Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (914)

genetique 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý stojí a padá na Arnoldovi. Na jednej strane jeho ikonická hora svalov bola predurčená na stvárnenie tohto mytologického bojovníka, na druhej strane otrasný herecký výkon podkopáva túto kultovú postavu. Je škoda, že s týmto spracovaním nepočkali pár rokov, kým Arnold nenavštívil pár hodín herectva. Zaujímavo je vymyslené zastretie jeho otrasného prízvuku, keď je takmer celý film prerozprávaný rozprávačom a Arnie v ňom celkovo vysloví asi tri súvislé vety. Takisto so stopážom si mohli dať tvorcovia trošku viac načas, pretože táto dvojhodinová eskapáda jednoduchých mečiarskych súbojov ma už ku koncu trošku nudila. Naopak musím pochváliť hudbu, ktorá je monumentálna a dokonale vystihuje film, fantasy scény a všetko, čo je spojené s príbehom, film disponuje aj celkom dobrou atmosférou a vizuálnym spracovaním. 65%. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film stojí především na fantastické hudbě a slušné výpravě. Jako malej jsem na to koukal s očima navrch hlavy, dneska už je to spíš nostalgie. Kromě úvodu (ten je opravdu působivý) jsou na mě veškerý boje trochu moc předvídatelný. Samozřejmě od Conana neočekávám nějak propracovanej děj, jen mi vždycky vadí, když dopředu vim, že ať je přesila jakákoliv a výhody nepřítele jakýkoliv, geroj to nakonec vždycky rozsekne (tak i tak). Ultimátní fantasy je tak pro mě Excalibur. P. S. Když jsem koukal na digitálem smrdící trailery remáku s tím vemenem Momou, řekl jsem si, že tenhle film je vlastně to, co se dá od filmu s názvem Conan the Barbarian očekávat, tak o jednu * zvyšuju. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nemusel moc fantasy a je tomu tak i v dnešní době. Barbar Conan mě jako dítě u "vhs videa " příliš nenadchnul. Ovšem o nějakou tu desítku let později je tomu zcela jinak. Ten film podle mne svým věkem zraje jako víno , což se o filemch 80. let obecně říct nedá. Je tam naopak opačná tendence. Tohle je pro mne nejlepší fantasy, jeden z nejlepších filmů o pomstě a nakonec i jeden z nejlepších filmů podle komixu. Začínající Arnold se zde vyloženě na svoje poměry překonává a to, že většinu času promlčí mi ani příliš nevadilo. Technicky naprosto dokonale zvládnutý film, kterému se jinak nedá absolutně nic vytknout. Od příběhu, kamery, výtvarné stránky, atmosféry, choreografii soubojů (spolupracovali japonští mistři), stříkance krve, usekané končetiny, šílené Conanovo utrpení a strádání v první polovině filmu a jeden z nejlepších "vyhlazovacích soubojů pomsty" v závěrečné části filmu (mezi šutry připomínající Stonehenge). Absolutní skvost korunovaný jedním z nejlepších soundtracků všech dob. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejznámějších fantasy filmů a snímek, který udělal z Arnolda Schwarzeneggera definitivně vyhledávaného herce a skutečnou akční hvězdu. Barbar Conan je legenda a všichni tvůrci, kteří se na něm podíleli, jsou dnes právem vnímáni jako osobnosti světového filmu, ať už jde o představitele hlavní role, režiséra Johna Miliuse, scénáristu Olivera Stonea či Basila Poledourise, který vytvořil přesně padnoucí soundtrack. Klasika, která má i jednu mimořádně odlehčující ikonickou scénu s velbloudem... :-) ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

K mým nejoblíbenějším filmovým fantasy se Conan nezařadil, ale jsem nucena uznat, že se nad lavinou braku, která se tímhle žánrem valí, tyčí jako Matterhorn nad Polabskou nížinou, má hutnou atmosféru, může se pochlubit vynikající Poledourisovou hudbou, Arnoldem v nejlepší formě, náležitě hnusáckým J.E. Jonesem a Maxem von Sydowem ještě předtím, než se propadl do hereckého bahna v Králi Galů, a navíc dokazuje, že se fantasy dá natočit bez draků, hord skřetů, moudra pronášejících elfů a harantů zachraňujících svět. Což rozhodně není málo. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (91)

  • Ústredie filmu, väčšina štábu i herci bývali v hoteli v centre Madridu. (gogo76)

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama