Reklama

Reklama

Žár

(neoficiální název)
  • USA The Burning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neoblíbený táborový správce se stane obětí kanadského žertíku, který se však nečekaně změní v tragédii. O pět let později se hrůzně znetvořený muž vrátí na místo tragédie a mezi novými táborníky, kteří jeho příběh znají jen coby zábavně děsivou historku od táboráku, rozpoutá svými ostře nabroušenými zahradnickými nůžkami hrůzostrašný masakr. (nash.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Výborný představitel kempového slasheru. Hned z úvodu je vysvětleno co bylo spouštěcím podnětem pro následující kolotoč vražd. Nechybí ani solidní záporák, který k usmrcování svých obětí používá velké zahradnické nůžky. Velkým kladem jsou určitě gore scény. Kamera nabízí celkem dobré detailní záběry a především neuhýbá stranou, vyjma tedy jedné vraždy, kdy uhne na krví pocákané zrcadlo. Samozřejmě ani zde není ušetřeno ustálených klišé žánru, ale bez nich by to nebylo ono. Celkově jde o směsici nejlepších tradičních prvků a jediným záporem je hudba, která je příliš jednotvárná a nedokáže správně vygradovat vraždící momenty. The Burning patří ve svém subžánru mezi to nejlepší a obsahuje hlavně jednu scénu na voru, která vám z paměti jen tak nezmizí. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vedle Pátku třináctého a Sleepaway Camp by tento snímek mohl završit pomyslnou trojici nejlepších kempových slasherů z počátku 80. let. Je zde znát velká inspirace hlavně prvním ze jmenovaných, nicméně The Burning si jde svou vlastní cestou a má několik opravdu divokých scén k nabídnutí. Slušná podívaná. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Snímek zařazený na listině Video Nasty a další kvalitní slasher z roku 1981 ve kterým měl prsty Tom Savini. Tudíž se neubráním menšímu srovnávání právě se snímkem The Prowler ( Vrah Rosemary ). The Burning je sice oproti Prowler(ovi) bohatější na vraždy, ale gore není na takové úrovni. V The Prowler(ovi) se Savini vyřádil daleko víc. Mínusem je taky pomalej rozjezd. Jinak se ale jedná o hodně dobrou vybíjenou. Slabší 4 hvězdy. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Sice typická táborová vyvražďovačka osmdesátých let, která je však překvapivě lepší než její mnohem slavnější vzor "Pátek třináctého". Zdařile hororová atmosféra s několika nezapomenutelnými momenty a vskutku děsivým řezníkem, který sice pracuje jen se zahradnickými nůžkami, ale o to lépe s nimi umí zacházet. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Rutinne splácnutá vyvražďovačka, jedna zo známejších odpovedí na Friday the 13th. Teenagerov v kempe masakruje spálený maník so záhradnickými nožnicami. Po sľubnom rozjazde následuje nudná prvá polovica, v ktorej sa prakticky nič nedeje a po nej zúčtovanie s príjemnými gore scénami. Film bol vďaka nim v mnohých krajinách zakázaný. Z celkového hľadiska však snímku nerobí nič výnimočnou. Priblblé dialógy a béčková syntezátorová hudba. Friday the 13th bol produkčne profesionálnejší. Debut vtedy ešte mladých filmových nadšencov (scenár + produkcia) Harveyho a Boba Weinsteinových. Na dve sekundy sa v ňom objaví Holly Hunter. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Herci Jason Alexander, Fisher Stevens a Holly Hunter zažili v tomto snímku svůj celovečerní filmový debut. (Chatterer)
  • Herci nedostávali kostými, tak většinou používali věci ze svého šatníku. (Chatterer)
  • Poslední scéna filmu se měla odehrávat v jeskyni, ale kvůli problémům se lokace v poslední chvíli musela změnit. (Chatterer)

Reklama

Reklama