Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl naprogramován tak, aby sloužil veřejnosti, udržoval pořádek, chránil nevinné, zneškodňoval zločince, kteří ovládli ulici. Napůl člověk, napůl stroj, ale celý policista - říkají mu RoboCop. Obří průmyslová společnost OCP převzala kontrolu nad policejním útvarem ve městě a od té chvíle přišlo o život 31 policistů. S rostoucí zločinností je třeba něco udělat. Vědcům a technikům se ale první pokus nezdaří - jejich robot zabije omylem nevinného člověka. Potřebují něco tak dokonalého, jako byl policista Murphy - než ho gangsteři rozstříleli na kousky - ale nezranitelného. Mladému vědci Mortonovi se podaří úžasná věc - spojí to, co zbylo z Murphyho s nejmodernější technikou a na světě je RoboCop - sen každého policejního náčelníka. RoboCop předčí ve své výkonnosti všechna očekávání - při jeho neuvěřitelných akcích se tají dech a naskakuje husí kůže. Jeho dokonalost má malou chybičku, která se stane osudnou těm, kdož pod záminkou ochrany veřejné bezpečnosti doufali, že totálně ovládnou město... (INTERAMA a.s.)

(více)

Recenze (667)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Brutální film, béčkový look, spousta cheesy hlášek a Dick, co má padáka. Na svou dobu tenhle film vypadá mnohem dražší, než ve skutečnosti stál. Krvavé eRko je na místě, občas si říkám, jak asi vypadala původní X verze. 75% ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Verhoevenova akční béčková klasika. Originální námět, i když samotný příběh je celkem prostý a předvídatelný. Hodně krve a povedené gore efekty. A k tomu jedno z posledních použití stop-motion animace alá Terminátor a skvělá hudba. 4* ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se pustil do další velké klasiky, která mi unikala. Respektive je to další z těch filmů, kdy víte, že asi bude fajn ale trvá asi tak 20 let než se odhodláte. Musím říct, že mě to celé příjemně překvapilo z několika pohledů. Hlavní je to, odkloňme se od triků, že film skvěle funguje i po těch letech. Emocionálně, po akční stránce, svou tvrdostí a bez kompromisu ukázaného násilí. Tady bych se pozastavil. Navazuje na to totiž další aspekt. Je vidět, že film je v některých částech schválně přepálený, což v dnešní zasr..., pardon, podělané době vyznívá naprosto parádně. Stejně jako v určitých chvílích geniálně vtipně podaných momentech. Například u zpráv jsem se musel vyloženě smát a tleskat s myšlenkou na blbce z TV Novin na Nově a dalších českých kanálech. A to prosím žijeme v roce 2020/21. Popravdě jsem očekával z pohledu dnešního diváka, takové béčko. A dostal jsem až překvapivě chytrý film, s akcí a výbornou nadsázkou. 90 procent. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

vcelku podareny akcnak, kt. tak trochu odbaca od zauzivanje struktury akcnych filmov v 80. rokoch (vid ulety v spravach a reklamy)...ale niet sa comu cudovat, ked to tocil stary znamy excentrik. vynikajuca zabava a v druhom rade aj akcia...75% ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Uaaa dalsi klasika, ktera mi doposud unikala. Ma to vsechno co to mit ma, 80's feeling, patricne kvalitni dobova music, dobry lead v podobe Petera Wellera, Verhoeven a jeho brutalni bio-mechanicka krvava podivana, dokonale evil zaporak Ronny Cox stejne jako v Total Recall. Bohuzel u techto filmu hlavni triumf hraje vzdycky element nostalgie, Robocopa jsem ted videl trestuhodne poprve a presne tenhle element tam chybel, takze to neni na plny pocet ale skoro, protoze ten fascinujici feeling ultimatnich akcnich filmu 80's je zde citit uz z dalky. Jsem extremne zvedav jak si poradi s pripravovanym novym Robocopem Aronofsky a jeste vic jsem nazhaven na bezpochyby ultimatni futuristicky elektronicky soundtrack Clinta Mansella. 9/10 ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Robocop má jednu výhodu : bol prvým robotom ochrancom ľudu v takejto forme (s čudesnou helmou, zbraňami, informačnými vybaveniami totožností...). Bol prvým filmom svojho špecificky béčkovitého podžánru v druhej polovici 80. rokov. Keď k tomu prirátame jeho ľudskejšiu stránku (spomienky zo života, veľká dušička), ohlas na konzum a záporácku nadradenosť, musela to byť proste pecka. Ja som na tom ale nevyrastal, takže ma to nemohlo moc zaujať, pretože je to až šialene monotónne, neatmosferické (s výnimkou posl.10 minút). ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Akční sci-fi lahůdka , se skvělou postavou robota s lidským mozkem , který si postupně uvědomuje a vzpomíná na to , kdo mu to všechno způsobil a okradl ho o jeho rodinu a život. Pomsta jej žene dopředu a neskončí to pro něj , dokud nebudou všichni jeho vrazi mrtví. Režisér Verhoeven byl ve skvělé formě a natočil trhák let osmdesátých , který zaujme dodnes , mě tedy určitě. Film: 88% , OST: Basil Poledouris - 90% ()

gogos 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy akční sci-fi svět ležel Verhoevenovi u nohou, vzniklo legendární dílo. Robocop si i po čtvrtstoletí zachovává hrubou syrovost, drsnou brutalitu a hodně slušný vizuál. Na některých efektech se možná již zub času podepsal, ale to nic nemění na tom, že Robocop je dnes již klasická brutální akčňárna, od které by se mohl kdejaký režisér dnešní doby učit... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kultovní osmdesátková klasika se zajímavou myšlenkou. Mozek zabitého policisty naroubovali do supermoderní policejní technologie a tak se zrodil Robocop, napůl člověk, napůl stroj, který jedná velmi nekompromisně. Počet zločinců se záhy začne zmenšovat. Ale konkurent terminátora si začne rozpomínat a trápí ho pár důležitých otázek. Mašiny by neměli mít vzpomínky. Měli by být poslušné, jenže lidský mozek je nevyzpytatelný a neprobádaný. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Nie je to veľdielo,ktoré by som nejako extra žral.Nie,RoboCop sa mi páčil,len efektami a zápletkou.A v rukách Verhoevena film vyzerá fakt super.Hlavne zrod RoboCopa,úvodnú brutálnú scénu natočil majstrovsky a aj záver bol cool.Bohužial o pokračovaní to už povedať nemožem(myslím trojku,dvojka bola ešte dobrá).Aj tak to na kvalitách tohto filmu nič neuberá,ale už som z toho akosi ,,vyrástol"./75%/ ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Kedysi, ked som ešte staval snehuliakov, s kamarátmi som hral mysu lásky alebo známu kartovú hru hajzeľ(ja som vyhral), už vtedy som čosi počul o robocope, že je to fenomén. V rádiach znelo Waikiki ragá od Petra Nagyho a na polsate po príšerných powerrangeroch dávali seriál robocop. Moc sa mi to nepáčilo, ale vidieť vtedy robocopa I film, tak by to bol pre mňa zážitok asi ako zatmenie slnka v devedesiatdeviatom. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

V prvom pláne iba skvelý sci-fi thriller s inteligentným dejom, zábavnými postavičkami a dávkou realistického násilia. Avšak to, čo povyšuje RoboCopa nad väčšinu akčných science-fiction filmov, je ten všadeprítomný ironický nadhľad, akým Verhoeven nazerá na (nielen futuristickú) spoločnosť. S tým som silne kompatibilný. (9/10) ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Hodně krvavé oproti svým dobovým akčním filmům. Na některých efektech bylo dost vidět, že jsou to efekty, což bych od takového režiséra asi nečekal. Nicméně velmi silný příběh a to je nejdůležitější, 70% ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Paul Verhoven vytvořil kultovní dílo, které bude v daném žánru nepřekonatelné už navždy! Ať už se natočí seriály, novější, efektnější a hlavně nákladnější verze snímku, bude ten původní pořád ten jediný a dokonalý nepřekonatelný originál! ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Je to tak trochu z dětské nostalgie, ale první Robocop mě poprvé potkal až letos a musím říct, že mě bavil svou surovostí, cynismem a suchým humorem (ať už úmyslným nebo ne). Hudba od Poledourise byla bezchybná a celkově film utekl jako voda. Pro mě z dosavadní Verhoevenovi tvorby, kterou jsem byl schopný shlédnout asi nejlepší dílo. (1. RoboCop, 2. Total Recall, 3. Hvězdná pěchota) ()

El Indio 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem to viděl znova asi po patnácti letech a líbilo se mi to snad ještě víc než jako malýmu. Krásně brutální a krvavej béčkovej akčňák. Možná bych do žánrů ještě přihodil komedie, protože některý momenty mi přišli neskutečně vtipný, obzvlášť výstup chlápka rozpuštěnýho v kyselině a ty jejich geniální reklamy během zpráv . ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Agrese a brutálnost tomuto filmu vážně nechybí. Už samotná "poprava" policisty Murphyho hraničící s prvky pořádně drastické vyvražďovačky. Ale s nástupem RoboCopa se věci dají do pohybu a opravdu to stojí za to! Velmi pěkně natočené, zbylé díly nestojí snad ani za řeč. Dobrá role pro Petera Wellera. **** ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Jaktože jsem to ohodnotil až teď??!!! Tohle byla klasika mého dětství, byli jsme z toho s klukama úplně na větvi a s námi naši tátové jakbysmet :) A i teď bych se na to těšil jak tenkrát!!! Nekompromisně za pět, takže čtyři budou akorát :D ()

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

RoboCop našel režiséra

RoboCop našel režiséra

21.11.2019

Vycházející australský filmař Abe Forsythe (Little Monsters) byl čerstvě najat k režii chystaného filmu RoboCop Returns pro MGM a Atlas Entertainment. Forsythe tak nahrazuje Neilla Blomkampa, který… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Reklama

Reklama