Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mars je vztahová romance o láskách, přátelstvích, nadějích a obavách, které sbíráme celý život na Zemi a pak si je odneseme na jinou planetu. Ale i tam nás stahují k zemi, tedy k Marsu. Gravitace prostě funguje všude, jak už všichni vědí, protože doba, kdy byla rudá planeta v módě, dávno minula. Marťanskou vědeckou stanici udržuje v nouzovém režimu zastaralý robot Bot, ponechaný kdysi na Marsu svému osudu. Přežil pět velkých prachových bouří, četl jen komiks o Indiánech a několikrát ho trefil blesk. Už nechce být sám. Ale místo náhradních dílů přiletí česká výprava. Turisty přivádí různé důvody, někteří se na Marsu chtějí oženit, jiní jsou přesvědčení, že se účastní dobrodružné reality show. Členové expedice jsou tak rozdílné osobnosti, že to mezi nimi brzy začne skřípat a robot Bot zatouží po době, kdy lety na Mars dávno vyšly z módy. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

odpad měl jsem to štěstí (a nebo smůlu) se dostat k projekci tohoto slibného filmu. Určitě námět není špatný a ještě když se nabídne možnost natáčení v podobně příhodných podmínkách, které navozují tu správnou "marsovskou" atmosféru. Jak jistě tušíte je tam jedno (nebo několik) ALE ... Rozhodně scénář je na prd, protože má tolik hluchých míst, diky kterým nedrží pohromadě. Herecké obsazení taky nestojí za nic, protože vesměs jde o improvizaci, ale i ta je vesměs velmi špatná. Věděl jsem, že to bude podivný film, ale tohle opravdu nemůže fungovat ani s popcornem, ani pro zavilé nezávislé artové diváky. Evidentně to autoři přepískli a měli ambice mnohem větší, než na co mohli dosáhnout. Nešlo to ani dokoukat, takže ten ODPAD je za první půlku a pochybuju, že by mě druhá půlka přesvědčila o nějaké zvýšení známky. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 0 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: X /// STYL: 0 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se zasmál, ale jinak mi to přišlo nesnesitelně nudné a v podstatě nekoukatelné, musel jsem se do toho šíleně nutit. Strašně mě tam rozčilovalo to neustálé (a nesmyslné, vzhledem k tomu, že všechny postavy jsou Češi + 1 Slovenka) přepínání mezi češtinou a angličtinou, některé repliky nebo momenty jsou tak trapné, až to není možné ("Whitney Houston, máme problém"; "Tvoje oči September"; sex psycholožky s velitelem, chlebové těsto ve tvaru penisu, došlý toaletní papír...), a celkově na mě ten film ve svém vyznění působí až arogantně - tím, jak je divácky neuchopitelný a fungující dle svých bizarních pravidel, s kterými souzní (?) zřejmě jen vyvolení (navíc je tu i po těch 3 letech pachuť z těch fejkových profilů a jejich 5 hvězdičkových hodnocení a nadšených komentářů - tohle je fakt ubohost nejhrubšího zrna). Navíc to podle mě parazituje na Kinterovi, jehož geniální instalace je tady využita zcela samoúčelně, aby tomu dodala punc kyberpunkové artovosti nebo čeho vlastně, a těmi záběry z "Nervous trees" v Rudolfinu mě to asi nasralo nejvíc. Nemůžu si pomoct, ale pokud někdo nedokáže natočit žánrově čisté vysokorozpočtové sci-fi, měl by se na takovéto paskvily vysrat, zdá se mi (a to píšu z pozice někoho, komu se hodně líbil Kosmo, jehož srovnání s Marsem se až trapně samozřejmě nabízí). Dlouho mě nějaký český film tak neiritoval. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

O čem to sakra bylo? Indiánská existenciální astrální moudra aplikovaná na skupinku astronautů-turistů (možná účastníků reality show) zřejmě nastavovala zrcadlo našim „čecháčkovským“ charakterům i celému rozpínavému lidskému pokolení, ovšem vtipu a dramatu aby pohledala. Záběry z utažské pouště nicméně nevypadaly špatně (než se okoukaly), stejně jako ošuntělá „socialistická“ výbava marsovské stanice. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Tuček se tady snaží zkřížit komedii s uměleckým dílem, ale moc mu to nejde. V průběhu se od srdce nezasmějete ani jednou, a to je špatně. Když už se něčemu pousmějete, začnete doufat, že už to určitě bude lepší. Jenže chyba lávky. Humoru je tady poskrovnu a film se snaží neustále ukazovat, jak je něčím "větším". Nápad je to sice zajímavý, ale naprosto nezvládnutý. Hodnocení se tak reálně pohybuje mezi jednou a dvěma hvězdičkami. Prvně jsem byl shovívavý, ale po druhém zvážení by to tvůrci měli zadarmo.. Kdo na tohle půjde do kina, bude s největší pravděpodobností litovat. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Víte, jak se zde, na csfd, uměle navyšujou procentuální hodnocení filmů? Úplně jednoduše. Nejlépe tak kolem třetí hodiny v noci, aby si toho nikdo nevšiml, během dvaceti minut nahodíte 3 pětihvězdičkové komentáře, pěkně za sebou, z čerstvě založených profilů, z nichž každý má na kontě pouze jeden jediný komentář. Že by se diváci filmu Mars, či snad fanoušci Benjamina Tučka zcela náhodou, ve tři v noci sešli, zcela náhodou si pozdě v noci založili účet s počtem hodnocení kolem 200, aby mohli slovně hodnotit a první koment, který napíšou, bude k filmu Mars a všichni se v hodnocení shodnou? A zcela náhodou se sešli během dvaceti minut po sobě? Ne, vážně. Já jsem noční pták, a tohle mi dnešní noc nemohlo ujít. Je to hrozně vtipný a jenom si kladu otázku a měl by si jí položit i pan Benjamin Tuček, nebo jeho příznivci - Má tuhle šaškárnu zapotřebí? :o) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Ondřej Doule, který hrál humanoidního robota, je v reálném životě zaměstnanec NASA a věnuje se výzkumu pilotování letů do vesmíru. (Duoscop)
  • Před českou kino premiérou filmu proběhla premiéra na Karlovarském IFF 5. července 2018. (Varan)

Reklama

Reklama