Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 2
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jen pro začátek - to, co jsem musela vidět vždy z openingu, který jinak přeskakuji po první shlédnutí, je 5-14 sekunda. Ale teď trochu dospěleji, neb nic jiného si tohle anime nezaslouží. Co si budeme povídat, byla to skvělá jízda vesmírem. Ani u jednoho dílu jsem se nenudila, neměla nutkání posunou děj. Spike i Jet mi byli sympatičtí hned, pak se k nim přidala "proradná" Fay, již jako postavu jsem brala, ale nezbožňovala. A pak o chvíli později se přidala Ed; juj, tu holku prostě zbožňuju - od hlavy až k patě! Prostě úžasná! A to jsem se nezmínila o čtyřnohém chlupáčovi, který také není k zahození... prostě je to příběh prošpekovaný zajímavými charaktery, minulostí dohánějící všechny, přestřelkami, slabostí, hladem i měkkým srdcem. Ráda jsem tě viděla! A tak desítka je závěrečný díl, prostě jsem jen koukala. Tiše a bez hnutí. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Těžko zaškatulkovat: dospělé vesmírné pirátsko-gangstersko-westernovo-dobrodružné anime střídá styly jak na běžícím pásu (a podle nich i hudební žánry na jedinečném soundtracku). Různorodé případy smolařské posádky lovců odměn po celé naší sluneční soustavě pobaví zápletkami i vtipem (a nadstandardním zpracováním), nicméně citelně postrádají nějaký komplexnější dějový oblouk "odněkud někam". Nepočítaje v to tedy ty zásadnější epizody, které poodhalují minulé osudy svérázných postav. „See You Space Cowboy…“ ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

V jedné hře zazněla otázka "Does this unit have a soul?" Ve hře si musí odpovědět každý sám, zde lze ale velkými písmeny napsat ANO. Žánrová ruleta (které dominují mnou oblíbené žánry) stejně jako novější Firefly - co epizoda, to krátký film, co záběr, to malba, co skladba, to vrchol hitparád, co věta, to perla. Dokonce i na osobité "next episode previews" jsem se s každým dílem těšil. Nadčasové dílo, které by si měl každý alespoň jednou za život "sjet". Jediným mínusem tak pro mě je tuctová zápletka s Julií, i přes její vynikající zpracování. Nic z tohoto vás ale nemusí zajímat, stačí se podívat na dodnes aktivní fanouškovskou základnu a (alespoň v době psaní tohoto textu) vznikající hraný seriál a je jasno, že Cowboy Bebop si svůj status jednoho z legendárních anime zaslouží. A narozdíl od Firefly se možná i doby kdy se Cowboy Bebop odehrává dožiju. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ také 4+ alebo 5- (stupňuje sa to, takže predpokladám 5*)... Som na 9. časti :) ("Hej, Jet, vieš, že existujú 3 veci, ktoré neznášam? Spratkov, potvory a divošky." :) ) Hm, dopozerané... ale zostávam na 4*. Dobrý seriál, ale v porovnaní s Trigunom menej zábavný a aj menej vážny... Až tak som sa nenasmiala a ani som to s nimi až tak neprežívala. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Cowboy Bebop patří do té skupiny seriálů, kterým se nedá téměř nic vytknout. Snad jedině absence stěžejní dějové linie může pár lidí zamrzet. Ovšem k vyzdvihnutí toho nabízí Bebop daleko víc. Skvělou netradiční atmosféru, soundtrack, který se umisťuje na předních místech anime žebříčků, zajímavé charaktery a především spoustu zábavy vycházející jak z nevnucujícího se humoru, tak z slušné akce. Vzhledem k atraktivnosti jednotlivých dílů mi hlavní dějová linie příliš nescházela, ale bohužel se mi nepovedlo do seriálu nijak vcítit. ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • Město, které si Fayne pamatuje ze vzpomínek, byl zřetelně Singapur. (Natami)
  • Režisér Shinichirō Watanabe vytvoril postavu hackerky Ed podľa skladateľky Yoko Kanno. (Deschain)
  • Souboj mezi Spikem a Abdulem Hakimem ve druhé epizodě na mostě se shoduje se soubojem mezi Billym (Bruce Lee) a Hakimem (Kareem Abdul-Jabbar) ze snímku Hra smrti (1978). Spike používá i stejný bojový styl a to Jeet Kune Do. (Jigvell)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama