Reklama

Reklama

Zodiak

  • USA The Zodiac (více)
všechny plakáty
Trailer

Psychologický thriller Zodiak, natočený podle skutečné události, podrobně líčí hrůzostrašnou sérii vražd, ke které došlo koncem 60. let minulého století v Severní Kalifornii. Pátrání vede policista z malého města, který se musí postarat o bezpečí své rodiny i vzdorovat šílené kampani médií. Protivníkem je mu Zodiak – jeden z nejnebezpečnějších sériových vrahů americké historie, který navíc dosud nebyl dopaden. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Avathar 

všechny recenze uživatele

Nepríliš vydarený krimi thriller so slabými hercami a vykastrovaným scenárom. Niežeby to bola vyložene nuda, ale ako pribúdajú minútky, atmosféra sa vytráca a vzniká len tuctový thriller, ktorý by sa však v televíznom cykle "Skutočný príbeh" určite nestratil. Som zvedavý, ako si s touto témou poradil Fincher. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Verze z roku 2005 není špatně natočená, ale doplatila na popularitu svého mladšího bratříčka a rozdílný přístup samotných režisérů k natáčení a podávání informací. Přesto si myslím, že Fincher už měl tak trochu vydlážděnou cestu, protože mohl čerpat nápady už i z tohoto filmu. Největším mínusem pro mne není ani tak kratší délka filmu, nebo rozdílné pojetí příběhu, ale herecké výkony. Tady mi přišlo, že herci dostali asi málo zaplaceno a proto nepodali stoprocentní výkony. ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

To, čo v tomto filme funguje (vlastne iba skvelá dobová atmosféra) je možno tým najmenej dôležitým, čo krimi- thriller potrebuje, aby fungoval. P. S. Zodiac nikdy nebol identifikovaný a polícia sa dopustila pri jeho hľadaní mnohých fatálnych chýb - a to je asi jediný dôvod, prečo sa aj v tomto nepochopiteľne ospalom a nevzrušivom dielku správa ako banda vypatlaných idiotov, na čele s hereckým trapasom v podaní Justina Chambersa. Doteraz som videl 4 filmy inšpirované príbehom skutočného Zodiaca (ešte som nevidel ten piaty, Fincherov), ale ak ten tajomný chlapík náhodou ešte žije a stále (spolu so mnou) čaká na dobrý film o sebe, tak iba pevne verím, že Fincher to neposral... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Výborný dobový feeling 60. let, několik pamětihodných a brutálních scén, luxusní vozový park a skvělý Justin Chambers v hlavní roli (plus pochopitelně otevřený mrazivý závěr). Za mě osobně sympatický snímek, který sice nedosahuje kvalit a úrovně novějšího Zodiaca od velmi respektovaného Finchera, ale i tak je to zajímavá podívaná. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film ktorý je porovnávaný s jeho novším prevedením z roku 2007 som videl skôr. Vôbec som neľutoval, možno trocha stráca na svojho novšieho kolegu, ale má čosi do seba a príjemne smrdí šesťdesiatymi rokmi. Chýba tu trocha nejaká väčšia a výrazná herecká osobnosť, ale to vnímam asi len s odstupom času. Počas filmu som to nepocítil. Film trocha skrášľuje ešte "mladá" Robin Tunney. Je to veľmi kvalitná detektívka o vrahovi, ktorý skutočne zabíjal a ktorý pravdepodobne nikdy nestratí svoju "slávu". ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek vánoční písně „It's the Most Wonderful Time of the Year“ v podání Andy Williamse. (noelcoward73)
  • Ve filmu je krátce zachycen televizní přenos z prvního přistání na Měsíci (20. července 1969). Zazní i slavná věta velitele Apolla 11 Neila Armstronga: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“ (noelcoward73)

Reklama

Reklama