Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak konečně taky někdy můžu nesouhlasit s Obitusem. Možná to nepřináší nic nového, ale všechny Pátky třináctého tomuhle nesahají ani po kotníky. Dokonce tohle v mých očích docela znatelně otřáslo nejvyšší pozicí slasher žánru (Halloween II). Skvělá osmdesátková jízda, vrah v hornickém overalu skvělý (v jeden okamžik jsem čekal, že zazní známá věta: "Já jsem tvůj otec, Lucu!" a ano, již povedený remake tohohle filmu mě přesvědčil o tom, že krumpáč je jedna z nejlepších vražedných zbraní. Strašně se mi líbí hned úvodní titulková scéna. Pro mě jeden z pětice nejlepších slasherů, až se divím, že to nerozjelo delší sérii. 4,5* ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Prvotriedny slasher z prvej línie, ktorý za sebou nepotrebuje držať žiadne zálohy. Prevalcuje každého! Z tohto poddruhu hororu si práve tento kúsok odhryzol z môjho srdiečka najviac. Dokonca nechal za sebou aj slávny Texaský masaker Toba Hoopera. Proste číslo 1! Podobne ako už spomínaný masaker, My Bloody Valentine pristupuje k spracovaniu reálne a tvrdo. Seriózny hnusácky krvák, ktorý opäť po rokoch prepuká v mestečku Valentine Bluffs a to práve vo sviatočný čas plný srdiečok a sladkých pusiniek. Banská lokalita a tým pádom aj pracovný oblek hlavného zabijaka, zapasovala dokonale do štruktúry filmu plného detailov, vizuálnych orgií, ale hlavne reálneho spracovania, ktoré dokáže vydesiť najviac. Počas záverečných titulkov som mal dokonca slzy na krajíčku z tej kvality a spôsobu spracovania, ktorej sa mi dostalo. Doslova som sa rozpúšťal blahom. Ide o vrchol v danom žánri do ktorého ako inak hnusne zasiahli aj cenzori, za čo by ich mal už konečne niekto nakopať do riti! Full uncut verzia vychádza až 13. januára 2009, tak vďaka za ňu. Pôvodný názov filmu "The Secret". Nezabudnuteľná kultová klasika, ktorá zostane ako nastreľovací klinec naveky zarazená nielen v srdiečku, ale aj v hlave (vzlyk, vzlyk, ... :'-). ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Báječný stylový slasher z 80.let (úrodných pro tento žánr) má sice klasickou dějovou linku (vraždící psychopat se stal legendou a vypadá to, že legenda znovu ožívá), ale fanouškům podobných snímků to jistě nevadí. Od nich se liší absencí nahoty (tehdy v horrorech poměrně hojné) i typické osmdesátkové hudby, což mně nevadilo. Naopak zde máme občasný černohumorný vtípek (,,Já ten ples zřejmě nepřežiju!...cha, cha."), valentýnské bonboniéry s překvapením a slušivé vraždy. Kdopak nám to spadnul do pračky? Komu pak to kouká krumpáč z očního důlku? A kdopak si s hřebíky v hlavě hraje na Pinheada? A krumpáč sviští, sprcha temně šumí a v lednici je plno. Na dnešní halloweenskou noc jako stvořené!!! ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

(full uncut) ... nutno podotknout, ze minula verze My Bloody Valentine nestala skoro za nic... jedinou věcí, ktera zdobila obě verze bylo famozni reseni maškary vraha (Gasmask je super napad !!!)... a ikdyz level technickeho reseni gore effektu v této necenzurované verzi je možná zastaralý a v některých scénách odbytý, davam i tak absolutni hodnoceni. Po "pátku" part 3 a 4 je valentýn třetí nejlepší vyvrazdovačkou z amerického kontinentu ,kterou jsem měl možnost vidět. Doufam, že 3D remake bude stejně zábavný... Slasher ! 9,9/10 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Klasická vyvražďovačka která mě bohužel moc nechytla. Je to možné tím že už jsem viděl snad všechno tak mi tohle přišlo strašně obyčejný a nezajímavý, navíc jako první jsem viděl remake který mi sednul více. Nebo je to tím že Mihalka prostě točit neumí? Tak jako tak neříkám že je to nějak moc špatné je to ale průměr který nezachrání nic, ani krásné krvavé srdce v bonboniéře. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Původní název filmu byl The Secret. (Chatterer)
  • Natáčelo se v Nova Scotia v Kanadě. (IDžOR)
  • Název filmu inspiroval kapelu My Bloody Valentine, jakožto ikonu devadesátých let, a ztělesněním pojmu shoegaze, k vytvoření jejich vlastního názvu. (sakuL_)

Reklama

Reklama