Reklama

Reklama

Resident Evil: Infinite Darkness

(seriál)
  • Japonsko バイオハザード: インフィニット ダークネス (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (69)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix vydal 4 dílnou minisérii očekávaného Resident Evilu od Capcomu a rozhodně byly ambice výše, ale jako jednohubka je to naprosto v pořádku.Líbilo se mi zasazení do Bílého domu, ale jinak dějově je to docela ploché, ale o to mi zde naštěstí nešlo, co se však povedlo je rozhodně vizuál a poctivá CGI animace, podobně laděných filmů vzniká málo, takže se leckteré mouchy dají odpustit, akce je parádní, krvavá, brutální ( ale na můj vkus jí až tak moc není) a ve výsledku i těch Zombie se moc nedočkáme, monstrum až ve finále a atmosféra je místy tajemná, ale rozhodně bych si ji dokázal představit děsivější.Mrzí mě o to víc, že když se jednou za pár let dočkáme takového projektu, tak to zdaleka nedosahuje kvalit mých oblíbených dílů z Love Death and Robots, ale pořád lepší tohle než další drama, to bez debat.• Příběh 2/5, Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5. 6.5/10 ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Další zářez v nelibosti roku 2021. Která se však táhne už od roku 2020. Při prvních ukázkách se zdálo, že přehoupnutí od her k seriálu, který je graficky i podobný předloze bude dobrý krok. Půjde o atmosféru a příjemný sled událostí. Seriál však nejdříve překvapil tím, že je spíše akční než atmosférický, akce je navíc plytká a v celku nekonzistentní s příběhem. A taky tím, že epizody byli jenom čtyři. Když se na to dívám, tak buď neměla být žádná a nebo to se mělo vytáhnout na nějakých 8 se stejnou délkou,  aby se mohl budovat příběh. Seriál spíše působí jako cutsceny vyříznutý z kontextu a příběh sám o sobě neukázal nic převratného. Atmosféra to dost mohla zachránit a nakonec se ukázal opak. Hodně zajímavým paradoxem je i  ona animace, která graficky je někdy neuvěřitelně nádherná, ale v FPS někdy pokulhává a při pohybu postav to vypadá trhaně jako hovězí maso. Další zklamání, které už přestávám počítat a jenom mě uvaluje do pocitu, že po covidu se veškerá filmografie nenávratně změnila k  horšímu, kdy je všechno napůl odfláknuté a nepropracované. Toto mohlo být menší světlo v tunelu, ale nakonec je to jenom další nekonečná temnota. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Další animák podľa “Capcomu”, ktorý neprekročil svoj tieň. Ja som OBROVSKÝ fanúšik old school verzií hier “R.E.” a preto stále tak nejak čakám na filmársky “produkt”, ktorý by mi pripomenul starú, dobrú klasiku, pričom toto je opätovne výsledok na pól ceste, ktorý nepriniesol takmer nič, čo by fanúšika série vyslovene nadchlo. Záverečná “fajtovačka” je za mňa čistá ostuda, ktorá celkom solídne nabúrala inak poctivo budovaný, dobrý dojem. Tretia na hrane .. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Bohužel naprostá zbytečnost. Resident Evil je už prostě kultovní záležitost a po posledních velmi vydařených dílech v nestárnoucí videoherní sérii je to jeden z mých nejoblíbenějších světů. Nicméně podobně jako Zaklínače, Netflix neuchopil správně ani toto (poslední dobou je to na Netflixu bohužel kvantita na úkor kvality). Zaprvé jsem nepochopil vůbec podstatu toho, proč se jedná o seriál. Mohli to vydat jako obyčejný hodinku a půl dlouhý film a hotovo. Zbytečně to kouskují na 4 části bez jediného důvodu. Animace také není žádná pecka a asi bych se radši díval na filmečky z nových dílů her než na toto. Příběh je politický dort od pejska a kočičky, do kterého nasypali Penamstán a slova jako terror a fear (v každým díle padne jedno z těchto slov minimálně 10x). Claire je pro příběh naprosto zbytečná nastrčená figurka, Leon ztratil své charisma a působí jen jako terminátor bez špetky osobnosti. Upřímně bych si radši prošel šestý díl na všechny 4 průchody, než znovu ztrácet čas touhle blbinou. 40% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Další hřebík do rakve Netflixu. Politické žvanění natáhnuté na 2h stopáž. Když i 5min. by bylo zřejmě i tak dost. Oceňuji škodolibě, že autoři opět dokázali, že zn. RE už dávno nemá nic společného s hororem (snad až na ten lehký návrat v RE Village), tak proč to nezdeformovati ještě víc a udělat z toho geopolitickou agitku. Jsem zvědav, co příjde přístě. Už chybí snad jen pornoverze, loutky a Pixarovský anime od Disneyho. To machři, co neustále převlékají/přezouvají na jutub Jill v remaku RE 3 mají aspoň fantasii, nad kterou se někdy až tají dech i něco jiného. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Resident Evil: Infinite Darkness v příběhu zabírá místo několik měsíců po Harvardville Incidentu v listopadu 2005 („RE Degeneration“) a pravděpodobně probíhá ve stejném období s „Lost in Nightmares“ z poloviny roku 2006 („Resident Evil 5: Untold Stories“). (ScarFace_V8)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Reklama

Reklama