Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Honza s Markýtkou místo aby si užívali zaslouženého rodinného štěstí musejí řešit válku a únos dítěte. V rámci těch peripetií naučí Markýtka létat malého dráčka .... mein Gott, tak ten je tam taky. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Už som tu raz napísal, že Zdeněk Troška je rozporuplná postavička československej filmovej tvorby. Režisér, ktorý má svoj charakteristický rukopis, ktorý však mnohým filmovým kritikom nesmierne vadí, ale na druhej strane si získal pomerne výrazné sympatie bežného, jednoduchého diváka. Ja som ku jeho tvorbe hodne zhovievavý, nezatracujem jeho snímky, vždy sa snažím im dať šancu a v kľude si ich pozriem. Väčšinou však zostanem sklamaný. Tak tomu bolo i v prípade rozprávky "Z pekla šťastie", ktorú pán Troška natočil v roku 1999. A keďže netrpím predsudkami voči tomuto filmárovi, tak som ochotný si pozrieť aj pokračovania jeho titulov, ktoré ma ničím nezaujali. Tým pádom som sa odhodlal si kuknúť "Z pekla šťastie 2" z roku 2001. No to bolo ešte horšie ako pôvodný jedno hviezdičkový film. Toto už bol fakt odpad! ()

Divočák odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad! Odpad! Odpad! Jakkoliv na něčem uvidíte značku Troška a navíc dvojku za jménem, pakujte se kilometry daleko, jinak to vaše mozkové buňky nemusí unést. Zvlášťe božský Kája vám pořádně podráždí vaši nervovou sousavu. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Gott na hrad... Teď už radši ne! Sem tam pár vtípků jsem pobral (nebo si to pletu s jedničkou), ale jinak je to od začátku do konce NUDA XXL! 15% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

jj dvojky se těžko dělají z příběhů bez děje, ale jak vidíme stále se o to někdo pokouší. (( :: ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

ještě strašnější verze prvního dílu. V komentáři se nechci opakovat (Z pekla štěstí 1), ale být tím malým dráčkem, urvu Markýtce hlavu a udělám s ní něco moc ošklivého. Slova Markýtky: "Musíš mávat křídly haha, takhle haha" (a pobíhá po scéně a mává rukama) mě děsí ve spánku dodnes, stejně jako ubohá Markýtka osobně, která si v rozdělávání ohně nezadá v ničem s Bearem Gryllsem. Postava Daniela Hůlky je až k pláči trapná, Gott už vás jenom dorazí. Situaci jakžtakž zachraňují opět jen Honzovi přátelé a Václav vydra jako čert, ale i přesto nemůžu jinak než:ODPAD! ()

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

A jedém! Zdenda Troškůjc tentokrát pořádně tvrdě zaútočil na pudy diváků - a to nejen dětských, ale i dospělých. Témata semletá v jedno krásné nanicované klišé (o ději raději nemluvě), herci přehrávají jak na playbacku - a nejen že přehrávají, oni dělají zkrátka to, co se jim zlíbí a pak není divu, že pohádka jako celek naprosto nefunguje (scéna na skále mi připadala spíše vtipně trapná než děsivá!) a efekty nejsou ani trochu nápadité. Škoda Káji... ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Už za toho Gotta................................trapas jako hrom, náš Slavík se musí červenat až za ušima! Tituluji Trošku jako Conana Ničitele české pohádky a trapného tlučhubu. Seberte mu někdo kameru..no tak lidi! ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu výrazný propad. Všeho je víc. Víc křiku, víc intrik, víc draků, víc čertů, víc efektů, víc slabých vtipů..., ale aspoň větší porce Dory (+ hned 2x vtipně obsazený božský / ďábelský Kája) potěšila.;-) ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Vážení, na tenhle film jsem byl donucen jít do kina. Přestavte si kino plné malých capartů, kteří se za celý film jednou jedinkrát zasmáli! A to při vtipu.. „Panbůh ti to zaplať“. Neměl jsem tu sílu dát odpad už jen proto, že mě na to vytáhla bejvalka. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

O něco slabší jak mizerný první díl. Herecké obsazení trošinku zaujme. Příběh už je horší než v jedničce. Takže je to nic moc pohádka a pochybuju, že nějaké děti zaujme. 16% = * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

To, že se tahle pohádka pohybuje v černých číslech, je pro mě překvapením. Není totiž až tak hrozná, ale je dost nudná, nezáživná. Za pochvalu stojí kamera a kostýmy. Z hereckého hlediska je to naprosto přeplácané. Troška podlehl tehdejší trendy vlně obsazovat populární zpěváky do rolí králů a představitelů mocností pekelných. Ten první, Daniel Hůlka, se tak moc soustředil na výraznou artikulaci, až to vyznělo směšně, a ten druhý, Kája Gott jako kníže pekel, moc strachu nenahnal, ale bizarní zážitek z jeho vystoupení se dostavil. Profesionální herci v rolích kladných či záporných nic neodflákli. Tahle pohádka sice neměla nijak chytlavý příběh, ani kouzlo (ostatně tím už současné pohádky dávno nedisponují), ale abych to viděl jako nějakou vrcholnou tragédii v žánru českých pohádek, to tedy zase ne. Akorát mě pohádky prostě příliš nebaví a nechávají mě lhostejným. O téhle to platí rovněž a její černě číselný osud mě nechává chladným. 40% ()

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

Reklama

Reklama