Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Čtyřku mám ze všech dalších pokračování nejradši. I když už se tu co do počtu vražd jedná spíš o pořádnou vyvražďovačku, tak provedení a způsob jakým je film udělaný hodně odkazuje na první díl. Atmosféra pořád vynikající. Myers se zlověstně objevuje na scéně a hned mizí. Půlka vražd není vůbec vidět, ale to nevadí. Je to specifický slasher trochu zvláštní, ale mě hodně sednul. Není to pořád takovej ten typicky debilní film ve stylu zabijme je všechny a to se mi líbí. Ten skvělý Myersovský styl to pořád utáhne.75% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(78%) Čtvrtý Halloween nám konečně navazuje na druhý díl a můžeme s radostí ignorovat sračkoidní trojku. Ve výsledku jsem plně spokojen. Je to zábavná a ke konci i docela napínavá vyvražďovačka se skvělým Michaelem Myersem. Úvod je slušný, poté se sice tempo moc nezpomalí, ale ta pravá atmosféra z prvních dvou dílů trochu chybí, divák nemá moc strach, ale to se naštěstí vše změní v solidním finále, kdy tu máme jednu oběť vedle druhé + úplný konec nás trochu zarazí, překvapí. Krvavé je to tak akorát, efekty jsou o něco lepší než původní díly. A v rámci postav spokojenost – nejvíc mě bavil Dr. Loomis. Takže po dvojce zatím hned nejlepší díl. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stvrte pokracovanie hororovej serie Halloween sa dockalo roku vzniku az 1988. A konecne ide o nadpriemernu hororovu jazdu. Michael Myers je desivy, jeho maska tiez, Donald Pleasence je v plnej forme, strasidelna atmosfera jednicky sa uz sice nikdy nezopakovala, ale je tu pritomna, a je opat drsna a brutalna. Reziser Dwight H. Little sa rezii rozumie, a nie je za lamu ako bol Tommy Lee Wallace v trojke. Klasicka a stale slusna hororova jazda. 76 % ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po katastrofálnej trojke sa na scénu chvalabohu vracia "dynamický a večne behajúci" Michael Mayers ako aj Dr. Loomis. Režisér má dobre napozerané prvé dva diely a štvrtým pokračovaním sa snaží nastoliť (okopírovať) ich atmosféru. Aj sa mu to celkom darí, nebyť toho, že mu jeho snahu výrazným spôsobom degraduje infantilita scenáristu a zlé herecké výkony. Plusom je samozrejme opäť Carpenterov úchylný hudobný motív. Celkovo priemer, hoci už je zreteľné, že celá séria sa uberá smerom do shitu.. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Po příšerné trojce neměla čtyřka kam spadnout. Naštěstí je tu návrat k původnímu konceptu a znovu se můžeme těšit z řádění Michaela Myerse. Je jasné, že z drtivé většiny jde o opis prvních dvou dílů a Myers, jako zhmotněné zlo, zabije co mu přijde do cesty. Jenže při své cestě s ním paralelně následuje i vlna absurdit, které působí spíše komicky. Tyto rušivé elementy naprosto odbourávají atmosféru, což je škoda, ale pořád jde o slušnou vyvražďovačku. V rámci série průměrný díl. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

Reklama

Reklama