Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý 80s slasher, výborne pokračovanie skvelej štvorky. Sexujúci teenageri, nemilosrdný Michael, parádne hrajúca, ešte malá Danielle Harris, ktorá sa už štvorkou uviedla medzi malé "tajné" screem queens. Nezabudnuteľné sú scény v odpadovej šachte, finále v Myersovom dome. Možno to trošku vyzerá, že zasahovala cenzúra, a niektoré kills by mohli byť grafickejšie, ale aj tak sa jedná o skvelý 80s slasher. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem u předchozího dílu napsal, že mé hodnocení bylo mezi třemi a čtyřmi hvězdami a že mi ten díl nepřišel vyloženě špatný, tady musím napsat, že jsem měl poměrně jednoduché rozhodování. Halloween 5 je totiž nudný díl, který dokazuje, jak tvůrci chtěli mermomocí udržet tuto sérii "na živu" a tak zapojili telekinezi, která ale staví Michaela do úplně nové roviny, která se mi moc nelíbí. Navíc se zde nachází docela laciný cliffhanger s mužem v černém, jehož identita se odhalí až v dalším díle. Zkrátka a dobře, jenom proto, že už jsem viděl i pokračování dávám mírnější hodnocení. 40 %. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Je to úplně jinde než první dva filmy, ale přišlo mi to lepší než čtyřka. Líbil se mi úvod, kdy se tam Michael jen tak zjevoval v pozadí, to mi přišlo fajn. Jinak ale scénář je bída a má hodně děr, z nichž ta největší je s tím dědou, který rok schovává Michaela doma, to mi přišlo úplně mimo. Jinak je to taková stravitelná jednohubka, napětí tam moc není, aspoň nějaké efektní zabíjení, ale jinak nic proti ničemu. Hudba je pořád fajn (to theme prostě funguje), ale není tam nic, co by si člověk zapamatoval nebo připomínal. Uječená ženská, němá holka telepaticky propojena s příbuzným, honička v seníku. Není to úplně hloupý film, dá se na něj koukat a co by jiná pětka dala za to, aby vypadala aspoň takhle. 60% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Štvrtý diel s názvom Návrat Michael Myersa ma celkom prekvapil a dosť a bavil, zaver ponúkol poriadny cliffhanger a tak som bol zvedavý, čo bude ďalej. A ďalej už cesta bohužiaľ nevedie. Teda presnejšie vedie ešte slabej šestke. Neviem ako mohol tento diel dopadnúť tak zle oproti tomu predošlému. Príbeh nudný až divný, čakal som nejaké vysvetlenie ohľadom spojenia telepatického spojenia myslí, ale očividne ani samotný tvorcovia nevedeli čo s tým, tak sa na to radšej vyprdli. Akcie sú síce znova pekne krvavé, ale po sľubnom úvode (kde sa dozvieme ako Majky prežil) už nasleduje iba klasický osemdesiatkový slahsher, ktorému dochádzajú lepšie nápady. Miestami aj to prenasledovanie obetí, keď všetci pred Myersom utekajú a on sa šuchce ako slimák a aj tak ich zabije, je už celkom trápne a obzvlášť tu, divne natočené, bez atmosféry, bez ničoho. Plusom je však znova sympatický Dr. Loomis. Záver ostal znova záhadne otvorený, ale bohužiaľ ani na tento koniec sa nepodarilo kvalitne nadviazať. Jeden s najhorších Halloweenov, ak nie úplne najhorší. 45% - 2* ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Nastavování kaše pokračuje. Přímé pokračování na čtvrtý díl nenabízí v podstatě nic nového, tedy aspoň ne to, co by jej pozvedlo. Snaha udělat telepatické spojení mezi malou Jamie a Michaelem, s nímž měli autoři úmysl vnuknout mu mysteriózní podtext, se nepovedla. Naopak plní opačný efekt a celý snímek znehodnocuje. Daleko lépe bych si dokázal představit přímé brutální vyvražďování, které by sice nebylo nic zázračného, ale pořád by to ve výsledku dopadlo lépe. Atmosféra je nulová a aby toho nebylo málo, přichází vlna nelogičností, což je poslední střípek do už tak špatného dílu. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Když Mikey (Jonathan Chapin) leští své auto, je v čase 34:29 vidět v jeho zrcátku kameraman. (Amras)
  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)
  • Šlo o poslední film ze série, který měl v úvodních titulcích vyobrazenou dýni, až do Halloweenu z roku 2018. (Takeshi666)

Reklama

Reklama