Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

petero odpad!

všechny recenze uživatele

Samoúčelná vyvražďovačka. Jednotka mala ešte akú takú psychologizáciu, kde sa museli navzájom zabíjať spolužiaci, ale toto je hrozné. Načo sú dve deti prepojené obojkami? Len preto, aby bolo na plátne viac krvy? Aby každý druhý zomrel zbytočne, vždy tak isto, ustrelením hlavy od tela? Sorry, to neberiem. 45 min. Viac som sa nedonútil. Mám rád pokračovania, ale toto je jedno z najhorších. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle je opoznání slabší než jednotka v podstatě je to stejné jedna třída devátáků je unesena a donucena hrát tuhle bizardní hru ,ale úkolem není ,aby přežil jeden ,ale aby zabili teroristu (ten co přežil v jednotce) velký mínus je tu ,že mají všichni vojenský uniformy což je docela nepřehledné oproti školní uniformě. Tentokrát má každý střelnou zbraň ,ale jsou spárovani což znamená dívka 1 s chlapcem 1 atd za následek to má ,že když se jeden pokusí utéct druhý vybuchne a on samozřejmě taky ,stejně tak ,když jednoho zabijí druhý zařve taky, či když jeden z páru vstoupí do nebezpečné zóny vyletí oba do luftu. Poněkud nesmyslná je ona cesta na ostrov ve člunech jelikož tam jich poměrně dost zařve.Spoiler- Nakonec se spřáhnou s teroristama a ti jim sundají obojky. Ani tentokrát se hra nedohraje. Celé je to místy dost nepřehledné a příliš je to vsazené na válku a pod. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička s trochu hloupým scénářem a několika logickými dírami, ale jako oddechová řežba je to výborný. Navíc díky párování obojků, kde se partneři od sebe vzdálí více, než 50m nebo jeden z nich zemře, tak vybuchne obojek i tomu druhému, takže se zde dočkáme hodně explozí s patřičně červeným efektem. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

To čo nám ukázal Spielberg v ZACHRÁŇTE VOJAKA RYANA a Scott v ČIERNY JASTRAB ZOSRELENÝ a Moore v ZA NEPRIATEĽSKOU LÍNIOU nám servírujú aj tu. Nekompromisný boj snímaný pobehujúcou kamerou má značné grády až človeka zamrzí, že ide "len" o pokračovanie (upgrade resp. downgrade) slávneho BR. Sympatické však je, že tvorcovia vedia, s čím pracujú a okamžite sa púšťajú do akcie. A vôbec im nevadí, že majú cez štyridsať študentov - dokážu ich totiž likvidovať po tuctoch a sympaťáci a drsňáci to schytávajú medzi prvými. Postupne však musí tempo zľaviť a opäť sa ukáže jednoduchosť a recyklovanosť - tvorcovia to tentoraz maskujú posolstvom, politikou a kritikou nášho sveta. Japonci dokážu z akčného bijáku umiesiť takmer filozofický a takmer poetický film. BR II stojí za pozretie už len preto, že ktokoľvek iný by ho natočil oveľa horšie... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonci v tomhle případě zklamali. Film je dobře natočený, na to jsou Japonci velcí profesionálové, hlavně pokud se jedná o větší produkce, ale od snímku čekáte nějaký přesah, jenže dostanete jen střílení. Ano, je zde ještě příběh, který by se navíc mohl dál rozvíjet, ale tohle naštěstí není nekonečná manga. Je to dobře. Kdyby zůstalo jen u prvního filmu, je to asi nejlepší, ten druhý nic zásadního nepřinesl. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)
  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)
  • O natáčení filmu bylo rozhodnuto po úspěchu prvního dílu. Kinji Fukasaku cítil, že dokáže postavy a zápletku rozvést za hranici původní knihy a také cítil potřebu reflektovat ve svém filmu tragické události z 11. září. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama