Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

fannah 

všechny recenze uživatele

Více než slušný film. Konec mě dostal!! Takový skvělý navázání na původní klasiku!! Bohužel, jak jinak, natočili pětku a totálně to zmatlali. H4 byl docela spádový, dobře sestříhaný, efekty nebyly nejhorší, kamera byla výborná, a hlavně... Donald Pleasence jako Dr. Loomis. Říkal jsem si, Halloween 4 bude dost dobrej a byl. Další díl byl ale utrpení. Dávám 4 hvězdičky. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velmi slušně odvedená práce, byť jsou základní postupy kopírovány z prvních dvou dílů. Totéž se děje se samotným námětem, což by ani tak nevadilo, kdyby se celek nevezl na vlně scénáristické demence nejvyššího kalibru, která nejenom že Michaela vrátila do hry tím nejtrapnějším způsobem, ale ještě jej nechává jít po vlastní neteři. Vydařilo se akorát svižné tempo a závěrečná pointa, zbytek je dokonalou ukázkou postupné dýchavičnosti série. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Haloween 4: Návrat Michaela Myerse“ je dobrý slasher a přece jen celkem úspěšně navazuje na začátek série. Od tohohle se dalo ještě odpíchnout k celkem dobrým filmům, ale uvidíme. Trochu už se zdá, že téma Michaela Myerse je vyčerpané a on už moc nemá, koho by vraždil a jak jinak by diváky zaujal. Nadále se však ukazuje, že s dobrými postavami je možné natočit dobrý slasher i potřetí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl série mě popravdě pobavil méně, než lobotomizující díl třetí (který mě zaujal svou roztomile bezostyšnou stupiditou). Příběh byl poměrně slabý a protivila se mi většina hlavních postav - Brady se svým tupým výrazem, oteklá buchta Rachel s dvojitou bradou a především pak nesnesitelně afektovaná mrňavá Jamie s nesnesitelně protivným ječákem. Na druhou stranu zavilý železný dědek Loomis, který mi v prvním dílu příliš nesedl, si vedl dobře a začal jsem ho mít rád, šerifova dcera se přírodě i rodičům převelice povedla a v neposlední řadě na mě zapůsobilo, kterak Michael Myers saniťákovi svérázně pročistil palcem adžňa čakru. Nicméně ve třech hvězdách mě definitivně utvrdil až samotný závěr filmu, který byl také z celého filmu asi to nejlepší. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Čtyřku mám ze všech dalších pokračování nejradši. I když už se tu co do počtu vražd jedná spíš o pořádnou vyvražďovačku, tak provedení a způsob jakým je film udělaný hodně odkazuje na první díl. Atmosféra pořád vynikající. Myers se zlověstně objevuje na scéně a hned mizí. Půlka vražd není vůbec vidět, ale to nevadí. Je to specifický slasher trochu zvláštní, ale mě hodně sednul. Není to pořád takovej ten typicky debilní film ve stylu zabijme je všechny a to se mi líbí. Ten skvělý Myersovský styl to pořád utáhne.75% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Severoamerické tržby byly 17,8 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama