Reklama

Reklama

Vítězové a poražení

  • USA Any Given Sunday (více)
Trailer

Klubu miamských Žraloků, které vede stárnoucí trenér Tony, se poslední dobou příliš nedaří. V zápase s minnesotskými Delfíny jsou zraněni oba quarterbackové a trenér musí poslat na hřiště zcela neznámého mladého černocha Willieho Beamena, který se okamžitě po nástupu pozvrací. Podaří se mu sice touchdown, ale vinou Tonyho taktické chyby mužstvo opět prohraje. Tony se potýká nejen se špatnými výsledky, ale také s tvrdou majitelkou klubu Christinou Pagniacciovou. Netají se před ním, že se chce zbavit vynikajícího, ale stárnoucího Rooneyho stejně jako odepsaného černocha Lavaye. Při dalším zápase se sice Beamen opět pozvrací, potom se však neobvyklým způsobem hry postará týmu o první vítězství po dlouhé době. Rooney sice stále patří k oporám mužstva, ale cítí se unavený a chce s fotbalem skončit, což s nelibostí nese jeho manželka Cindy, která odmítá pochopit jeho vyčerpání. Fotbalová asociace hodlá zahájit kárné řízení s Christine kvůli nekalým obchodním praktikám. Blíží se poslední zápas a Tony promlouvá v šatně k hráčům, ve snaze vyburcovat je k maximálnímu výkonu. Jeho projev přeroste v osobní zpověď a úvahy o filozofii hry, které trenér věnoval celý život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

genetique 

všechny recenze uživatele

A to som si myslel, že filmy o športe mám prepozerané odzadu-odpredu, no tento film sa posunul u mňa na ich vrchol. Kamerovo najúchvatnejšie športové zábery aké boli kedy natočené, výborný strih a prekvapujúco aj herecko-športové výkony, nehovoriac o réžii. Príbeh je úplne primitívny, no Stone tomu dáva svojim majstrovstvom úplne iný rozmer. A to isté sa dá povedať o závere. 95%. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tak hlavně je to další morální a společenská Stoneovaa kritika.Ale je to výborně zrežírovaný, na svoji dlouho stopáž to ani jednou nenudí a Pacino, Quaid a Diazová (Woods, Hollyová a další) jsou naprosto skvělí.A režie fotbalových utkání je naprosto fenomenální.Miluju tu scénu, kdy je Quaid rozmlácenej úplně na sračky, ale i přesto stane a odejde do „zákulisí“. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Film, po jehož zhlédnutí by se daly vést nekonečné úvahy o pozlaceném pozlátku, o zdravém rozumu, o byznysu maskujícím se klubovou šálou, nebo o způsobu zacházení s hráči, kteří jsou ochotni zemřít jak na hřišti, tak v náručí zfetovaných profi slečen. No a to je ta nejlepší známka toho, že se Oliverovi povedl náramně. Neboť přináší poselství a nutí k zamyšlení. Navíc je chytrý, zábavný, rychlý jako nohy pravého křídla, a prošpikovaný skvělými hereckými výkony. Jen Cameron Diaz mě nepřesvědčila. Lépe řečeno její role majitelky klubu. Víte, to působí stejně divně, jako kdyby chlap dělal Avon lady... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní borci padají do travnaté arény, žvýkající kouč nervózně křičí a rozpažuje opodál a režisér s názorem strká do kapsy o generaci mladší kolegy. Oliver Stone si po řadě kontroverzních témat políčil i na zákulisí amerického fotbalu. Soustředí se hlavně na postavy, které tenhle specifický svět, který už zdaleka není o sportu, vytvářejí. Posedlost po hře, po penězích, slávě, uznání i po tom dostat se zpátky do centra dění, ač před tím doktor důrazně varuje. Al Pacino tady představuje ošlehaného matadora, který věří starým postupům a pravidlům, jenže na instinkty už tolik nedá zdatně emancipovaná majitelka klubu Cameron Diaz. K nim si připočítejme hladové žraloky, kteří často neuznávají autority a přes nabubřelá gesta mnohdy netuší, která bije. Debutující (ano, celovečerně) kameraman Salvatore Totino se toho nebál a sází jednu zajímavou scénu za druhou. Občas je to chaotické, ale většinou velmi rafinované a nápadité. Střihači pak zřejmě ve studiu museli i přespávat. A společenský kritik Stone si mne ruce, jak mu to tehdy šlo. Dnes by za podobnou látku snad i zabíjel. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Začátek připomínal diskotéku s mnoha porouchanými stroboskopy, když zběsilý střih střídal obrovské množství záběrů. Pak se Stone uklidnil, přestal si hrát na Lynche a začal myslet i na diváka. Jenže celému zbývajícímu filmu pak úvodní seznámení s postavami a jejich zasazením do děje citelně chybělo. Sonda do zákulisí profesionálního sportu bohužel nemá ani konec, protože i tam se Stone nechal unést a nejdříve na nás vychrlil několik klišé sportovních snímků a pak všemu nasadil korunu, když z vteřiny na vteřinu všichni zbilancovali svůj život, pochopili, co dělali špatně a obratem se napravili. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Al Pacino prohlásil, že po sérii policistů a gangsterů si roli odlišného charakteru vyloženě užíval. (Dr Lizal)
  • Štadión týmu Miami Sharks je v skutočnosti Oragne Bowl štadión v Miami. 5 krát hostil finále ligy amerického futbalu SuperBowl a niekoľko hviezd na ňom malo svoje koncerty (Bruce Springsteen, Eagles, Genesis, Metallica, Pink Floyd, Police...) (fishki)
  • Bývalý trenér Dallas Cowboys Barry Switzer se ve filmu objevil jako komentátor zápasu mezi Miami Sharks a Dallas Knights. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama