Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V předešlé části udělali policisté z Michaela cedník, ale to mu nebrání nic v tom, aby se po nutné resuscitaci vrátil o rok později a další halloweenský svátek oslavil v kruhu rodinném. Mezi ním a Jamie navíc vzniká telepatické pouto, čehož využívá starý známý, ale už hodně poblázněný, doktor Loomis. Pětka je vůbec nějaká zvláštní: Michael se tu často prohání autem a do toho se tu nepochopitelně objevuje postava Muže v černém, který v závěru vystřílí celou policejní stanici. Ale i přesto je to pořád zábava. Myers tu vykuchá 10 lidí plus jednoho psa, a ve dvou momentech divákovi hodně zatápí: samozřejmě mám na mysli číhanou ve stodole a útěk Jamie před strýčkem skrz šachtu. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejslabší Halloween, který obsahoval postavu Michaela Myerse. Zezačátku měto bavilo, ale pak se ten děj celej nějak rozpadl a zůstala jen dlouhá nuda a spousta nelogičností a nejasností. SPOILER: Proč ten děda schovával Michaela ve svý stodole celej rok? Proč se nikdo nezajímal o to, že Rachel zmizela? A kdo byl ten záhadnej muž, co nakonec Michaela osvobodil z vězení? (Na to mi snad dá odpověď šestka). ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl éry Jamie. Do odpadu má film díky závěrečnému napínavému vyústění daleko, ale důvod k radosti rozhodně není. První polovina je dokonale zmršená a z Myerse se začíná stávat trošku telepat, který vždy malou Jamie spolehlivě najde. Zkrátka není se kam schovat a kam se ukrýt. Dr. Loomis začíná být podobně nesmrtelný jako oblíbený zabiják. Takže to začíná být už trošku otrava. Mikovo skóre: 10 kousků. Ještě že zhruba o 10 let později Steve Miner natočí dokonalý comeback. Jinak by se o původní série dala shrnout asi takto: I - 80%, II - 70%, III - 0%, IV - 40%, V - 40%, VI - 20%, VII - 75%, VIII - 15%. ()

Avathar odpad!

všechny recenze uživatele

„MODLIL SOM SA, ABY ZHOREL V PEKLE, ALE V HĹBKE DUŠE SOM VEDEL, ŽE HO PEKLO NEPRIJME.“ Že je Michael survival expert všetci vieme a potvrdzuje to aj v úvode piateho filmu. Rozstrieľaný na rešeto a pre istotu vyhodený do povetria... všetko márne, lebo nejaký starý pobláznený dedko ho predsa rád vylieči. Kristepane. Viete, ako to na mňa celé pôsobilo? Že Michael už konečne chcel zgegnuť, lebo videl do akých sračiek sa jeho séria rúti a tak svoju záchranu od aktívneho dôchodcu prijal zo značnou nechuťou. A zas sa znudeným krokom vydal vraždiť, pretože inému remeslu sa holt nestihol vyučiť. Táto odporná fraška nemala nikdy vzniknúť. Všetko je tak neskutočne trápne, až to bolí. Postavy sú absolútne neznesiteľné, primitívne a afektovane zahraté. Z Loomisa je úchylný psychopat, polícia je ešte neschopnejšia ako predtým, tínedžeri ešte tupší, Jamie sa prevrieska celým filmom a Michael je len jalový panák so začínajúcou stareckou demenciou, ktorý nevzbudzuje ani len ten najmenší rešpekt, nieto ešte strach. A keď už nemôže byť horšie, na scénu prídu keltské runy, telepatia, komická dvojka policajtov a plačúci Myers. Ach bože, za čo?! Pravda, ani predchádzajúce sequely nestáli za veľa, ale oproti tomuto sú to veľdiela. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl mi do série nějak nezapadl. Začátek byl dobrej, konec byl dobrej, prostředek ne... připomíná mi dvojku. jenže ve dvojce byla aspoň JLC a návaznost na výbornou jedničku. Čtyřka byla tak nějak rychlejší, měla spád, lepší návaznost scén, které nebyly moc dlouhé, prostě byla výborně sestříhaný film. To u pětky říct nemůžu, i když úvodní titulky byly super. 2 hvězdičky. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Když Mikey (Jonathan Chapin) leští své auto, je v čase 34:29 vidět v jeho zrcátku kameraman. (Amras)
  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama