Reklama

Reklama

Carnival Row

(seriál)
  • USA Carnival Row
Trailer 2
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2019–2023), 16 h 28 min (Minutáž: 48–67 min)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Orlando Bloom, Cara Delevingne, Jared Harris, Indira Varma, Simon McBurney, David Gyasi, Scott Reid, Karla Crome, Mark Lewis Jones, Tamzin Merchant (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Neo-noir fantasy seriál. Na kontinentu zvaném Tirnanoc žily víly. V mnohém byly podobné lidem, ale měly křídla a uměly létat. Poté, co o jejich zemi svedly válku dvě mocné země, pokusila se většina z nich uprchnout do země, která válku prohrála - Republiky Burgue. V hlavním městě této země vykonávají s ostatními nelidskými rasami převážně podřadné práce, stále je to však lepší, než život v okupovaném světě. Jednou z těch, která prchá (a současně organizuje útěk ostatních), je Vignette Stonemoss (Cara Delevingne). Kdysi měla vztah s burgueským vojákem jménem Philo (Orlando Bloom). Domnívá se, že je mrtev, on však žije, je policistou a snaží se vyšetřit sérii krvavých vražd, které v hlavním městě kdosi páchá. (Jirka_Šč)

(více)

Recenze (107)

Felisr 

všechny recenze uživatele

Historické, romantické i fantasy seriály miluju. Tak proč jenom za tři hvězdy? Zaprvé jsem u prvního i druhého dílu po půlce usnula, tedy asi Orlando už nemá tu šťávu která by vás stále držela v napětí (a Cara jí nemá ještě). Za druhé seriál neví úplně přesně, do jakého hlavního žánru spadá, krom níže jmenovaných bych dodala ještě alternativní historie, steam-punk aj. Krom toho občas zaslechnete dialog, který jako by byl z dnešní doby a začnete přemýšlet, jestli to má být narážka na migranty po Evropě nebo snad Mexičany apod. v Americe? Tyhle momenty působí poněkud rušivě. Jinak výpravu, lokace i detaily samozřejmě chválím, není nad zlaté české ručičky, když je k dispozici tučný rozpočet, je to sakra vidět! ()

tartan 

všechny recenze uživatele

Ako poznáte dobrý seriál? Hrá v ňom Jared Harris! To však, samozrejme, nie je jediná kvalita aj inak zaujímavo herecky obsadeného fantazijno-hororovo-detektívneho seriálu Carnival Row. Orlando Bloom v hlavnej úlohe policajného inšpektora vyšetruje beštiálne vraždy pripomínajúce besnenie Jacka Rozparovača v obrovskom meste plnom mytologických bytostí. Tie sem utiekli pred vyhladzovacou vojnou zo svojich zničených domovín. Jeho vyšetrovanie je časom skomplikované nielen jeho tajomným pôvodom, ale aj jeho stratenou a znovu nájdenou láskou, ako aj napätou politickou situáciou v meste, ktorá vďaka množstvu rôznorodých utečencov pripomína kotol pred výbuchom. Všetko je to vizuálne zasadené do akéhosi fantazijného 19. storočia. Seriál sa kompletne natáčal v Českej republike, pričom kontúry jej hlavného mesta sú pre našinca aj napriek istým úpravám naozaj nezameniteľné. Ktovie tiež, či filmárov pri konštruovaní vražedného monštra do istej miery neovplyvnila aj nemenovaná pražská povesť. Parádna výprava, slušné triky, výborná a miestami šťavnato hororová akcia, premyslený scenár so solídnymi zvratmi, ale aj prekvapujúco dobrá "viktoriánska" konverzačka o prebíjaní spoločenských rozdielov a v neposlednom rade silne aktualizačný akcent (imigranti) robia z Carnival Row seriál, ktorý vám buď sadne, alebo vôbec nie. Rozbeh (už bola potvrdená druhá séria) má však viac ako slušný. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Orlando se stále mračí jako by mu něco spadlo do oka a snaží si hrát na kapitána ameriku. Cara dělá jedno špatné rozhodnutí, kterého pak lituje, za druhým. Pak tu máme bílou rasistku a fauna co chce někam zapadnou. Zajímavá "magie" a křídla, na ktéré si div nestoupnou. Létání, kdy jsou rovní jak prkna ala superman je divné. Ale jinak celkem fajn seriál. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá industrial fantasy, ktorú som si užila, nakoľko som fanúšik žánru. Avšak seriál veľmi nevedel, akým chce byť. Vlastnú tvár si nenašiel, no treba uznať, že mnoho podobných seriálov som nevidela. Páčila sa mi doba a svet, v ktorom sa príbeh odohrával. Nepáčila sa mi nejednoznačnosť celého projektu. Originálny námet bol naprosto super, scenár už žiaľ horší. Vedľajšie postavy do jednej výborné, no chémia hlavných postáv bola otrasná. Detektívna zápletka a pátranie Bloomovej postavy ma bavilo asi najviac, v rámci vykreslenia politickej a sociálnej situácie mali tvorcovia tiež čo povedať. Naopak najmenej ma presvedčila linka okolo Delevingne a "rebelov", ktorá totálne vyšumela. Produkcia bola kvalitná, efekty schopné, OST krásny a vôbec: na spracovaní sa nešetrilo a je to vidieť. Tempo však extrémne kolísalo a tam, kde mal seriál zapôsobiť, len pokračoval vo svojej divnojazde. Vlastne neviem, čo si o tom myslieť. Carnival Row je seriál plný protikladov, ktorý by som si netrúfla nikomu odporučiť. Sama som však rada, že som ho videla. ()

Raptor odpad!

všechny recenze uživatele

Vizuál fajn, ale ta multikulti woke story s lidskými rasisty a úžasnými nelidskými migranty to zabila na celé čáře. A protože mě průhledná propaganda sere, tak odpad! ()

Raskoslav 

všechny recenze uživatele

Po prokousání se relativně nezáživným pilotem musím s překvapením uznat, že mě tento nový svět docela vtáhl. Je to zase z trochu jiného soudku fantasy (ne jen elfové a trpaslíci, ale víly, fauni, kentauři atd.) což je poměrně osvěžující záležitost. Chvilku mi trvalo, než jsem si na ty křídla zvykl, ale po pár scénách ala ukázkových pornhub pixie premium jsem musel uznat, že koncept je to velice...zajímavý. Hodně mi napomohla sympatičnost hlavních protagonistů, takže pokud někdo nemusí Blooma a Caru, bude to mít možná krapet těžší, dost to stojí na nich. Nicméně herecké výkony dobré, zápletka solidní,vedlejší linky tak akorát, představení světa decentní (konečně flashback díl, který funguje přesně tak jak má a není jen otravná osina v zadku), celé je to točené v Praze, takže přes menší light steampunk fasádu se můžete občas pokochat Karlovým mostem, národním muzeem atd. Suma sumárum, nic jsem od toho nečekal a zhruba od druhého dílu jsem královsky bavil. ()

Wolftalon 

všechny recenze uživatele

Namíchání Sherlocka a Game Of Thrones nemusí - stejně jako zkřížení černocha a koně - nutně dopadnout tak, jak by si jeden představoval. Tady to ale nějak vyšlo a už od začátku dostáváme velice sebejistý a originální fantasy svět, který si ihned zajistil moji pozornost. Prostředí, postavy, hudba... všechno tu funguje na výbornou. Jsem tudíž zvědav na pokračování, zatím to vypadá hodně slibně. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Další variace na příběh Romea a Julie v zajímavém fantasy světě lidí a nelidí. Vše je okořeněno nejen "rasistickou" zápletkou, ale i poměrně temným detektivním vyšetřováním brutálních vražd "Nočního řezníka". A poslední přísadou spletitého příběhu je i politické drama. Hlavní vadou na kráse je z počátku velice častá změna stylu vyprávění jednotlivých epizod a nekontinuita příběhu, což se zhruba ve 4 díle srovná a pak už seriál nabere jednotný směr vyprávění. ()

bezprezdivky odpad!

všechny recenze uživatele

V seriálu vystupují dvě skupiny - jedna jsou bohatí a hloupí bílí lidé, a ti jsou zlí na druhou skupinu, což jsou hodní, chytří a sympatičtí migranti - víly, kentauři a fauni ..... Pokud budu chtít agitku ve prospěch migrantů, přečtu si idnes nebo si pustím ČT, netřeba kvůli tomu natáčet seriály ...... ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně jsem to začal sledoval jen kvůli Praze. Ale nečekaně mě to chytlo. Jo je tam pá chyb a blbostí. Ale ta doba funguje nádherně i s fantasy. Orlando Bloom je famozní a táhne celý příběh. Geniální song, co se vryje pod kůži. ()

Isobel 

všechny recenze uživatele

Achjo. Druhá série začala velmi slibně, byla svižná a od začátku se něco dělo... ale pak to začala být stejná nastavovaná kaše, jako první sezóna. Líbí se mi svět, líbí se mi vizuál a některé nápady, ale kdyby tak 2-3 epizody ubrali a zahustili děj, bylo by to o dost lepší. ()

baron156 

všechny recenze uživatele

Tajemná čtvrť magických bytostí v pražských kulisách, vlkodlaci v Prachovských skalách a monstra v kanálech. Potěšila i přítomnost českých herců např. Marek Adamczyk jako vlkodlak atd. Dobrý nápad i zpracování. ()

maximusBZ 

všechny recenze uživatele

Nuda nuda nuda akoby som to ešte nazval nudná sračka zasadená do výbornej kulisy kde pobehujú a poletuju moji celkom obľúbený herci.. Proste je to blbosť ()

Související novinky

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

Reklama

Reklama