Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (643)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to zázrak, ale je to fajn dobrodružstvo s peknou výpravou, veľmi zaujímavým námetom a ten mega rozpočet je na tom vidieť. Kevin je pred kamerou fajn a za kamerou tiež, ale ten príbeh by mohol byť trošku zaujímavejší, pretože príbeh tu zas až také veľké slovo nemá a väčšinou sa tu len hojda na vlnách, čo je škoda. James Newton Howard zabrkal na strunu tiež celkom fajn. Extended Cut je síce dlhší skoro o 45min, ale prekvapivo veľa toho neponúka, okrem ucelenejších scén. Predovšetkým sa pridali dialógy, akcie len minimum a v závere sa dozvieme, že miesto ktoré našli nieje ostrov, ale Mount Everest. Theatrical Cut 75% - 4* / Extended Cut 80% - 4* ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Původní dvě hvězdičky nakonec nemilosrdně redukuji na jedinou. Ne, že by šlo o tak katastrofální průšvih, ale obecně inklinuji spíš k chytrým filmům a Vodní svět patří jednoznačně do druhé kategorie. Kdyby se podařilo udržet takovou míru nadhledu, jakou uplatnil pekelně přehrávající a dobře se bavící Dennis Hopper, byl bych o poznání štědřejší, protože pak by šlo o zábavný a stylový brak, jenže Kevin Kostner to evidentně vzal příliš vážně na to, jak velkou srajdu vlastně stvořil. Pro ty, co si chtějí u filmu vyloženě odpočinout, jde jim o nějakou tu akci a podívanou, to vůbec nemusí být špatná volba a můžou si v klidu dvě hvězdičky přidat. Celkový dojem: 25 %. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je mi tu divně. Nehoupe se to." Že by zemská nemoc? Já mám tedy vodu rád, ale nesmí se to houpat příliš dlouho. Tady se to houpalo, takže se hledal konec vody. Tomu se dá fandit, i když pevnina je možná výmysl. Mě tedy bavilo zejména to, že vše rezavé bylo řádně zpřevodované, takže to jezdilo, plavalo i létalo. Jinak to samozřejmě byla blbost, o čemž svědčí charakteristika hlavního (ne)hrdiny: "umí se schovat ve stínu poledního slunce". Já jsem se i tak bavil, ale abych se přiznal, tak mi ti "normální" lidé nepřipadali o moc lepší než Čmoudi. Samozřejmě kromě Helen, jejíž nahoty si vážím a jejíž nabídku bych rozhodně neodmítl, i když by nebyla zcela upřímná. Každý zkrátka má nějakou tu chybku a já nejsem charakterní mutant. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vodní svět je jen jeden, ztvárněn, co nejvodnatěji právě v tomto filmu, na kterém spolupracoval i sám Kevin Costner. Namlsal diváky úspěchem Tance s vlky a tak se právě od tohoto filmu čekal další velkofilm, který pokoří ten předešlý. To co z toho vzniklo může někomu přijít k smíchu, ale ty neuvěřitelné atoly a pěkné plavidlo, které Costnerovi vezme během filmu za svoje rozhodně nějaký prachy stát muselo a ne že ne. Na druhou stranu to není špatné, tak jak plno lidí tvrdí a tak jak to v té době nechali jemu s chutí sežrat. Je mi ho líto, protože právě v tomhle filmu špatně rozhodně nehraje Překvapivě jeho postava se mi zdá minimálně zajímavá a díky jeho schopnostem neuvěřitelně komplexní. Akční scény už jsou druhá věc. Na jednu stranu nečekaně působivé a na druhou stranu roztodivně kýčovité a často neuvěřitelně nesmyslné, kulisy prachbídně ubohé a pozadí překvapivě vodnaté. Neuvěřitelnější už je jen fakt, že najít jakoukoliv pevninu je v tomto světě prakticky nemožné. Tento film není tak špatný jak se na první pohled zdá, peněz se do něj nakoplo hodně a možná právě proto ho naše televize vysílá v jednom kuse. I tak je to povedený reprezentant žánru sci-fi a těch opravdu slušných je pomálu, velice pomálu. --- Dovolil jsem někomu, aby odešel dřív, než bitva skončí? ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl hada chcát, koně blejt a mouchu opírat se o lampu, ale tohle jsem ještě neviděl. Teda, tohle jsem viděl, to, co si tvůrci představují pod originálním dobrodružným postapem a thrillerem k tomu, jsem neviděl ba ani vidět nechtěl. Vidím to tak, že jedna zpocená hvězdička bude stačit. A budu dělat, jakože jsem to neviděl. To svět neviděl, co jsem já viděl. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (36)

  • Kevin Costner (Námořník) do filmu investoval vlastních 22 milionů amerických dolarů. (Cheeker)
  • Loď, kterou používá Námořník (Kevin Costner), byla prodána tureckému obchodníkovi jménem Hakan Uzan. Po jeho bankrotu byla loď zabavena a vydražena státem. (Cheeker)
  • Na japonskou premiéru filmu letěl Kevin Costner (Námořník) soukromým letadlem do Tokia, jenže nedostal povolení zůstat na letišti na dobu, kterou potřeboval. Proto se obrátil na námořnictvo, jestli může použít letiště na základně Atsugi. Souhlasili pod podmínkou, že se budou moct na film podívat. (Cheeker)

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama