Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

fannah 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl mi do série nějak nezapadl. Začátek byl dobrej, konec byl dobrej, prostředek ne... připomíná mi dvojku. jenže ve dvojce byla aspoň JLC a návaznost na výbornou jedničku. Čtyřka byla tak nějak rychlejší, měla spád, lepší návaznost scén, které nebyly moc dlouhé, prostě byla výborně sestříhaný film. To u pětky říct nemůžu, i když úvodní titulky byly super. 2 hvězdičky. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Halloween 5: Pomsta Michaela Myerse - Pátý díl navazuje na předchozí čtvrtý. Michael Myers to přežil a jde opět po svojí neteři Jamie (Danielle Harris). Donald Pleasence zase jako doktor Loomis. Michaela Myerse si tu pro změnu zase zahrál Don Shanks. Tenhle díl se mi líbil mnohem víc než čtvrtý. Konečně sem dali nějaký to gore a lepší provedení vražd, je tam víc akce a atmosféru to má taky dobrou. Co mě trochu zklamalo je maska Michaela Myerse, ta vypadala jinak a divně než v prvních dílech. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejslabší Halloween, který obsahoval postavu Michaela Myerse. Zezačátku měto bavilo, ale pak se ten děj celej nějak rozpadl a zůstala jen dlouhá nuda a spousta nelogičností a nejasností. SPOILER: Proč ten děda schovával Michaela ve svý stodole celej rok? Proč se nikdo nezajímal o to, že Rachel zmizela? A kdo byl ten záhadnej muž, co nakonec Michaela osvobodil z vězení? (Na to mi snad dá odpověď šestka). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na úplné poplivání (i s přihlédnutím k faktu, že jde o pátý díl) to sice ještě není, ale sestupné kroky jsou notně propastné. Slasherové scény se docela povedly, ale ono mrazivě temné brnkání na divákovy nervy je definitivně tatam. Podobně jako u čtyřky to padá díky scénáři, jehož debilní podání Michaelova návratu do hry je to nejmenší. Telepatická rovina funguje zpola, jelikož v druhé půli ztratí účel, zato postavy se povětšinou chovají jako neschopný dobytek kráčející vstříc porážce vedené Michaelovou rukou. Škoda, že to absentuje byť sebemenší náznak inovace, který by nějak vybočil z mustru daného prvním dílem, podle nějž pak kráčí všichni ostatní. Zůstala pouze vyčpělá rutina, která nepobaví, natož aby děsila. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mě až tak nenadchnul, jelikož je poměrně nevyvážený. Scény napětí (nejlepší je asi honička v lese za doprovodu Carpenterovy hudby - s tou se ale jinak dost šetřilo) se střídají s nudou nebo až úsměvnými pasážemi - tím se ale atmosféra vytrácí. Nejvíce mne rozčilovalo, jak ta malá holka pořád nepříjemně ječela a řvala, tudíž jsem si přál, aby ji MM co nejdříve prohnal nůž hrdlem... Vidle jsou sice fajn nástroj, ale poněkud neoriginální (a také jsem si je bez problémů tipnul). Vraždy mohly být nápaditější a krvavější. MM je stejně jako Dr.Loomis samozřejmě nezničitelný, leč temná postava v ocvokovaných botách pro mne zůstala záhadou. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Tvůrci speciálních efektů dostali na výběr – ponechat Michaelův (Don Shanks) obličej zahalený tmou nebo vytvořit speciální make-up. (HellFire)

Reklama

Reklama