Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 5

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (361)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení a konečně zase něco z animal hororu. No, i když on je to spíše (po většinu stopáže) survival thriller než horor, protože staví víc na atmosféře než na počtu krmení. Krev a gore (po většinu) filmu chybí, což může být snad jedinou malou výtkou, takže nečekejte žádný slasherovský hody. Celkově tvůrci dle mýho prokázali dost zručnosti a invence ve smyslu "za málo peněz slušná porce zábavy". Hlavně v úvodu díky šikovně zvolené zápletce pracují skvěle se střihem, takže vůbec nepotřebují používat digitální bordel. Živá bestie je prostě živá bestie. V závěru se divák dočká všeho, takže pokud nebudou Shallows lepší, dám sem klidně pak pětku. Zatím pendovaná čtyřka. 80% Update po Shallows: Zvyšuju na plnej a doporučuju! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o žralokoch. Od vtedy čo som si pozrel Spielbergove “Čeľuste" trpím žraločov závislosťou. Videl som už mnoho snímkov s touto tématikou. Niektoré boli fakt hodne dobré, iné za moc nestáli. Nedávno som natrafil na titul "47 metrov". Bolo to celkom príjemné oživenie v rámci žraločích thrillerov. Snaha o dramatickosť sa vydarila. Príbeh dvoch amatérskych potápačiek, ktoré zostali uväznené štyridsať sedem metrov pod morskou hladinou v obkľúčení krvilačných žralokov ma zaujal a po celý čas držal v napätí. *** ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Animal Horory moc nemusím, do tohoto mě přemluvila přítelkyně, že z toho byla nadšená, že si to dá klidně znovu. Já jsem tedy z toho zrovna nadšený nebyl, protože jsem přesně tohle očekával. Jednoduchý, nelogický, nudný. Jediný plus za žraloky, kteří vypadali opravdu dobře a za slušnou atmosféru. Škoda Claire, tady h2O stačí přidat vodu, nestačilo :)))) Horší 3*. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Vcelku netradičně podaný žraločí thriller. Člověk by řekl, že už se toho zde moc vymyslet nedá, ale autoři si věděli rady. Nebylo to vůbec špatný, rozhodně lepší jak nedávné Mělčiny aneb žralok vs. mořské dno. Fajn nápad, solidní napětí, co mi vadilo asi nejvíc byly nepřirozené útoky rybiček "hlavně ať je vidět co nejvíce zubů". 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Fantastický Smrtiaci príliv s geniálnou Blake Lively ponúkol všetko to, čo 47 metrov ponúknuť malo... a neponúklo. Väčšina filmu je o tom, ako sa dve mladé ženy prekrikujú v klietke na dne mora, dochádza im kyslík a občas nad nimi strašidelne prepláva veľký tieň s plutvou. Čo o to, skresať rozpočet takýmto spôsobom je šikovné. Pre producentov. Ale divák z neho veľa nemá. Otázkou je, čo od toho očakávate. Na základe toho sa bude odvíjať vaše výsledné hodnotenie. Ja som čakal kvalitný žraločí horor. Toho som sa nedočkal. Nejde ani tak o to, že mŕtvol je málo. Tých vlastne nebolo enormne veľa ani v Čeľustiach: žraločom thrilleri, ktorý dodnes nebol prekonaný. Čeľuste ale mali sympatických hrdinov, skvelé akčné scény, parádnu atmosféru, super výpravu, hudbu jak hovado a živelnú réžiu. 47 metrov je lenivo natočené, neprekvapivo napísané, postavy sú slabé a každú chvíľu si hovoríte „to čo preboha robíš, načo, prečo, začo?“. Napriek tomu by som to s touto snímkou úplne nevzdával. Na konci má jeden nezabudnuteľný záber (rozsvietenie svetlice), občas je to napriek rutinnej réžii slušne napínavé, podmorská výprava je dobrá, nápad s klietkou originálny, na herečky sa dobre pozerá a scén so žralokom je dosť, hoci treba dodať, že väčšinou len „pôsobivo“ prepláva tesne nad hrdinami nejaký fajnový 7-metrový macko. Dvojka sa mi páčila viac. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie filmu prebiehalo od 15.6. do 7.8.2017 v Dominikánskej republike a vo filmových štúdiách The Underwater Studios v britskom Basildone. (MikaelSVK)
  • Aby se napodobili organismy nalezené pod vodou, byla do nádrže přidána jemně nasekaná brokolice. Mandy Moore řekla, že po několika týdnech to bylo docela nepříjemné. Porovnávala to dokonce s natáčením uvnitř polévky. (ČSFD)
  • Pôvodne sa malo vo filme objaviť aj zopár scén so Stuartom, Lisiným (Mandy Moore) ex-priateľom, ktorého si zahral James Van Der Beek. Všetky boli nakoniec zrušené a z konečnej verzie vystrihnuté. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama