Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

H34D 

všechny recenze uživatele

Asijská originální lahůdka zmrvená hůř než hollywoodsky-sequelovským způsobem, aneb jakou roli může hrát změna režiséra z ostříleného veterána na mladého floutka. Pokus o větší velkolepost (přitom akce více není) na úkor komornosti ztroskotává na poli prožitosti a uvěřitelnosti, herci se vyžívají v nevhodně posazených patetických průpovídkách, ze zápletky se vytratila originalita, téma je vyčpělé a přitom se nikam neposunulo, možná dokonce nazpět. Tomuto filmu nelze věřit a pořádně ho prožívat, zábavná vyvražďovačka místy ano, ovšem nuda také. Emoce nelze jen tak vyvařit z vody a inteligentní kontrast neznamená, že vedle sebe mrdneme černou a bílou a pak si velkolepě zatleskáme. 4/10 ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Kenči Fukasaku stvořil v roce 2000 nesmrtelnou klasiku, která vyráží dech a ve mě zanechala nezapomenutelné vzpomínky jako málokterý film. V tomto filmu se k ději vrátil, ale bohužel hned po prvním natáčecím dni zemřel a na jeho místo nastoupil jeho syn Kenta. Syn sice není jako otec a samotného by mě zajímalo, co by vzniklo, kdyby Kenči žil. Připadalo mi, že vraždění dětí dětmi nefunguje tak skvěle jako v prvním díle. Působilo to na mě jako tuctový akční film, který 1. dílu možná trochu kazí jméno. Co se týká mého hodnocení, tak tento snímek považuji za čistý průměr, ale pamatovat si ho budu dlouho, protože tyto díla mohou napadnout natočit jen šikmooké pány v dalekém Japonsku. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kenta Fukasaku, Norio Kida .. Battle Royale II se nesnaží přímo pokračovat a vylepšit původní zavedenou šablonu filmu, což je obrovská škoda.. Už se nedočkáme srdcervoucího třídního boje v němž se vraždí spolužáci, kamarádi a lásky, ale regulérní vojenské akce studentů jedné třídy proti dětem terorismu pod příkazem vládního zákona BR a dohledem armády. Musím uznat, že mne tato podivná scénáristická inovace vůbec nepotěšila, ba naopak! Vznikl jakýsi smotanec vykrádající film Obojek, kopírující to nejlepší z Vojína Ryana, to vše našroubované na značně upravený původní Battle Royale zákon. Hlavně později, kdy se přidají jakási poselství terorismu a boje proti němu, jsem, jen zoufal. Herecké výkony taktéž nepotěší. Od samého začátku mne silně iritoval zejména blonďatý hlavní představitel a hned v závěsu třídní učitel. Oba byli doslova nesnesitelní a trapně drsní. Ale o moc lépe si nevedly ani ostatní herci a to zejména ze začátku, kdy šlo doslova o přehlídku přehrávání. K tomu spousta nesmyslů a drobností (jako třeba, že si ani nevyzkouší jak zacházet se zbraní, během cesty na člunu, apod..). Nejsilnější devizou jsou naštěstí ony bojové sekvence. Výborně natočené, plné efektů, výbuchů a co hlavně musím vyzdvihnout, jsou výtečně ozvučené! Zvuk a samozřejmě také příjemná hudba (která ale není tak dokonale přesná, kontrastní a dechberoucí, jako v BR) patří k tomu nejlepšímu, čeho se při sledování dočkáte. Přes to všechno, Battle Royale II je těžké zklamání! 30%. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Oproti originálnej a napínavej jednotke, je toto prepad rovno do suterénu.... Ešte prvá polovica celkom ujde, ale od momentu keď sa obidve mládežnícke skupiny spoja, a zakopú vojnovú sekeru je to katastrofa.... Neuveriťelné žvásty hlavných postáv sú prerušované slaboduchými prestrelkami, kde vycvičený japonský vojaci hlúpo nabiehajú pred samopaly povstalcov. Navyše ešte aj niekoľkokrát úctivo čakajú kým si decká poplačú nad svojimi padlými... Ach, jaj...Pripomínalo mi to tretotriedne americké akčné béčka, alebo prisprosté strielačkové hry pre mládež, kde je inteligencia nepriaťelov na rovnakej, dementnej úrovni.... Komické prehrávanie toho učiťela, alebo nefungujúca (vlastne smiešna) charizma vodcu odboja tomuto paskvilu už len nasadili korunu.... Takže nakoniec dve hviezdičky sú prakticky iba za odvahu akou sa japonský tvorcovia pustili do tejto vskutku originálnej teroristickej agitky. Len to spracovanie je akurát možno pre fans Mangy, ku ktorým ja nepatrím... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zmysel a pointa brutálne dobrej a nemilosrdne brutálnej jednotky sa vytratili už na začiatku ako jarný vánok v strede jesene. Opäť sa potvrdila neopakovateľnosť nápadu, tvorcovia boli však bohužiaľ neopakovateľne dutí na to, aby si to uvedomili. Stačilo trošku pozmeniť scenár (iná lokalita, slabší protivník, odlišné pravidlá hry) a razom sa divák pozerá na úplne iný snímok, ktorý s jednotkou nemá prakticky nič spoločné. Stredná pasáž zbytočných dialógov a monológov mi takmer rozožrala nervy. Vlastne jediné, pri čom som si spomenul, že vlastne pozerám pokračovanie skvostného 'Battle Royle', boli poznámky štatistu ohľadom počtu mŕtvych študentov a skutočne (zachraňujúco) dobrá akcia (doprevádzaná strhujúcou hudbou a prekvapujúco dobrým strihom), ktorá mala dostatok razancie nato, aby pozdvihla hodnotenie na slabší priemer. Keby to však bolo naopak, nápad by ostal nepozmenený a všetko by ostalo tak, ako to bolo, bolo by to zas len bezúčelné vykrádanie pointy a myslím, že moje hodnotenie by sa tým nijak nezmenilo. A tak s radosťou vymažem z mojej pamäte spomienky na tento film a ponechám si len tie pôvodné. 50%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)
  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)
  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)

Reklama

Reklama