Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 2

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (685)

novoten 

všechny recenze uživatele

Efektní, audiovizuálně našlapaná a co do gradace všech klíčových momentů téměř dokonale vysoustružená thrillerová práce. Blake si bez zakopnutí uhraje všechny polohy a když právě vylézá na prkno / velrybu / skálu jen pár desítek centimetrů od žraločích čelistí, myslel jsem, že mi opěradla v kině zůstanou v ruce. Proto je škoda, že se ve finále neustoupí od očekávané přepálenosti a je nutné se rozloučit se vší parádou, která je tady spíš k smíchu. O ty žánrové mantinely, které Serra chvíli zkoušel šikovně vymetat, se tak Mělčiny na samém konci zbytečně omlátí. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Když obyčejný smrtelník narazí při surfování na očividně nas*aného a značně narostlého bílého žraloka s plnou zubní výbavou, má to okamžitě spočítané. Když ale takový žralok narazí na Američanku Blake Lively, která si umí mistrně zašít tržnou ránu vlastním náramkem a je bojovnice po zesnulé mamince, máme tady náhle zcela otevřenou a poměrně dynamickou bitvu o přežití. Ale jak mě zpočátku ten dosti filmový příběh bavil a Serra mě opakovaně uspokojoval rychlým, ale přehledným střihem, solidním tempem a hodně ikonickými záběry na polonahé tělo krásné Blake, postupně se ta vyčerpaná námětová studánka začala negativně projevovat a vše dospělo do pravda strhujícího, avšak silně přemrštěného finále, které tomu v Čelistech nesahá ani po konec zadní ploutve. Doma u televize velká pohodička i díky Beltramiho nenápadnému (a v závěru skvěle gradovanému) soundtracku, do kina bych ale něco místy tak okatě digitálního radši nepouštěl... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $55,124,043Tržby Celosvetovo $119,100,758Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,754,714Tržby za predaj DVD v USA $3,974,922║ jednoznačne režisér Jaume Collet-Serra dokáže ponúknuť aj hútnejšiu atmosféru čo dokázal v predošlích jeho filmoch, tu mu to vychádza skôr tak na polovičku, Blake Lively to ustála a dokáže po celý čas slušne upútať, dejovo v pohode, žralok dosť zúrivý nervák, slušný priemer /60%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Lepší Shark horor zde od Jaws nebyl. Jaume Collet- Serra se od akčního žánru přesunul k našemu oblíbenému a velmi mu tahle pozice sedí, Blake Lively je úžasnou volbou a Serra moc dobře ví, že fanoušci hororů jsou převážně muži dostáváme tedy v plné kráse detailní záběry na její úžasné tělo, což si zajisté každý chlap vychutná. ( Reynolds si hold umí vybrat). Krom jejího těla si můžeme vychutnat i vynikající podvodní záběry, které působí úchvatně, ten chlap má smysl pro detail a je radost sledovat přírodní divy. Shallows má velmi dynamické tempo, strhující a gradující napětí, slušné vychytávky, Blake reáguje logicky a samotný žralok vypadá perfektně. Kdo má se žraloků respekt jako já, tak jej neminou i účinné lekačky. Survival one woman show jak víno a já si tuhle jízdu vychutnal skvěle. Finále napnuté jak tanga od sousedky a minimální využití CGI efektů chválím.80% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mělčiny přináší divákovi hned několik věcí. Blake Lively je nejenom kočka, ale umí i dost dobře hrát. Nádherné lokace, které v člověku vzbudí touho vypadnout z toto po*raného města plného socek a alkoholiků, kde žije a vyrazit někam mimo uspěchanou, vystresovanou společnost. Na místo, kde se svět řídí podle jiného řádu, kde člověk cítí čerstvý vzduch každý den a kde neuvidí otrávené a protivné ksichty lidí, kteří si dokážou furt jen na všechno stěžovat a nadávat. Kromě asi dvou na city hrajících scén (matčina rakovina, vzkaz na kameru ála "Tati, mám tě ráda.") se snímek nese na vlnách výborných kvalit scénáře i zpracování. Skvělý CGI žralok a překvapivě NE Steven Seagull. Myslela, jsem, že věrný Nancyin společník na skále pochází z CGI, ale zjistila jsem, že byl opravdový:) Scéna, kdy Nancy surfuje a v přicházející obrovské vlně se objeví žralok, je perfektní. Dívka je vybavena znalostmi medicíny, bystrostí a vůlí k přežití. Začíná souboj s nejdokonalejším predátorem oceánů. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Ve finální scéně, když se Nancy (Blake Lively) praštila o bóji, tak si herečka zranila nos i ve skutečnosti. Přesto pokračovala dál. Takže to, co vidíme ve filmu, je reálná krev. (applause)
  • Co se pohlaví žraloka týká, tak má jít podle tvůrců o samici, jelikož u bílého žraloka jsou samice viditelně mohutnější než samci. (Stanislaus)

Reklama

Reklama