Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zaběhané mašinérii vztahů, orientované na legální i nelegální vydělávání peněz, se v rozmezí deseti let odehrává příběh trojice zúčastněných osob: Sam "Ace" Rothstein (Robert De Niro) je bývalý hazardní hráč, dosazený mafiánským gangem do Las Vegas na vedoucí místo velkého kasina, které se jeho přičiněním stane minořádně úspěšným. Rothsteinovu osobní bezpečnost zajišťuje jeho nejlepší přítel, brutální gangster Nicky Santoro (Joe Pesci). Osudový zvrat do Samova života přinese profesionální podvodnice Ginger McKennaová, do níž se Rothstein zamiluje a jíž bezmezně věří. Město, obklopené ze všech stran pouští, je pro Scorseseho prostorem ze zvláštní působivostí, místem, kde platí odlišná pravidla a kde může organizovaný zločin dospět k naprosté dokonalosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack: 1. Contempt; Théme de Camille - Georges Delerue ,2. Angelina / Zooma, Zooma Medley - Louis Prima ,3. Hoochie Coochie Man - Muddy Waters ,4. I'll Take You There - The Staple Singers ,5. Nights In White Satin - The Moody Blues ,6. How High The Moon - Les Paul & Mary Ford ,7. Hurt - Timi Yuro ,8. Ain't Got No Home - Clarence Henry ,9. Without You - Harry Nilsson ,10. Love Is The Drug - Roxy Music ,11. I'm Sorry - Brenda Lee ,12. Go Your Own Way - Fleetwood Mac ,13. The Thrill Is Gone - B.B. King ,14. Love Is Strange - Mickey & Sylvia ,15. The 'In' Crowd - Ramsey Lewis ,16. Stardust - Hoagy Carmichael , ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Další Scorseseho promyšlený exkurz do určitého uzavřeného světa. Spolu se scénáristou a romanopiscem Nicholasem Pileggim vyprávějí o lidech, kteří jsou ke konci svého honu za prachama a požitky už jen směšní. Dost mi to připomnělo Vlka z Wall Street. Tři hodiny opravdu nejsou skoro nic, paradoxně je snímek často tolik nabit dějem, že divák nestíhá sledovat vše. S tou psychologickou propracovaností bych si nebyl tak jist, tvůrci se moc nevěnovali tomu, jak události působily na Rothsteinovu dceru, což by mě dost zajímalo. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Mohla to bejt pohodička, ale nakonec to posrali.... . Poklidné vyprávění o zákonech a pravidlech fungování velikého biznysu. Dlouhé ( někdy moje pozornost upadala), po většinu zajímavé a poučné - takový prostě je M.Scorsese. Herecké představení 3 hlavních protagonistů, ale hlavně J.Pesci je stylovej mafián. Představení pro ty, kteří rádi poslouchají. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nechci, aby se tento komentář příliš zvrhl v průjem superlativů, ale Casino je mistrovský kousek - skutečně jeden z mála filmů, který je po všech stránkách dokonalý. Ať už je to vzrušující a intenzivní vyprávění génia Scorseseho, kdy nám formou vnitřních monologů předkládá komplexní mafiánský svět, schopný odřiznout člověka od okolí na bezmála 3 hodiny, ať už je to vytříbený styl s vybroušenými dialogy, perfektním využitím hudby a herci v životních pozicích, anebo prostě fascinující zpověď výjimečného člověka s jednou nohou v podstvětí... Tohle snad ani nemůže být "jenom" film. 10/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Fakt mě ten film moc bavil: svým stylem vyprávění, zajímavými osobnostmi i příběhem. Přestože je tak dlouhý, ani jednou jsem nezačala mít pocit, že se nudím. A hned od začátku jsem fandila De Nirovi a nikomu jinému; jak to s ním dopadne, mi nebylo lhostejné... prožívala jsem to s ním jako kamarádka :-) ()

Galerie (208)

Zajímavosti (67)

  • Scény před kasinem Tangiers se ve skutečnosti natáčely před, tehdy zavřeným, kasinem Maxim – to zrovna přestavovali, aby ho v roce 1996 otevřeli jako Westin Casuarina. (don corleone)
  • Keď Nicky (Joe Pesci) niekoľkokrát mení autá, aby sa vyhol federálnym agentom, môžeme vidieť značku autobusovej zastávky CAT (Citizens Area Transit). Scéna sa odohráva v roku 1980, pričom autobusový systém mesta Las Vegas zmenil svoj názov na CAT až v roku 1992. (Arsenal83)

Související novinky

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama