Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer 2
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (107)

Mikeel 

všechny recenze uživatele

S devadesátkovým sitcomem má nová Sabrina pramálo společného. Tentokrát se nehraje na humor, ale na temnou, krvavou a dekadentní podívanou, která se ale mnohdy bere příliš vážně, a tak sklouzává spíš k parodii. A to obzvlášť, co se milostné linky hlavní hrdinky, která by v 16 letech pro lásku až na kraj světa šla, týče. Chyběla mi také o něco větší provázanost mezi jednotlivými díly, i když komplexní rámec série měla. Sabrina je skvěle obsazená, vizuálně vymazlená a především napínavá. A i když je hlavní cílovka nějakých 16-20 let, neumenšuje to nic na faktu, že seriál dokáže zaujmout i starší, kteří jen občas musí být shovívavější k tomu přehnanému patosu. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším proč podlední dvě série byli oproti prvních dvou špatné. Na sabrinu se celkově dobře koukalo, ale prostě ten začátek nasadil vysoko laťku, že to asi už nešlo překonat. Trošku škoda, protože zvlášt poslední série byla více méně o ničem až na ten závěrečný díl. Ale je dobře, že to skončilo. Pro mě za mě by to mohli zakončit i po druhé, ale fajn proč ne. Obecně ale musím říct, že se mi tato verze líbila víc, než ta původní. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Sabrinina děsivá dobrodružství na mne zapůsobila sympatickým zábleskem tvůrčí kreativity a hlavně odvahou zkombinovat místy docela hustý satanský horor s teenagerskou dramedií. Vím, že budu asi v menšině, ale mně tentokrát ten lehce multižánrový přístup nevadil ani v nejmenším. Upřímně, ruku na srdce – může být příběh o 16leté (ještě k tomu poloviční) čarodějnici jen čistokrevným hororem? Tohle může fungovat u nějaké vyvinuté a dospělé postavy, ale k mladičké Sabrině (která má navíc v porovnání s ostatními čarodějkami mnohem silnější pouto se světem smrtelníků) všechny ty náctileté strasti související s láskou a dospíváním prostě patří a bez podobné linie si celý příběh nedovedu představit. Je fakt, že atmosféra je chvílemi (zejména ve své první polovině) až groteskní, ovšem nikdy nesklouzne do podbízivého či infantilního humoru. Ten občasný balanc na hraně temného thrilleru/hororu a teen dramedie je naopak výtečný a dodává celému seriálovému zpracování Sabriny správnou dávku nadhledu. ()

Teringer 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek je vcelku sympatický a pro nemocná, v posteli proležená odpoledne docela ideální, ale víc nic. Cítím, že cílová skupina je o už o značných pár let mladší, ale ačkoliv jsem si párkrát ťukala na čelo, tak jsem vyloženě netrpěla (oproti Riverdale, oof). Jen "středobod vesmíru/můžu všechno" Sabrina byla chvílema docela nesnesitelná, což je škoda. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sabrinina děsivá dobrodružství nejsou zrovna moc z tvorby Roberto Aguirre-Sacasa vydařená :/. Riverdale a Katy Keene jsou bezva, ale tohle je nudné, dlouhé, na to, že tu je čarodějnictví, to není moc zábavné a nevyhovuje mi postava Sabriny. Její partička přátel je dobrá, ale je to dost málo na to, aby mě to udržel při sledování. Jako zvládl bych seriál dosledovat, ale to bych furt dával 2 hvězdy, a to by za to nestálo. Humoru se tolik nechytám a teta Zelda a High Priest jsou strašně o ho*ně. Koho reálně jejich vztah zajímá? Myslel jsem, že se mi to bude hodit k 6. sérii Riverdaleu, ale nakonec jsem se bez toho obešel. Vyhodnocení: Nechápu postavu učitelky co chce ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • Stolas, fámulus Lilith alias učitelky Wardwellové, nepředstavuje ani vránu ani havrana, ale hybrida kombinujícího vzhled obou těchto ptáků – velikost a tělesné proporce havrana a tvar zobáku vrány. Část seriálového štábu věnující se vizuálním efektům proto o Stolasovi mluvila jako o „craven“ (z anglického crow a raven). (oli009)
  • Putnamovi a Hawthornovi (původně Hathornovi) byli skutečnými rodinami puritánů, jejichž členové se v různých rolích objevili v Salemském čarodějnickém procesu. Obě jména také použil Arthur Miller ve svém dramatu Zkouška ohněm (1996), v němž se prostřednictvím Salemského čarodějnického procesu snažil poukázat na vlnu mccarthismu, která na počátku 50. let 20. století zmítala Spojenými státy. (oli009)

Reklama

Reklama