Reklama

Reklama

Legendy zítřka

(seriál)
  • USA Legends of Tomorrow (více)
Trailer 1
USA, (2016–2022), 77 h 8 min (Minutáž: 41–44 min)

Hrají:

Victor Garber, Arthur Darvill, Brandon Routh, Dominic Purcell, Wentworth Miller, Caity Lotz, Ciara Renée, Franz Drameh, Falk Hentschel, Casper Crump (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(110)

Tajemný „pán času“ z budoucnosti dá dohromady nesourodou skupinu superhrdinů a padouchů, aby zachránili svět před mocným zlem. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (107)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Tehdy ještě moc komiksových seriálů nebylo a Legendy nabízeli zajímavou týmovku. Že se to často strhne ke crossoveru s Flashem, Arrowem a kdoví čím ještě, mi vadí, jelikož to nesleduji jako celý universe (kde bych na to taky vzal čas?!). Skvěle to táhne dvojice z Prison Breaku, to byla trefa do černého! Mají tu chemii a herecky jsou holt jinde, než-li zbytek ansámblu. Bohužel tvůrci se postupně rozhodli, že od poctivých superheroes příběhů to stáhnou k šíleně kreativním blbostem. Nakonec s přibývajícími díly už jen k šíleným blbostem. 1. série - 95%. 2. série - 75%. 3. série - 80%. ()

Lorge 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších "popkornových-superhrdinských" seriálů současnosti. Zatímco Supergirl a její bratříčci Arrow a Flash se poslední dobou berou čím dál tím vážněji, řeší osudová dramata a vztahové problémy, Legendy také řeší osudová dramata a vztahové problémy. Ale narozdíl od výše zmíněných kolegů to dělají s nadhledem a pořádnou dávkou komiksového humoru a akce, což Arrowovi vždycky chybělo a Flash o to přišel. Legendy mají švih, tým složený ze zajímavých postav a hromadu akce. Skvělým tahem je "sesbírávání" postav z jiných sérii, viz Constantinovy návštěvy (vraťte mu už kurva jeho seriál), hostování Hawkgirl a nyní nový přírůstek v podobě Wallyho Westa (ups, spoiler). A hlavně Damien Dhark v podání skvělého Neala McDonougha je konečně pořádný komiksový záporák, který je nejen správně šílený, brutální a nevypočitatelný, ale (opět) nebere se vůbec vážně a je vtipný. Jeho kofrontace s Legendami, kdy se s nimi bavý, jako se starými známými jsou svým podivným způsobem... milé. Rozhodně je to skvělá změna po "osudovém" Savitarovi, či po ledovém Ra´s Al Ghulovi. Yeah, Damien Dhark for fuckin´ president!!! ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Chcel som tomu dať šancu, ale takto vážne nie! Prvoplánová seriálová komixová tímovka, ktorou sa chce televízna stanica CW iba zviesť na súčasnej popularite komixových adaptácii, ale s dejom, logikou, scenárom, postavami si tu nikto hlavu nelámal a naservíroval iba ten najšablónovitejší komixový seriál aký mohol, s hromadou tých najotravnejších klišé. Ešte aj tá previazanosť s Arrow tu je tak násilná a pre akékoľvek dianie zbytočná, že to až bije do očí aký je Legend of Tomorrows nezaujímavý produkt nasilu previazaný s inými komixovými hitmi stanice, no inak nemá vlastný ksicht alebo akúkoľvek snahu priniesť niečo iné, nové. Teda okrem úplne schematických postáv a konfliktov. V dobách kvalitných komixových seriáloch aké servíruje Netflix je toto veľmi chabý pokus. Mať tak do desať rokov asi by som bol z toho nadšený, no z niečoho takto naivného a jednoduchého už teraz skákať radosťou nebudem. PILOT: 2* (4/10) ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když opomenete těch milon chyb a paradoxů vytvořených cestování v čase (které vůbec neovlivňují ostatní seriály - což nedává smysl), tak si lze tento seriál pořádně užít. Legend je 9, takže si každý najde svého oblíbence (mým je Hawkman), který má důležitou část v ději, a každý si v seriálu něčím projde. Pokud chcete na chvíli vypnout mozek, a pobavit se u nějaké té superhrdinské akce, tohle je pro vás. Štve mě pouze Stein, který se mi k akcím vůbec nehodí, a je mi nesympatický. Ostatní se ale velmi povedli, zejména Rip (Doctor Who). Vandal Savage mi nejdříve lezl svým slizkým dojmem na nervy, ale ve výsledku je to skvělý nesmrtelný záporák a archnemesis Ripa... Takže negativa jsou Stein, chyby v scénáři o cestování v čase a také vztah mezi Kendrou a Rayem mi připadal až moc nudný (a typický pro Cw). S1: 70% Druhá série se o dost zlepšila, zejména mě potěšili nové přírůstky: Vixen a Steel (který má fakt úžasný oblek). Také nám krátce představili JSA, což bych vůbec nebyl proti, kdyby jim příště věnovali více epizod. Chyby tam sice stále jsou, ale s tím už jsem se smířil. Legion of Doom se víceméně povedla - Professor Zoom a Merlyn byli báječným přídavkem, zato Damien Darhk nikoliv (ani zde, ani v Arrowovi). Jinak jsou epizody velmi zábavné, a velmi obohacené kulturou - pokaždé se cestuje do jiné doby: samuraiové, Apollo 13, western, Tolkien, Lucas atd. Efekty jsou na úrovni. 85% Třetí série je vrchol Legends, nebo alespoň zatím. Zbavili se nepotřebných postav a dali nám novější o dost zajímavější - Zari a hlavně Constantine!!! Ten zde zatím moc času netráví, ale čtvrtá série bude určitě bombastická. Některé filler epizody mě zas tak nebavily ale Mallus se ukázal jako skvělý záporák. 87% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Tak a končím. Dal jsem tomu šanci jen proto, že sleduju Arrow a The Flash, ale toto se nedá. Není to špatné, ale mám pocit, že se koukám na špatný studentský film či na nepovedenou parodii. Má to hezký kabátek, ale pod ním není nic, co by mě zajímalo. Pokud dám ještě nějakému dílu šanci, jedině když se bude jednat o crossover s již zmíněnými seriály. (Hodnocení po první sérii) ()

Galerie (1 379)

Zajímavosti (28)

  • V 15. díle 1. série "Destiny" použije dr. Palmer (Brandon Routh) číslo "googleplex". Nemá nic společného se společností Google, jde o deset na stou neboli jedna a sto nul. (spacemaster)
  • Ačkoliv se Legends of Tomorrow skládají z postav univerza DC Comics, není tato týmovka inspirována žádným komiksovým sešitem. (Bube1)

Související novinky

DC přivede nového superhrdinu

DC přivede nového superhrdinu

18.03.2021

Studio Warner Bros a DC Films oznámili, že začínají pracovat na adaptaci komiksu Hourman. Prozatím existují tři verze této postavy, první byl chemik Rex Tyler, který vytvořil drogu zvanou Miraclo,… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Reklama

Reklama