkony, ale co mě na filmu místy štve je jeho neskutečná stupidita. První tu máme sedativy nadopovaného Pratta, který se zázrakem dokáže odkutálet před lávou a nakonec se dát i na útěk. Dále film představuje asi nejhorší zabezpečení, jaké jsem za poslední dobu viděl - do nádrže s mososaurem vedou pouze jedny obří vrata bez menšího průlezu pro ponorku, chytré dinosaury zavřou jen do klecí s jednoduchými západkami apod. Nedomyšlený mi přišel také bývalý kolega Johna Hammonda, který s ním spolupracoval od samého počátku, ale nikdy jsme o něm neslyšeli ani slovo. Zábavný film určitě je, ale kvůli oné stupiditě mu nemůžu dát víc než 70% EDIT: Po shlédnutí HISHE musím ubrat hvězdu. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako reštart prvej časti, hlavne ten príbeh už zachádzal na môj vkus až príliš do greenpeacesackých vôd. No stále je to remeselne kvalitné a efekty výborné takže z tejto stránky nie je čo vytknúť. Snímka nás donútila plakať nad smrťou dinosaurov ale aj tešiť sa zo záchrany. Ako som spomínal, mal som pocit ako by sa dnešný hipsteri snažili sociologicky zmeniť alebo ovplyvniť, pomocou tohto filmu, myšlienku žitia viac ECOfriendly. Preto to malo nádych dnešných spoločenských problémov. Toľko z môjho imaginárneho odhadu. Nehovorím, že je to zlé ale až tak mi to nesadlo. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

V posledním týdnu jsem sjela všechny dosavadní díly "Jurského parku/světa", abych mohla plynule navázat. A hned na úvod svého komentáře musím říct, že "Zánik říše" řadím na pěkné třetí místo v rámci série (za "Jurský svět" a původní film). Bavil mě jak úsek na ostrově (za dinosaury umírající v důsledku sopečné erupce ukápla slzička), tak i větší část odehrávající se v miliardářském sídle. Pratt je pořád frajer, záporáci byli hrozivější než posledně, některé scény si nezadaly s plnohodnotnými horory. Závěrečné minuty asi kdekoho naštvou/rozhodí, ale podle mě dokázaly hodně navnadit na další pokračování. Zklamání se tedy rozhodně nekonalo, v IMAXu docela zážitek. ()

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Měla jsem jít raději na něco jiného. Musím uznat, že alespoň efekty byly na super úrovni a herecký výkony byly taky fajn, ale co je to platný, když scénář je úplně stupidní. U některých scén jsem nevěděla, zda se smát, nebo brečet. Škoda, protože Jurský svět z roku 2015 se mi líbil a myslím že se jednalo o důstojné pokračování původního Jurského parku. Dvojka je ale opravdu jen jedno velké zklamání. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

A vlastně proč ne. Mě nový Jurský svět bavil, a to po celou dobu. Byl akční, napínavý, dlouhý tak akorát... Samozřejmě, není to jednička, ale rozhodně ani takový průšvih, jak některé recenze a hodnocení naznačují. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Tuhle dinosauří ságu naprosto zbožňuji. Ačkoli se mi film opravdu líbil, musím hodnotit 4 hvězdami, neboť máme i lepší díly, než byl tento. Musím se ale přiznat, že takto hodnotím jen v návaznosti na samotný konec filmu, který byl trošičku zvláštní. Ale napětí a dobrou atmosféru zde opravdu můžete očekávat. Sem tam se objeví i tragické a smutné chvilky. ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Ten film je tak tupý až to bolí. Ten pocit, kdy předvídáte, co se stane „na plátně“, protože se nějak musí posunout scéna a ono se to skutečně stane nebo uvědomění si, že ta „nelogická“ scéna z před pěti minut tam byla jako oslí můstek, aby současná scéna měla nějaký význam a nějak musí posunout scénu, je k nezaplacení. A to doslova. Chápu, že současný filmový průmysl funguje na opakování úspěšného receptu, ale jakžtakž sympatičtí herci a možnosti techniky (CGI triků) vám prostě neudělají dobrý film a v tomto případě mě to docela nas*alo. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...stále dobré,ale Jurský svet z roku 2015 bol lepší...niečo tu vyšumelo.....a hlavne skoro všetko v tme....ale stále super. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ještě pořád jsem se dokázal pobavit, i když tentokrát nad ujetou blbostí. SPOILER: Nejšílenější postava samozřejmě zrzka - málem zařvala v jedničce s dětmi své sestry, ale bojuje jako zapálená "sluníčkářka" za záchranu dinosaurů, pak se opět bez obav vrací do místa, kde vybuchuje sopka a málem chcípne, vidí, že to cáluje zlej pracháč, kterej je klidně všechny zabije, zase málem umře, přesune se do sídla pracháče, kterej má jen tak podzemní megalaboratoř, zase tam málem chcípne a vidí, jak lidstvo vyvíjí ještě nebezpečnějšího military dinosaura, kterej má v DNA sledování laserovýho zaměřovače (haha) a pak stejně pláče a chce dinosaury zachránit, kteří zřejmě útěkem zabijou mnoho mnoho lidí a zdemolují mnoho majetku, to je pro mě tak fantasticky dementní, že jsem to bral jako skvělou blbou komedii s bezva dinosaury. :) Je to naštěstí rychlá jízda, až na Spielbergovsky debilní pasáže s dědkem a mega nudnou vnučkou. Jsem zvědavý o čem bude trojka, možná by z toho mohli udělat novou sérii Planeta dinosaurů na způsob rebootu Planety opic, kde se vyděšení lidé schovávají v bunkrech a zrzka je poučuje, že se musíme naučit žít s dinosaury, protože tu byli dřív než my. :))) ()

