Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 2

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (361)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Lisa a Kate sú nerozlučné sestry, ktoré sa počas dovolenky v Mexiku rozhodli vyskúšať netradičnú atrakciu. Milovníci adrenalínu sa dokážu zabaviť rôznymi spôsobmi, no dobrovoľne vstúpiť do klietky určenej k zosunu do oceánu, aby bolo možné sledovať jedného z najväčších mäsožravých dravcov planéty, to chce naozaj dávku odvahy. Keď počiatočná zábava nečakane prerastie v priam hororový scenár, obom ženám neostáva nič iné, ako zmobilizovať svoje sily. Majú presne hodinu nato, aby sa dostali z úplného dna, nad hladinu oceánu. Napriek tomu, že je kyslíka čoraz menej, toto ani z ďaleka nebude najväčším problémom, ktorý budú musieť vyriešiť, aby sa dostali do bezpečia. Ja som "The Shallows" videl, a tak sa snáď nikto nenahnevá, keď trošku porovnám. V prvom rade musím povedať, že tu je atmosféra vzhľadom k nastolenej situácii omnoho hustejšia. Už len keď si predstavím tu temnotu všade naokolo, dochádzajúci kyslík, no a samozrejme "jorkšíra" v pätách, miestami mi naozaj stislo riťku jak nejakému "bukovi" z Modrej Ústrice. Gore nech nikto nečaká, no keď vás asi po tretí krát mikne, možno budete rovnako ako ja uvažovať nad tým, či ste práve nepozerali čistokrvný animal horor. Neodpustím si ani malú radu na záver. Nepolemizujte nad logikou tohto snímku, nebodaj nad fyzikálnymi zákonmi o tlaku, vztlaku a podobne, lebo to by musel divák bez mihnutia oka najebať "odpad", len by sa tak zaprášilo. Vzhľadom nato v akej tichosti sa "In The Deep" zjavil, Ja to na tie slabšie štyri vidím - 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5,5miliónaTržby USA $44,307,193Tržby Celosvetovo $62,268,105Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,480,087Tržby za predaj DVD v USA $1,844,371║ Mám rád takéto podmorské "žraločie" thrillery ale škoda, že režisér nevie lepšie pracovať s napätím. Snaží sa útočiť s rýchlymi lakačkami ale tie tam nemajú až tak dobré miesto. Dejovo to ale nebol zlé na to že boli doslova dievky uväznené na dne, taktiež triková stránka slušná. /50%/ ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Po strašně dlouhé době béčko, které si na nic nehraje a funguje přesně v těch mantinelech, ve kterých fungovat má. Nesází se tu na levnou a lacinou rádobyzábavnou notu, na druhé straně se tvůrci ani nesnaží dokazovat, že ve svých rukou mají animal horor století. Stačí jim málo. Jen naslouchat tomu, co fanoušci chtějí. Vzhledem k počtu postav a prostředí, ve kterém se snímek odehrává se tu nenabízí příliš možností ke kreativitě. Přesto však autoři na nic nečekají, nenatahují úvod, aby se vlastnímu dramatu nemuseli věnovat příliš dlouho. Prostě se toho nebojí. Naplno se tu pracuje s klaustrofobní atmosférou v neznámém prostředí a neúprosně utíkajícím časem. Díky tomu má snímek dusivou atmosféru i v pasážích, kdy se zdánlivě nic neděje. A zde je třeba uznat, že těch moc není. I na tak malém manévrovacím prostoru se autorům podařilo rozjet spoustu dramatických scén, kvůli nimž skvěle odsýpá a nikde výrazněji nedrhne. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ten film ubieha rýchlejšie ako klietka medzi žraloky na dno, ale niečo mi k tomu chýbalo. Zrejme viac napätia alebo lepšie napísane postavy, ktorým by som viac fandil. Žraloky sú spravené dosť dobre, ale nečakajte nejakú krvavú divočinu typu čeľuste, tie sa tu vyskytujú len keď sú hladné a celý film hladne niesu ;) 65% - 3* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Začnu malinko příkřeji. Ačkoliv má film pouze 85 minut, neudržel mě napínat po celou dobu. Jinak je tu ale vše dobře a v rámci svého subžánru to nešlo asi udělat lépe. Podobné variace jako the Shallows s božskou Blake Lively jsem už viděl před delší dobou, takže se můžu vyhnout porovnání. Co určitě musím pochválit ze všeho nejvíc, je naprosto brilantní režie, která umně pracuje se skvělými kamerovými manévry, hlavně tedy pod hladinou, kde se odehrává většina filmu. A několikrát jsem si říkal, že jsem něco podobného už delší dobu neviděl. Ke konci na mě ovšem dolehla mírná nuda a hodnocení tedy musím o stupínek snížit, ovšem za mě stále velmi silných 6/10. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Aby se napodobili organismy nalezené pod vodou, byla do nádrže přidána jemně nasekaná brokolice. Mandy Moore řekla, že po několika týdnech to bylo docela nepříjemné. Porovnávala to dokonce s natáčením uvnitř polévky. (ČSFD)
  • Natáčanie filmu prebiehalo od 15.6. do 7.8.2017 v Dominikánskej republike a vo filmových štúdiách The Underwater Studios v britskom Basildone. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama