Reklama

Reklama

Útok z hlubin 2

Trailer 1

Mořská bioložka Misty Calhounová je pozvána na výzkumnou stanici Akhelios, umístěnou na volném moři. Miliardář Carl Durant tady provádí pokusy se žraloky. Předvede Misty, jak je ovládá pomocí speciálního zařízení, a prozradí, že jim geneticky upravil mozky, aby byli chytřejší. Jeden ze žraloků se ale chová podivně, což je důvod, proč ji pozval. Misty odhalí příčinu, žraločí samice je březí. Testy to nezjistily a ona se domnívá, že se to samici daří skrývat právě pomocí oné genetické změny. Žraloci začínají být agresivnější. Způsobí zkrat elektrického ovládání stanice a zaútočí na posádku laboratoře. Stanice se potápí a ti, co ještě zůstali naživu, se rozhodnou zachránit na motorovém člunu. Jeden z nich pak pomocí dálkového zařízení vyhodí stanici do povětří. O tři týdny později se geneticky modifikovaný žralok objeví poblíž pláže... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (65)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednička je sice strašné béčko, ale nezestárlo ani o den a minimálně dvakrát do roka se k němu s chutí vracím. Tohle vzniklo proč? Herci jsou naprosto příšerní, hlavní hrdinka má o proti jedničce větší kozy a hlavní hrdina má větší svaly, jinak ale mají všichni mozek menší minimálně o polovinu. Film se naprosto může rovnat všemu, co točí Asylum. Dokonce i to SyFy umí zábavnější béčka. Ty ukňápaný pirani co měli být asi jako mláďata žraloků jsem hodně nepobral. Harlin možná totálně zničil svojí kariéru a dvacet let nenatočil jediný kloudný film, ale u tohohle se musel upřímně hodně nasmát. Já u toho spíš plakal a jak jsem zmínil, jediná dobrá věc jsou kozy hlavní hrdinky a jedna, nebo dvě dobré smrti. Ostuda žánru, ostuda prvního dílu.25% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jasně nejslabší díl celé volné trilogie. Ani by mi tak nevadila obdobná dějová linie jako u předchozího snímku, jako spíše celkové provedení. Řemeslně nejpovedenější je úvodní scéna s pytláky lovícími žraloky. Pak už je to jen mizérie, kdy nejhorší je část po útoku. Postavy se brodí chodbami, napětí je značně kolísavé, žraloky se šetřilo a vizuálně je tenhle úsek ošklivě televizní. Postavy moc sympatické nejsou (většina tedy není vůbec), což by nevadilo, mají-li je sežrat žraloci. To však vyjma úvodní scény a jedné ukousnuté hlavy zůstalo v podobě rudě bublající vody. Divák se ani nedočká záběrů podmořského života a těch pár, co zabírají stanici pod vodou, si jeden ani neužije. V celém tom marasmu pak nešokuje nic, ba ani polovina těla s visícími vnitřnostmi. p.s. asi nebylo šťastné napsat sem obsah celého filmu, byť za moc nestojí... ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem moc a dostal jsem ještě míň. Až se mi nechce věřit, že je to pokračování úžasné jedničky. Deep Blue Sea 2 je hloupý horor s hloupými herci, hloupými kulisami a ještě hloupějšími speciálními efekty. Plus je, že Danielle Savre je kočka a pohledem na ní, se dá film přežít. Asi si pustím jedničku, abych si zlepšil náladu. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

První "Útok" je dle mého jeden z nejlepších žraločích thrillerů (slavné "Čelisti" opravdu nemusím) - především proto, že béčkový příběh zabalil do stylového vizuálu, nebral se vážně a měl sympatické herce. Pokračování jsem chtěl po katastrofálních trailerech obejít velkým obloukem, avšak nakonec jsem mu v televizi přeci dal šanci - má očekávání byla nízká, avšak psychické rozpoložení zapříčinilo, že jsem si toto laciné "direct to video" docela užil. Blondýně v titulní úloze sice expertku na žraloky uvěřit nešlo a zbytek obsazení rovněž podával spíše usměvné výkony, avšak vzhledově byli všichni sympatičtí a i trapných hlášek měli poskrovnu, tudíž postavy nebyly tak otravné jako v jiných (žánrově příbuzných) produkcích. Mile mne překvapilo technické zpracování - zejména proto, že digitálních efektů bylo méně, než by se od takové blbiny dalo čekat (ehm, "Žralokonádo"), scén se žralokem bylo minimum a je cítit ta snaha vyvolat u diváka strach z "neznámého." Po dlouhé době příjemné překvapení. Zdejší hodnocení mě udivuje, jelikož existují i horší sračky a od žraločího hororu s nízkým rozpočtem nějaké psychologické drama očekávat opravdu nelze :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl, že letošní rok vyjde pokračování lehce nadprůměrného žraločího filmu Deep Blue Sea, docela jsem se i těšil. Původní Útok z hlubin totiž řadím mezi svých TOP 5 dosavadních nejlepších filmů s touto tématikou. Bohužel po zhlédnutí tohoto sequelu musím konstatovat, že se to tentokrát jeho tvůrcům moc nepovedlo. Stejně jako za dalším letošním žraločím filmem The Meg stojí opět chlapci od Warner Bros a ani tentokrát se z toho pecka roku 2018 opravdu nestane. Zvláště když samotný scénář až nápadně připomíná svého předchůdce, jen v mnohem horším a lacinějším provedení. Nejde sice o vyložené kopii jedničky, ale několik scén a situací ho až nešťastně připomíná. Proč nešťastně? Protože v tomto případě je vše doslova „fušérsky“ odbyté, druhořadí herci předvádějí velmi slabé výkony, chybí tomu pořádná atmosféra a ani speciální efekty nejsou žádná sláva. Nemám sice ponětí, jaký byl konečný rozpočet, ale z toho co jsem měl možnost vidět, asi nějak závratný nebyl. Navíc scénáristé i samotný režisér byli zřejmě sami pod vlivem nějakých drog, protože jinak by nemohli zplodit něco tak neuvěřitelně chabého. Nejsem sice žádným expertem na žraloky, ale dost pochybuji, že se mláďata po narození chovají jako hejno piraní. Tohle mělo zvýšit efekt a počet mrtvých ve filmu – protože hejno digitálních a částečně i gumových žraločích prcků mělo na svědomí více obětí, než dospělí jedinci. Ti zde dostali žalostně málo prostoru, na rozdíl od prvního dílu. 40% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Když Trent (Rob Mayes) opravuje plot a umisťuje elektrické kruhy, hlásí na centrálu, aby to sputili. Když však vyplave v bazénu, vyndavá si z pusy klasickej dýchací přístroj, tudíž nemohl volat na centrálu vysílačkou. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama