Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 5
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 5

Recenze (475)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, kdy čekáte na 3D verzi nějakého filmu, ale už vás čekat nebaví, tak se rozhodnete koupit ubohou 2D verzi a pár hodin poté se 3D verze přeci jen objeví? Samo o sobě to není tak hrozné, prostě si koupíte další blu-ray disk. Mnohem horší překvapení na vás čeká v okamžiku, kdy se rozhodnete si disk přehrát. Zjistíte totiž, že to co se mělo odehrávat ve třech rozměrech se povětšinou odehrává opět jen ve dvou rozměrech. Samotné 3D zaznamenáte pouze v hloubce obrazu. Další film s maximálně odfláknutými 3D efekty, které byly evidentně dodělané dodatečně jen kvůli marketingovým účelům. Od snímku takového, jsem vůbec nic nečekal. Jsem tedy celkem příjemně překvapen přívalem akce. Skáče se z akce do akce a divák nemá moc příležitostí nadávat na velmi nezajímavý děj. Zbytečně se nekecá, neboť si byli tvůrci dobře vědomi, že to co postavy vypouštějí z papulí se dlouho poslouchat nedá. Velkou výtku bych si dovedl nasměrovat směrem ke kurevsky roztřesené kameře. Když si k tomu připočtete fakt, že se kompletně celý film odehrává v naprosté tmě, tak si to od diváků žádá opravdu pevné nervy a v mnoha pasážích i zvýšenou představivost. Jako fanouška GoT mě velmi potěšilo, že se ve filmu objevil Iain Glen, dokonce naklonovaný. Snímek nedoporučuji sledovat v noci. Díky všudypřítomné tmě hrozí velmi reálné usnutí. Osobně jsem si jej dopřál hned dvakrát. Za sebe dávám 3 * a nebýt té debilní kamery, tak bych zašel ještě výš. Příjemná akční jízda s nezbytným minimem keců. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsi klon lidštější, než kdy byli oni." Tak to je jedna z největších myšlenek tohoto díla. Díla, které je rychlé, přičemž při jeho zběsilosti jsem si tak nějak nestihl všimnout, jestli to spapalo nějakou originalitu a smysl. Tipnul bych si, že nikoli, ale jistý si tím nejsem. Alespoň jsem si prohlédl pár klonů, přiučil jsem se technice boje při zavěšení na laně a ačkoli se nechci chlubit svým jediným funkčním mozkovým závitem, tak na zrádce bych okamžitě vsadil jeho titul. Ano, tak to bylo průhledné, možná až průsvitné, ale nemohu na to být moc zlý, protože dámské obsazení evidentně dělal někdo, kdo nosí pinďoura ve stejné nohavici jako já. Respekt, bratře. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No uz je videt, ze to spadlo do regulerniho becka a to ani prvni dily nebyly zadny velkorozpoctovy podivany, ale i tak to je prijemne koukatelny. Dej je samozrejme lehce stupidni, ale je fajn, ze se tvurci pokusili celou serii uzavrit, i kdyz co si budem povidat, na zaver az takovy koule nemeli, aby to skutecne uzavreli, takze tu jsou furt vratka pro dalsi dil (podle me uz dost zbytecny). Jinak akce je docela fajn, zombiku jsou haldy, vse je radne krvavy, triky sice zadnej zazrak, ale vylozene nerusi a Milla snad nestarne. Takze za me porad docela v pohode koukatelny becko na jedno skouknuti. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že Posledná kapitola je tak špinavá a ide o tak rýdzi postapokalyptický kúsok. Zároveň je škoda, že Anderson nedokáže byť ambicióznejší, Aliciine schopnosti sú stále over the top, čo nejde dokopy s tým, že všetko je brané tak extrémne vážne. Ide o non-stop akciu s priblblými dialógmi od začiatku do konca a ak by sa film občas zastavil na viac ako jednu minútu, zrejme by mu to prospelo. Celú sériu treba brať tak, že Anderson na viac nemá, že zo seba vyždímal maximum možného a že je s výsledkom podľa všetkého sám (spoločne s Millou) spokojný. Ako guilty pleasure to funguje než ako drsná temná séria, čo ale zámerom tvorcov určite nebolo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zcela upřímně a beze studu přiznávám, že jsem se u týhle absolutní kraviny hodně bavil. Sexy Mila, akce, strašný hlášky, zombíci, fajn monstra a tuna digitálních efektů v tom nejlepším možným výplachovým balení. W.S. Andersonova sága vlastně dycky byla takovým milým tvůrčím pomrknutím, že šílený animovaný CGI vymejvárny lze s nadsázkou převýst i do hraný celovečerní podoby. Mňam. Alice, normálně mi budeš chybět. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Mladšiu verziu Alice a Červenú kráľovnú si zahrala Ever Gaboo Anderson, skutočná dcéra Milly Jovovich (Alice). (HelenaGray)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama