Reklama

Reklama

Tlačítko "REC" stiske mladá televizní reportérka a její kameraman, kteří natáčejí noční směnu v místní požární stanici. Po chvíli přijímají hasiči tísňovou výzvu staré ženy, která je uvězněna ve svém domě. Když dorazí na místo, ozve se strašidelný křik. Tím začíná dlouhá noční múra a unikátní dramatická televizní reportáž. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 515)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Blair witch styl dotažen takřka k dokonalosti. Rec působí jako zjevení ze Španělska, které dokáže (v noci) otřást snad každým. Jednoduché postavy, které pobíhají po obrazovce společně s pochopitelnou snahou kameramana mít dobrý záběr. Konečně se našla vize, která je tak primitivní a krvavě účinná. V každém podobně laděném snímku se divák musel ptát, "proč to sakra točí?", ale tentokrát je to jednoduše a stylově vyřešeno existencí kameramana a televizní reportérky, která je mimochodem, alespoň z počátku, půvabná a divák ji začne fandit. Lekacích okamžiků není 5 za sekundu, ale jejich hustota je přesto daleko před Blair Witch projektem, který mě osobně překvapil v jediné scéně. Krom toho závěr, jako často bolavé místo hororů i jinak mysticky laděných filmů skvěle zapadá(Spoiler:křesťanská tématika vítána!). Hurá s kamerou do paneláku, každý si teď může natočit vlastní obdobu REC... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €1,5miliónaTržby USA $-Tržby Celosvetovo $32,492,948║ Dokonca aj Španielsko dokáže prekvapiť a nielen vo futbale, toto je asi aj možno prvý film čo som z tejto krajiny videl, keď nepočítam koprodukcie a hneď musím priznať, že dokážu točiť strhujúcejšie zombii filmy než Americké veľkoprodukcie, hlavne vrátene nedávnej Som legenda. Koncepcia filmu je výborne skomponovaná, od samotnej kamery, ktorá dokáže navodiť slušnú skľúčenosť až priblížiť reálnosť, až po zostavenie samotného príbehu, aj keď z občasným navodením klišé ale asi bez toho by sa to niekedy nedalo. U mňa slušných 70% a prikláňam sa za snahu tvorcov k hodnoteniu 4****. "A za posledné roky najoriginálnejšie podaní zombii horror!" ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Další příspěvek do soutěže Edy Hrubeše, tentokrát z katalánské Barcelony. Nejdřív udělá menší virvál neposedná důchodkyně (typický činžákový konflikt ohledně týdenního úklidu na patře), načež naběhne hygienik v ochranném obleku (že by hledal dres Realu Madrid?) a zombie orgie v uzavřeném prostoru tak mohou nerušeně začít. Do posledního dechu vše snímá kameraman Pablo, profík každým coulem, který by nepřestal točit ani s vykousnutou krční tepnou. Španělský horor se v posledních letech začíná stávat nejen evropským pojmem.. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem v šoku! Ne z této sračky, ale z toho hodnocení filmu!!!! Při shlédnutí filmu DAY OF THE DEAD 2008, bylo v závěru v titulkách uvedeno : "chcete vidět opravdu dobrý horror? Podívejte se na Rec!" Kouknul jsem zde na hodnocení a říkal jsem si : "TO musím vidět" . "REC" není film, ale pouze nudný chaotický dokument. Natočil jsem několik videí z dovolené, při běhu na pláži, při chůzi na schodech, dokonce i při jízdě na kolotoči a nikdy se mi netřepala kamera tak, jako kameramanovi ve filmu Rec! Nedalo se na to koukat, 85 minut roztřepaných záběrů, ze kterých bylo slyšet jen řev španělských "putan". Shlédnul jsem desítky horrorů o Zombíí, ale tohle byla ta největší sračka a s horrorem to nemá nic společného! Ještě se mi nestalo, abych se během sledování filmu několikrát kouknul v které jsem kapitole a modlil se aby už byl konec!! Kdybych mohl, tak filmu dám ohodnocení jako "ODPAD STOLETÍ!" Já jen doufám, že americká verze bude lepší!! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to pecka. Já jako milovník zombií jsem prostě rád za každej žánrovej zářez a toto je navíc "originálně" pojato pohledem zvědavého kameramana. Reportérka byla sympaťačka a celé to dost odsejpalo. Konec byl fakt nervydrásající a ta béčková církevní laboratoř na konci - eňo ňuňo. Psychobilly song v závěrečnejch titulkách pak už jen dovršil mojí dobrou náladu z tohohle filmu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (26)

  • DVD s filmem nebylo v USA vydáno do doby, než byl natočen remake Karanténa (2008) a než se do kin dostalo pokračování Rec 2 (2009). (KucC)
  • Režiséri Jaume Balagueró a Paco Plaza uzavreli pred natáčaním dohodu, ktorá znamenala, že ak mal jeden z nich nápad, ktorý sa tomu druhému nepáčil, daný nápad zmietli zo stola bez ďalšieho vysvetľovania. (WalterIK7)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Španělský král hororu chystá další film

Španělský král hororu chystá další film

03.11.2014

Jaume Balagueró je pevně spjatý se španělskou produkční společností Filmax, která se specializuje na žánrové filmy a pod jejíž hlavičkou si udělal mezinárodní renomé hororovou sérií REC. Poslední díl… (více)

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Emmerich a „skromná sci-fi“?

Emmerich a „skromná sci-fi“?

02.11.2010

Zní to jako dvě neslučitelné věci, ale Roland to asi myslí vážně. Momentálně dolaďuje svůj záhadný projekt Anonymous, který má být „historickým thrillerem o tom, kdo doopravdy napsal Shakespearovy… (více)

Reklama

Reklama