Reklama

Reklama

Cesta zpátky

  • USA The Way Back (více)
Trailer 2

Jack Cunningham (Ben Affleck) byl ve své době nejlepším hráčem basketbalu na střední škole. O roky později propadl alkoholu a jeho závislost ho stála manželství. Zvládne se vypořádat s démony minulosti a trénovat tým školy, kde kdysi sám hrál? (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (139)

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

No čo no, aj OConor niekedy šlápne vedľa na natočí nezáživnú píčovinu o basketbale s alkoholikom Affleckom, od ktorého sa v jeho postave ani nečakalo, žeby prejavil nejaké emócie. Tvárová obrna teda zachovaná. Subjektívne to malo 3 hodiny a dopozeral som to len s vypätím všetkých síl. Zlý šport, zlý žáner, zlý herec. Žiaľ, ODPAD! ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck bol vynikajúci, o tom niet pochýb, rovnako ako celé obsadenie, ale veľa nedostatkov bránilo tomu, aby bol tento film skvelý. Práca s kamerou bola hrozná, tie priblíženia a zamerania boli také amatérske. Vďaka tejto práce s kamerou som mal pocit, ako keby som sledoval béčkový film z 80. rokov. V tomto smere neexistuje žiadne ospravedlnenie, takže, má to veľký vplyv na dojem diváka. Cca prvých 100 minút sa to vlieklo pomalým tempom, a za ten ostatok filmu sa stalo príliš rýchlo. Chápem že tento film sa viacej zameral viac na závislosti na alkohole a osobných problémoch než na basketbal, za čo tvorcov musím pochváliť, lebo to previedli presvedčivo a nijak mi to nevadilo, že basketbal nie je na prvom mieste. 7/10. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V případě Bena Afflecka ve mě stále zůstává jakási pachuť, která je spojená s tím že hrál Batmana a v civilu je prakticky alkoholik. Takže co s ním? Dáme ho na střední katolickou školu, aby trénoval kluky basket a do ruky mu dáme ve volných chvílích skleničku. S tímto nápadem přišel Gavin O'Connor, který dokáže prodávat sportovní dramata přesvědčivě jako málokdo. Je spíše otázkou zda-li tohle tedy chcete sledovat či ne. Affleck smutný být umí. Hrát se taky naučil, ale vadilo mě to křesťanské prostředí. 60% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy mě všeobecně moc neberou a když už, tak spíš o nějakym jinym sportu než o basketbalu. Takže je to asi moje blbost, že se na takovej film koukám. Ale tohle byla fakt ztráta času. Navíc moc nemusim ani Bena Afflecka. Paradoxně byl tady snad jedinej, kdo něco zahrál. Zejména ty mladý herci v rolích basketbalistů byli otřesný. Jinak se jedná o takovou tu sbírku klišé, co známe z jinejch sportovních filmů. Originální je tady snad akorát to, že trenér je opilec. 40% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(49%) The Way Back mě trailerem docela zaujmul, na Bena Afflecka jsem se těšil. Ve výsledku to dopadlo dost divně. Rozhodně to tady nebudu kritizovat do aleluja, přesto se to moc nezdařilo – jako celek to nefunguje. Téma: Basketbal, ok – máme tu hráče, Affleck hraje postavu opileckého trenéra, jenže od začátku bylo vše špatně. Hned se šlo na věc, trenér je začal trénovat, bez toho aby jednotlivé hráče nějak poznal. No, to možná trochu kecám, pár kontaktů s nimi měl – spíš mám na mysli skutečnost, že mezi trenérem a hráči neexistoval žádný vztah – a to je podle mě zásadní problém. Takže cca ty první 2/3 mě moc neoslovily, závěrečná se už vylepšila, soustředila se víc po dramatické ose na postavu Afflecka a tím to končí. Finále dopadlo úplně debilně. Přeci jen jsem čekal, že se s hráči ten onen opilecký trenér setká a ono to skončilo úplně jinak. Ben Affleck mě ale bavil, hrál to obstojně, víc kladů ale moc najít nemůžu. Ostatní herci bez připomínek, včetně nevýrazné hudby. Ani nemůžu hledat vyloženě zápory. Jen jsem čekal mnohem víc, tohle bylo takové nudné, uhozené, do hodiny jsem na ten film zapomněl. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ben Affleck pred týmto filmom tiež bojoval s alkoholizmom. Affleck sa pred natáčaním vrátil do rehabilitácie a svoj program dokončil práve včas. Režisér Gavin O'Connor spomenul: "Ben sa doslova dostal z rehabilitácie v deň, keď sme začali nakrúcať film." Ben Affleck uviedol, že prešiel podobnou cestou ako postava, ktorú stvárňoval, a že si myslel, že mu táto rola pomohla zlepšiť jeho vlastný život. (Pat.Ko)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia, predovšetkým v meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Související novinky

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama