Reklama

Reklama

Skrytá identita

  • USA The Departed (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oba pocházejí z chudinských bostonských čtvrtí, oba vystudovali policejní školu, každý však má jiný původ a jinou motivaci. Zatímco Colin Sullivan vyrostl pod ochranou psychopatického gangstera Franka Costella a k policii se dal proto, aby měl přístup k informacím a mohl ho včas varovat, Billy Costigan pochází z rodiny, kde byl každý nějak zapleten do podsvětí, a k policii nastoupil, aby se z tohoto prostředí vymanil. Dostane nabídku, aby jako tajný agent infiltroval zločineckou síť a pronikl až ke Costellovi. Když přijme, je po fingovaném prohřešku vyhozen od policie. Poté co si odsedí trest, upoutá na sebe gangsterovu pozornost. Podaří se mu projít všemi nástrahami a dostat se do jeho blízkosti. Problém je, že Costello zjistí, že má ve své blízkosti policejního informátora, a pověří Sullivana, aby ho našel. Costigan vypátrá, že gangster má u policie informátora a je odhodlán ho odhalit. Oba stoupají v kariérním žebříčku, snaží se odhalit jeden druhého a současně chránit své utajení. Navíc je ve hře ještě někdo, kdo hraje na obě strany. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 598)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Rozporuplná akční mafiánská krimi slavného Scorseseho s řadou špičkových hvězd. Po začátku Skryté identity se na nás však začne chrlit neuvěřitelná záplava vulgarit, nepřehledný děj plný postav, z nichž každá druhá má nebo může mít dvě tváře a dva pány, potoky krve a rychle narůstající řada mrtvol. Zatímco Coppolův Kmotr dokázal prostředí mafie vykreslit s noblesou, tady marně soudíme, zda jsou mafiáni i policie vůbec příčetní a duševně zodpovědní za své činy. Na druhou stranu, napětí postupně graduje, motivace postav se projasňuje, především DiCaprio a tradičně Nicholson hrají (jako) o život. V závěru film přináší zajímavá rozuzlení v duchu antické tragédie a nejlepších tradic westernu. Přesto se mnou film nedokázal pocitově nijak pohnout. A to se mi u filmů oceněných Oscarem za nejlepší film roku rozhodně nestává. Tři a půl hvězdičky, z nostalgie a kvůli DiCapriovi zaokrouhluji nahoru. Trailer: http://www.csfd.cz/film/221020-skryta-identita-departed-the/videa/ ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejhorší dílo v mistrově kariéře. Scorsese se zjevně definitivně vyčerpal, protože jeho volná předělávka Volavky prohrává nejen s originálem co se "šťávy" týče, ale i s běžnou produkcí. Skrytá identita nemá drive, postavy jen přichází a zase odchází na scénu, odhrkají své dialogy, načechrávají je vtípky a rádoby zajímavými hláškami o "ku*dách", které Nicholsonovi moc nelze věřit, a překombinovaný scénář při tom jen pomalu a pomalu plyne. Scorsese se snaží zrychlovat film bezdůvodnými švenky uvnitř dialogů, ale je to jen marné tajtrlíkování okolo vykastrované látky. Konec je k tomu nechutně překombinovaný a celá látka velice vratká v logice (Nicholson by byl hlupák, kdyby netušil; policie naivní...). Myslel jsem, že se Letec příliš nepovedl. Na rozdíl od Departed ale jeho vznik šlo nějak obhájit. Tohle je ale zbytečný film, který se dostal v zámoří na výsluní snad jen díky neznalosti originálu a velkým hereckým jménům. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Asijskou Volavku, která tvoří předobraz Skryté identity, neznám a vzhledem ke svému vztahu k asijské produkci jsem skeptický k představě, že by mě mohla zaujmout víc, každopádně nemusím řešit nepůvodnost námětu a to, jak se s ním Scorsese vypořádal. Každopádně jde o zajímavý film, který mě po emociální stránce plně uspokojil. Souboj dvou profíků, kteří proniknou do nepřátelského tábora, aby získávali informace, je plný napětí a zvratů. Chytrý film s výborným obsazením, kterému vévodí Leonardo DiCaprio. Celkový dojem: 90 %. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: William Monahan / Story by Felix Chong, Alan Mak | Hudba: Howard Shore | Produkcia: Brad Pitt, Brad Grey, Graham King | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Plan B Entertainment, Initial Entertainment Group, Vertigo Entertainment, Media Asia Films | Rozpočet: 90 miliónov $ | Tržby: 289,847,354 $ || Pre scenár: Matt Damon na konci chce DiCapriovi dať vyznamenanie. Ten má potom pohreb ako policista. Ako je to možné, keď Damon DiCapriovi vymazal složku, a nikto nevedel, že bol pôvodne poliš? Damon to nemohol prezradiť, lebo ináč by udal aj sám seba :) Dubing: Hu - 90% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Tohle je film doslova a do písmene z minulého století, jak tématem, tak zpracováním. (A protože nebyl vyroben v minulém století, tak to je špatně, jen pro upřesnění.) Z nějakého důvodu jsem ten film hned po jeho uvedení strašně nenáviděla a z nějakého důvodu jsem se na něj potom tak alespoň jednou ročně dívala, abych přišla na to, proč ho tak strašně nenávidím a také abych pochopila, proč se tak líbil kritikům (kromě toho, že si Akademie řekla, že je na čase, aby Scorsese aspoň jednou tu cenu dostal a na filmu samotném vůbec nezáleželo). Při letošním pravidelném sledování mě "the faithful departed" nachytali při nějaké vstřícné náladě a konečně jsem ocenila tu roztomilou infarktovou hru, kterou předvádějí pánové Leonardo a Matt. (Ačkoliv největší místečko v mém srdci si překvapivě ukradl Marky Mark.) A taky jsem konečně pochopila, co mě na tom filmu tak šíleně iritovalo, a je to samozřejmě postava Jacka Nicholsona. Nicholson tu postavu snad někde popsal jako "inkarnaci čistého zla", jenomže to mu vážně musí strašit na věži, pokud se tak v tom filmu doopravdy vidí. Nejenže jeho buranský mafián dostává o mnoho víc prostoru, než ta postava skutečně potřebuje, ale hlavně působí jako karikatura z úplně jiného žánru a rozhodně ne jako nejzlejší zlo. V porovnání s koncentrací svých kolegů působí vysloveně směšně a to rozhodně nikoliv v dobrém slova smyslu. V souvislosti s tím si taky myslím, že zařazení prologu nebylo nutné, protože se zbytkem filmu a jeho pointou má pramálo společné. A jakmile jsem si tohle uvědomila, cítím se osvobozená a už tento film doufám nikdy neuvidím. (Ale budu se teď muset podívat na ten hongkongský originál, protože chci vidět Andyho Laua a Tonyho Leunga, jak se častují nenávistnými pohledy.) -"Maybe. Maybe not. Maybe fuck yourself." ()

Galerie (204)

Zajímavosti (65)

  • Natáčelo se od 21. dubna do 27. srpna 2005 v New Yorku a Massachusetts. (Varan)
  • Mezi držiteli Oscara za nejlepší film je Skrytá identita snímkem s nejvyšším výskytem slova "fuck". Ve filmu zazní v různých modifikacích celkem 237x. (don corleone)
  • Ve filmu si můžeme povšimnout několika symbolických písmen X. Jednalo se o žádost Martina Scorseseho coby pocta filmu Zjizvená tvář (1932), v němž má toto písmeno svůj zvláštní význam. Vedoucí výroby doplnila: “Marty (pozn. Scorsese) nás požádal, abychom X použili pokaždé, kdy to bude jen trochu možné, takže X vidíte v oknech, na zdech, na podlahách..." (BisiJoker)

Související novinky

Ze Skryté identity bude seriál

Ze Skryté identity bude seriál

24.08.2016

Zrovna včera jsme tu řešili, jak se streamovací služba Crackle ujala Ritchieho Podfu(c)ku a (po vzoru Farga) z něj udělá samostatně fungující seriál. A víte co? Přesně to samé teď potkalo i Skrytou… (více)

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

Mark Wahlberg je „desperado“

Mark Wahlberg je „desperado“

19.12.2012

Ale nebude mít kytarové pouzdro s bouchačkami. Spíš kufry plné kokainu. Ve filmu studia Paramount American Desperado si totiž zahraje Jona Robertse, známého drogového dealera ze sedmdesátých let.… (více)

Scorsese a DiCaprio jsou závislí

Scorsese a DiCaprio jsou závislí

28.08.2011

Jeden na druhém a tentokrát i na hazardu. A připojí se i William Monahan (foto), scenárista oscarové Skryté identity. Žádný div, že opět půjde o remake – tentokrát filmu The Gambler z roku 1974. Jeho… (více)

Reklama

Reklama