applause 

všechny recenze uživatele

Na filmu jsem byla  v kině a k jeho porozumění jsem nepotřebovala vidět první díl. Bylo to zajímavé, vtipné a nejlepší část děje byla na ostrově. Doporučuji. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Zábavné a plné akce. Líbí se mi, sledovat, jak Chris Pratt, hraje panáčka, který musí bojovat o přežití, ale hlavně hraje zachránce, který bojuje, aby mohli ostatní přežít. Jediné, co mě zklamalo, je klišé. Farma na dinosaury, vypěstovat a draze prodat a máme tu zápornou postavu, která dychtí po desítkách milionů dolarů, což je už maličko ohrané. Příběh, vedený okolo "Blue," je celkem sympatický a fandil jsem ji v každém momentu, co ve filmu byla. Nicméně, konec byl též zajímavý. Každý to může brát jinak, zdařile, zajímavě, netradičně a v celkovém součtu, je to jen na nás, jaký si uděláme názor, na zakončení dino dvoudílu. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Přes slabé hodnocení se mě tento díl líbil ze všech Jurských parků a světů nejvíc. Atmosféra ve starém domě naprosto úžasná, dechberoucí, akční, výborně namixovaný zvuk na který si hodně potrpím, na klišé a jiné nesmysly kašlu. Je to perfektní podívaná a fanoušci dinosaurů nebudou zklamání. Teším se na pokračovaní , které doufám tento díl ještě předčí. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že to slabší bylo, nic jinýho si vykládat nebudem. Ale kdo ty dinosaury rád má, tak ho to bavit bude. Zápletka naštěstí nebyla tak tragická, jak jsem vyčetl, že se v podstatě vrátí na ostrov zachránit dinosaury, a u toho se nechaj opět naivně sežrat a zašlapat. Dobrá polovina filmu pak byla v Americe, kde už se s těma ještěrama zamýšlel jinej byznys. Je faktem, že nějakej díl ze série si musí vyžrat trochu tý vaty, aby připravili půdu pro pokračování a v tomhle případě dinosauři volně v USA mezi lidma? Snad to nedopadne úplně tragicky. Slibuje to doufám obrovskou akci. Těžko se dá tenhle díl hodnotit, vizuál topka (za ty prachy), herci neměli dostatek prostoru a příběh slaboučkej. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

od filmu s dinosaury neočekávám nějakou exaktní logiku,stejně jako od blockbusteru (s dinosaury) neočekávám Shakespearovské dialogy,vlastně bych v tomhle případě s klidem přešel i to,že scénaristi evidentně nepobrali moc nápadů a tak se i tady recykluje to co už se zrecyklovalo v minulém díle.To všechno bych s klidem přešel pokud by to bylo vynahrazeno zábavností a to se tady bohužel nedějě.Bayona je přitom schopný režisér a v několika scénách (dinosauři v bouřce atd) to opakovaně dokazuje.Bohužel z hovna bič neupletl a tyhle atmosferické scény jsou sráženy topornými dialogy,špatnými a hloupě se chovajícími postavami (hlavně těmi kladnými) a 1000x videnými klišé,kdy každá scéna dopadne přesně tak jak divák čeká a oslí mosty se tu staví jako o závod.Nejednou se pak druhý Jurský svět rozkročí mezi opravdu hloupý film a nechtěnou parodii sebe sama.Teď už nezbývá než doufat,že závěrečný díl trilogie nabídne lepší podívanou...i přes tu bídu druhého dílu k tomu má vzhledem k závěru slušně nakročeno.Jen toho využít....60% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako první díl Prattova světa se těžko bude překonávat, nicméně jako popcornovka a jednohouba to funguje skvěle. Dražba dinosaurů? Ano debilovina! Ale proč nad tím dumat. Chce to vypnout a bavit se. Užívat si supr vizuální stránku filmu, digital, nádherný zvířata, tajemno a akčnost! Všichni víme jak je jednoduchý počítačovou animaci v nových filmech lehce sprznit a to ať jde o krajinky, města, monstra, či právě ty zvířata.... A toto mají Jurský světy i parky od prvopočátku naprosto vyšperkovaný! A to se my i na Zániku říše líbilo. Přizpůsobil jsem se tomu bijáku a proto jsem asi tam kde jsem. Na pohodových čtyrech hvězdách a 75% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je děsnej paskvil, který se už ani nesnaží napodobovat strarý dobrý Jurský park. Je to hlavně o tom, že tam jsou dinosauři a konec, byťte rádi. + Aby se neřeklo, takněco jako příběh, který je předvídatelný, v napínavých scénách většinou nelogický až nudný a k tomu hudba co je mimo mísu. .. Tohle prostě nejsou TI dinosauři, tohle už je doslova mutace žadonící Vás o zakoupení lístků do kina, aby se mohl natořit další díl co vydělá, protože xxxsauři jsou zase v módě. .... HODNOCENÍ: 45% (2*) ()

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama