Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Stále svým způsobem netradiční a originální námět, zpracování a celkové provedení však už slabší...Jednička se mi líbila víc tento krvelačný boj tentokráte za účelem likvidace teroristické skupiny mi nic neřekl..Trochu přehnané, nelogické (mladí lidé bez žádného výcviku, ber a jdi, umí zacházet se složitými zbraněmi, střílení bez skoro žádného dobíjení atd) a celkové odbyté, slabší scénář...Co se týká akce tak dvojka je sice o málo akčnější, efektivnější a celkově krvavější ale to je tak všechno..Svým způsobem se jedná o silně protiamerický film. Hudba, akce 2+ jinak samý mínus. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak předně, koupil jsem to jako luxusní edici 2 DVD za 10 Kč v jednom výprodeji. Řekl jsem si, jednička mi moc nesedla- zkusím to za ty peníze... Závěr? Japonci byli, jsou a bohužel asi čím dál více budou divnej národ. Ať už jsou to žlutý vřískající obludy pikačuové, různý bakugani či tohle... A upřímně, - to mě děsí. Už když jen vidím ty jejich současné (chápej civilní) ohozy a účesy, mám pocit, že koukám na nějakej postapokalyptickej film a vybavuje se mi Šílenej Max.... Oni násilí prostě zbožňují. I když je to tady schovaný za obrovskou kupou keců, Requiem o ničem jiném není. Jistě, někdo může namítnout: Když nemáš rád krev, nekoukej na Saw... Pravda. Kouknul jsem na to jen ze zajímavosti, byl to zkrátka experiment. Teď k obsahu: Od jedničky je zde rozdíl jedině v tom, že studentíci nebojují proti sobě navzájem, ale jsou spárováni a mají dobít ostrov s arciteroristou... Vždy dva mají společně nastavený obojek, takže když to jeden koupí, vybouchne obojek i toho druhého i kdyby mu nic nebylo. Obojky vybuchují i při vychýlení z určeného sektoru. Proč na ostrov poslali nevycvičené studentíky (sice z nejzlobivější třídy) když ostrov s lotrem můžou smáznout raketama nechápu... Ono je tam toho bez logiky víc... Hromada moudrejch keců, kterejm ale nerozumíte podbarvená symfonickou hudbou... děs. Když to náhodou někdo schytá, kolem ustane boj aby se mohl vymluvit, případně strávit poslední výdechy v náručích spolužáků... Bonusové DVD doporučuji nesledovat, uvidíte dojmy japonských herců z natáčení, - §§ vesel駧 oslavy japonských vánoc ! atd... O neumění hrát né některých, ale všech herců se raději rozepisovat nebudu... Za pozornost snad jen stojí natáčení soundtracku Národním orchestrem Varšavy... Pro někoho je možná tahle slátanina kultem. Já v tom vidím rozhodně možnou hrozbu a nevyužitý potenciál. Hrozbu proto, že když to uvidí nějakej nezralej Tódžo (pokud možno z dětství rodičema a učitelema frustrovanej) vezme ákáčko a půjde si to někam s dospělákama v reálu vyřídit... Nevyužitej potenciál proto, že s výbavou, výpravou (ale samozřejmě s jiným scénářem) a triky to mohl být klidně solidní válečným film.... Až zase uvidím někde na tržnici třetí díl, tu pětku hodím žebrákovi do klobouku v metru.... * ()

Reklama

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Snaha ešte niečo vytrieskať z úspechu prvej časti. Veľmi nepodarený scenár, ktorý na diváka pôsobí ako debilná zmiešanina vojnového filmu okoreneného o pravidlá hry BR, ktoré sú vo výslednom tvare samoúčelné a nefunkčné. Akoby ani nemali dopad na dej filmu. S jednotkou sa to naozaj nedá ani len porovnávať. A aby som nezabudol, niektorí herci naozaj solídne šliapu po hereckej profesii (zlatú malinu by si zaslúžil triedny učiteľ!). Pozitívom filmu je fajn kamera pri bojových scénach, z ktorých vyzerá asi najlepšie vylodenie - i keď to sme tu už mali vo filme Zachráňte vojaka Ryana a vyzeralo to omnoho lepšie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Prečo tam došľaka nehodia bombu?“ Ak to bude o tom istom, už to nebude sequel ale remake (a zbytočný) a ak o niečom úplne novom, už to nebude BATTLE ROYALE. Tvorcovia dvojky, s podtitulom REQUIEM, na to išli rafinovane a z „tínedžerskej vyvražďovačky naopak“ urobili... vojnový epos. Napriek tomu film kríva ako Quasimodo, moment prekvapenia odišiel preč spolu so záverečnými titulkami originálu a na jeho miesto prichádza naozaj už len tá krv a akcia. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/179204/Battle-Royale-II-Requiem-60.html ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička s trochu hloupým scénářem a několika logickými dírami, ale jako oddechová řežba je to výborný. Navíc díky párování obojků, kde se partneři od sebe vzdálí více, než 50m nebo jeden z nich zemře, tak vybuchne obojek i tomu druhému, takže se zde dočkáme hodně explozí s patřičně červeným efektem. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)
  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)
  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)

Reklama

Reklama