Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Klasická detektivka, devadesátiminutová, z klasické Anglie bez migrantů, s hodně postavami, krásně vystiženými a barvitými, v nichž se kolikrát ani nevyznám, krásné starobylé domy, krásná příroda, starý dobrý anglický venkov, výborné zápletky, z nichž jsem snad ani jednu neuhodla... a skvělej polda, takovej normální, rodinnej, bez úchylek a výstřelků, až mě překvapilo, že asi u osmého filmu při nějaké jeho skvělé hlášce mě napadlo doslova "já ho miluju". Prostě takovej ňuňu detektiv. Troy taky výbornej, jasně. No jsem z toho nadšená, takovýhle věci se už dneska asi nedělají :)_____Ha, vyměnili mi Barnabyho!!! No tak končím, novej je absolutně bez charisma:(((Sakra. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Barnabymu neuniknete! Ne pokud máte matku, kterou v momentě kdy je Barnaby na obrazovce nedostane z křesla pláč vlastních dětí, spílání manžela ani zdvořilost k nečekané návštěvě (nemají přeci jezdit v tak nemožný čas).... když ona nepřišla za náma, my přišli za ní a časem taky podlehli. A není se co divit. Počet mrtvol v tomto seriálu je naprosto fascinující. Dnes už musí být tři čtvrtiny obyvatel anglického venkova dávno pod drnem a ta poslední čtvrtina sedí za ony vraždy v base. Na každý díl máte tak 4-5 mrtvol (celá moje rodina se baví tím, že tipuje, kdo půjde pod zem jako další). Když vás mrtvoly přestanou zajímat, stačí přesunout pozornost na baráky. Venkovská sídla mají něco do sebe, navíc při tak obrovské kriminalitě v regionu musí být cena poměrně nízká. A když vás i baráky omrzí, pořád je tady Barnaby (chytrý, vtipný a noblesu s jakou buzeruje svého asistenta by mu mohli mnozí závidět) ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

několik měsíců jsem se vždy těšila každou sobotu a neděli na své oblíbence ale už mi připadá že i herci jsou z toho seriálu unaveni."Starý" Barnaby měl svoje kouzlo,"mladý" Barnaby to má trochu těžší jsa nucen řešit svoji těhotnou partnerku a tvrdohlavého Sykese, ale jinak u mě dobrý -....../// zatím poslední série = za mě :seriál ztratil takovou tu anglickou patinu.Věřím že je to tím,že zkrátka "starý" Barnaby byl jiný ,noblesní, stará škola a víc se asi věnuje divadlu tam se víc klade důraz na pohyb výraz.ten je u mě vždy směrem od herců , důležitý. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Výborná detektivka s perfektními postavami, především mého oblíbeného detektiva Barnabyho (lepšími detektivy snad byli jen Sherlock Holmes a komisař Moulin), s precizně napsaným scénářem zřejmě vycházejícím ze stejně dobré předlohy a s nádhernou atmosférou britského venkova. Pokud odmyslíme ty vraždy samozřejmě. Zajímavé to hrabství ten Midsomer. V každém díle seriálu tak tři až čtyři vraždy a jeho obyvatelé si v klidu žijí dále nerušeným životem. Nejen, že je zvláštní, že tam vůbec ještě někdo přežil, ale hlavně si myslím, že já bych z takového vražedného venkova, kde by kolem mě padali obyvatelé jako přezrálé hrušky, prchal, co by mi nohy stačily. Ale přesto se na to velmi dobře dívá :-) Seriál se už natáčí déle než deset let a stále si drží velmi dobrou úroveň špičkových detektivních příběhů. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Vynikající britský seriál.. dovolil bych si tvrdit, že jeden z nejlepších krimi seriálů vůbec. Je fat, že to hrabství by již bylo vymřelé, ale to nic nemění na skvěle obsazených rolích, nádherném prostředí a kouzlu tohoto seriálu. Občas jsou některé případy až příliš snadné, ale jakmile je díl, kde je ,,jen,,jedna mrtvola tak to je luxusní podívaná, ale většuinou tu máme tak 2-3 mrtvoly za díl.. ale zase máme 100minut jeden díl to není málo. 5z5 Novou sérii bez Barnabyho jsme ještě neviděl a nevím zda budu chtít vidět.. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Seriál vznikl také za účelem zvýšit turistický zájem o Midsomer. (Tsukikage)
  • Když se herec John Nettles po třinácti letech loučil s postavou inspektora Barnabyho, pronesl doslova: „Je to pro mě konec jedné velmi úspěšné éry. Bude se mi po Tomu Barnabym stýskat. Vyřešil téměř dvě stě vražd, což je myslím snem každého současného policisty. Přeju svému nástupci hodně štěstí.“ (Olík)
  • V epizodě "The Dark Rider" se objevuje James Callis v dvojroli, kde hraje dva bratry. Herec s tím již má zkušenosti ze seriálu Battlestar Galactica (od r. 2004), kde vedle své role hrál eště své "andělské" já. (KREI)

Reklama

Reklama