Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tvůrci nám konečně vrátili Myerse a z jeho předchozí absence se pokusili vytřískat maximum. Michael tady tak připomíná nezastavitelný vraždící stroj, než jenom psychopata. Zabíjí téměř na potkání, jeho samotného ale zabít nejde. Zamorduje asi 17 lidí + 2 psy, čímž drží rekord v počtu mrtvých z celé série. Neuvěřitelně rychle se přemisťuje z jednoho fleku na druhý, a svou oběť vždycky vypátrá, ať se schová kdekoliv. A jak je vůbec možný, že má zase kukadla, když mu je Dr. Loomis vystřelil? Ale musim přestat se vrtat v detailech, jelikož jsem s Návratem Míšy Myerse opravdu spokojen. Vždyť jsem jeden z postižených, co nejdříve viděli čtyřku a pětku, a potom teprve jedničku a dvojku, proto mám k tomuhle dílu tak vřelý vztah. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ou, vau! Čo vám na to poviem? Po zhliadnutí Halloween 4 som očakával, že bude mať na csfd hodnotenie okolo tých 30-40%. A ono je 63? Prekvapujete ma ľudia, prekvapujete __ Za prvé si niesom vôbec istý, či aspoň polovica hodnotiacich videla prvotného, Carpenterovho Halloweena. Pretože ak by sa mali porovnať tieto dva výtvory, druhý je prachprostou hanbou k dnes už bohužiaľ zašlej sláve Michaela Myersa. Môžu za to predovšetkým úbohé pokračovania, ktoré nemali uzrieť svetlo sveta. A teraz k samotnému H4 __ Little nevie udržať atmosféru, akú dokázal Carpenter vyrobiť len z minimálneho rozpočtu. Všetky vraždy sú bez okolkov absolútne amatérske. Zabitie osoby zmačknutím tváre? Alebo prebodnutím brokovnicou, dodatočne cez stenu? To má byť akože vtip? Navyše sa Myers vždy "kde sa vzal, tu sa vzal" objaví a ani sám Boh netuší, ako je možné, že jeho pomalá chôdza môže byť rovná bežiacej obeti, ba dokonca autu! Jednu hviezdu dám len z toho dôvodu, že som neviem akým zázrakom o pol jednej dokázal udržať pri takomto "skvoste" otvorené oči. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Další ze série pokračování běsnění legendy Michaela Myerse, ve které se po sračkoidním 3. dílu, kde se místo Michaela objevily debilní masky, konečně objevil také hlavní hrdina. Ze série tento díl nijak zásadně nevybočuje. Bohužel, už je to celé absolutně stejné, jako první dva díly a tím pádem i neskutečně nudné. Když se objeví na scéně vrahounek, tak můžete prakticky oslavně bouchnout šampňské, protože na zbytek se absolutně nedá koukat. Hromada nových nesympatických ksichtů, kterým přejete pomalý a bolestivý skon snímku na kvalitě nijak nepřidává. Naopak ho posílá do obrovský sraček. Když už dojde na vraždění, tak je to absolutně jednotvárné a debilní. Tvůrcům by neublížila troška tvořivosti a využití jiného nástroje než nože. Divák v podstatě vidí pouze jemný vpich do nějakého človíčka a je velmi znepokojivé, že ten největší masakr se evidentně odehrává za kamerou a k rozporcované mrtvolky jsou pouze nacházeny, což je absolutně trapné a divácky urážlivé. Nedovedu si odpustit jeden pěknější odpad. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvý z poloremakových "legasequel" pokračovaní (ďalej H20 a H2018), ktorý zachováva rovnakú štruktúru ako originál. Hej, originalita ide bokom, ale treba uznať, že tieto pokračovania sú objektívne najlepšie z celej ságy. Od začiatku do konca to má krásnu temnú atmosféru, napätie i násilie sú dobre nadávkované, Jamie dobre spája postavy Laurie a detí z filmu 1978 a kritizovaná maska mi až tak nevadila. A pravdaže koniec je fantastický. Z "tŕňovej trilógie" (H4-6) jednoznačne najlepší kúsok. PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Hudbu tu dělá,už Howard,Michael je schopný se probrat z kómatu,pak vidíme zničenou sanitku a on jako jediný dokáže celej zafačovanej jako mumie dostat se ze sanitky. Mrtvol je tu slušná řada,Pleasence se zajímá jen o Michaela jako vždy,konec dobrej. Jediná dobrá vražda je ta jak promáčkne prstem lebku. Štve mě ta věc,že ta pěkně vyvinutá bloncka neukáže celý prsa,jen něco a ve tmě. U hororů,zvláště,kdyžy jsou typů B by tohle mělo být samozřejmností. No možná u nás vyšla nějaká sestřihanější verze,každopadně velmi dobré pokračování a skvělá atmosféra. Ikdyž už to není Carpenter nebo Rosenthall. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Nákladní auto patřící Earlovi (Gene Ross) je Ford F-100 z roku 1971. (ČSFD)
  • Po zhlédnutí hrubého sestřihu bylo rozhodnuto, že bude do filmu přidáno více krve. Na plac se dostavil tvůrce speciálních efektů John Carl Buechler a vytvořil scénu se zarytím palce do hlavy a ukroucením hlavy. (HellFire)

Reklama

Reklama