Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zaběhané mašinérii vztahů, orientované na legální i nelegální vydělávání peněz, se v rozmezí deseti let odehrává příběh trojice zúčastněných osob: Sam "Ace" Rothstein (Robert De Niro) je bývalý hazardní hráč, dosazený mafiánským gangem do Las Vegas na vedoucí místo velkého kasina, které se jeho přičiněním stane minořádně úspěšným. Rothsteinovu osobní bezpečnost zajišťuje jeho nejlepší přítel, brutální gangster Nicky Santoro (Joe Pesci). Osudový zvrat do Samova života přinese profesionální podvodnice Ginger McKennaová, do níž se Rothstein zamiluje a jíž bezmezně věří. Město, obklopené ze všech stran pouští, je pro Scorseseho prostorem ze zvláštní působivostí, místem, kde platí odlišná pravidla a kde může organizovaný zločin dospět k naprosté dokonalosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

""Federální agenti sledovali Nickyho tak dlouho, až jim došel benzin." Nějaký ten fórek se v ruletě občas objevil, ale jinak se Capo di tutti capi Scorsese tradičně vykašlal na mé filmové choutky a aby mě naštval, tak vytvořil film, který milují všichni ostatní a já v něm tu auru výjimečnosti nedokážu objevit. Mě totiž mafiánské praktiky nikdy nijak zvlášť nezpříjemňovaly život, komentování děje přes rozhovory postav mi připadalo poněkud nepřehledné a za obětování tří hodin svého života jsem očekával mimořádný zážitek. Ten se nedostavil, i když jsem ho toužebně vyhlížel - tedy minimálně ve formě sexu s Ginger. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Další precizní Scorseseho drama. Pořád to jsou ty stejné báchorky z podsvětí, pořád jsou brilantně natočené a pořád by se mohly o půl hodiny zkrátit. Ale teď, při čtvrtém shlédnutí mi ta délka už vůbec nevadila, takže neznám důvod proč nedat plný počet hvězdiček. S odstupem času opravdu mistrovská epopej, která lavíruje mezi mafiánskou freskou a strhujícím osobním dramatem. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Má to sice skoro tři hodiny, ovšem vyplněné poctivou a technicky dokonalou podívanou, která se stala vrcholem Scorceseovy a De Nirovy kariéry Jak už je u tohoto režiséra zvykem, film má výrazný a líbivý hudební podkres, výborné výkony všech hereckých legend (kromě zmiňovaných hlavně Joe Pesci) prostě to krásně plyne a víceméně nenudí. Co víc si přát. Jeden z těch mnoha legendárních devadesátkových filmů...100% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Martin Scorsese vo svojej najlepsej forme vo filme o mafianoch, prani spinavych penazi, bohatstve, drogach, zufalstve, nefungujucom manzelstve a to vsetko v Las Vegas. Dlha minutaz mi vobec nevadila, pretoze film mi ubehol ako po masle a to si ho kedykolvek rad zopakujem. Dokonca premyslam, ci to nie je moj najoblubenejsi film od Scorseseho. Sharon Stone zahrala svoju Ginger tak skvele a presvedcivo, ze si nominaciu na Oscara za hlavnu ulohu urcite zasluzila a ja som jej ho prial, avsak rovnako presvedcivo zahrala aj Susan Sarandon v drame MRTVY MUZ PRICHAZI (1995), ktora si Oscara vtedy mohla prebrat. Agresivny Joe Pesci tiez nemal chybu a uz sa nemozem dockat na MAFIANOV (1990), ktorych som sice videl, ale nic si z toho nepamätam... 27.12.2009 _____ Robert De Niro - (Sam Rothstein) +++ Sharon Stone - (Ginger McKenna) +++ Joe Pesci - (Nicky Santoro) +++ James Woods - (Lester Diamond) +++ Frank Vincent - (Frank Marino) +++ Kevin Pollak - (Phillip Green) +++ Don Rickles - (Billy Sherbert) +++ Alan King - (Andy Stone) +++ Hudba: Robert Mackston, Todd Milner, Robbie Robertson +++ Hudobný doprovod: Robert Mackston, Todd Milner, Robbie Robertson +++ ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jakmile Scorsese točí něco o mafiánech, obvykle je výsledek hodně dobrej. A když se k tomu navíc přidaj herci jako Robert De Niro a Joe Pesci, tak je na světě další 5-hvězdičkovej film. Výhrady bych měl snad jenom k tomu, že jsem se chvílema ztrácel ve vedlejších postavách. Vypravěč každou chvíli někoho dost podrobně představil, jak kdyby se mělo jednat o postavu, která třeba bude hodně důležitá pro další děj a dotyčná postava se pak ve filmu už skoro neukázala. No možná, až se podívám podruhý, tak to ani vnímat nebudu. 90% ()

Galerie (208)

Zajímavosti (67)

  • Režisér Peter Jackson v jednom rozhovoru uvedl, že poté, co dotočil poslední díl Pána prstenů (2003), neměl chuť nic dělat. Filmy jako Casino a JFK (1991) v něm opět probudily touhu tvořit něco nového, a tak se pustil do připravování velkofilmu King Kong (2005). (RadimFišer)
  • Keď Nicky (Joe Pesci) niekoľkokrát mení autá, aby sa vyhol federálnym agentom, môžeme vidieť značku autobusovej zastávky CAT (Citizens Area Transit). Scéna sa odohráva v roku 1980, pričom autobusový systém mesta Las Vegas zmenil svoj názov na CAT až v roku 1992. (Arsenal83)

Související novinky

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama