Reklama

Reklama

Když se náš čas na Zemi chýlí ke konci, je skupina výzkumníků pověřena nejdůležitějším posláním v lidských dějinách: cestou za hranice naší galaxie, při které má za úkol najít mezi hvězdami pro lidstvo nový domov. (Warner Bros. CZ)

Diskuze

quintes

quintes (hodnocení, recenze)

Tak ako som už spomínal, idem na tretie predstavenie, a mal som tu mať odložený filmový stand z kartónu, no niekto z vás musel tíško závidieť a ukradnút mi ho, keďže vraj prišiel niekto predo mnou a pýtal si ten stend s tým že ho má tu odložený :( tak mi ostal už len ten najväčší filmový plagát :D asi lepšia voľba na stenu ako kartón :) potom postnem foto :)

na příspěvěk reagoval bloodcountes

martess

martess (hodnocení, recenze)

Ov3r

Je to film na to nesmieme zabudať inak je vidieť že ťa to celkom baví mne by sa to rozhodne nechcelo skladať do kopy. Nepáči sa mi tato režiserska ješitnosť kedy pustia do filmu niečo čo je aj pre obyčajneho divaka jasna blbosť pričom tam maju Kipa... prečo im nič na to nepovedal že je to kravina a tak. Tak ako aj v Prometheovi navrhnu genialnu loď ale 35krat rychlejšiu ako svetlo, v cryose snivaju v Sunshine odpalia stiepny material zo Zeme(-_-) atd atd v Gravity letia naopak satelity, v Interstellari je dosť paliva a času na leitanie si kade tade ale zrazu nie je dosť paliva a času, vyvezie ich obyčajna raketa a pritom maju rangeri... je to škoda tolko užasných a genialnych sci fi by mohlo byť na ktore by bola radosť pozerať keby prepisali take male prkotiny

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

Borrtex

tedy krátkou díru a delší díru, jo? no, nezní to špatně:)

ale to by potom děvenka opravdu musela být geniální (což vlastně byla, když se z ní vyklubala vědkyně, která zachrání lidstvo)

na příspěvěk reagoval martess

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

prosím vás, můžete mi někdo odpvědět? ptám se  potřetí a nic....

 

 jak Murph poskládala ty slova morseovkou z padajících knih ?... bylo to tam víckrát a tak jsem to sledovala, ale prostě mi to fakt uniklo a když jsem se ptala tady, tak mi to taky nikdo neodpověděl.

na příspěvěk reagoval Borrtex

Ov3r

Ov3r (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Nepočítal, považoval jsem to za pro zdejší potřeby zanedbatelné. Pak jsem ale vyhledal, že se prý Gargantua točí rychlostí 99.8% c, což už zanedbatelné není. Máš pravdu v tom, že rotující černá díra má velikost nižší, avšak nikdy ne více, než o půlku té nerotující. To znamená, že při 100 M Sluncí má určitě alespoň 1 AU poloměr. Nemyslím si proto, že by to zas tolik měnilo.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

rounen

Cooper se zamiloval do Brandový? A ona do něj? I když ta dcera nechtěla, tak proč s ní nezůstal? Ten jeho syn už umřel? A jak? Promiňte, že se tak ptám, ale dal jsem filmu 5*, bavilo mě to a chci znát trochu víc než ''obyčejnej'' divák.

na příspěvěk reagoval rounen

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Renton

musíš na to koukat z pohledu herce, který tam hraje... Cobb to udělal ze zvyku, ale pak si řekl, že už na to kašle, že to nechce vědět a chce být s děckama... už pro něj bylo vše irelevantní a chtěl být prostě s nimi... v tomto filmě si já myslím, podle toho co jsem viděl během příběhu, že Cooper se s Brandovou zblížil, pak jí opustil, a když měl na konci vše k dispozici (lepší vesmírné stíhačky), tak jí chtěl najít a být s ní...

na příspěvěk reagoval Stallone, Renton

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

martess

Tam na začátku, jak letělo to miniletadlo (dron?), tak to mělo nějaký hlubší smysl? Nějak mi nesedí, že by stavěli tu kosmickou loď pár km od baráku nejlepšího pilota v USA. Jak je to možné? Pokud by se k nim on náhodou nedostal, tak by u něj doma stejně zaklepali na dveře? Nebo s ním nepočítali? Protože pokud s ním počítali, je divné, že to vše nechávali na poslední chvíli-měl přeci rodinu apod. Navíc se mohl i déle připravovat. Pokud s tím ale nepočítali, proč by si NASA nevytipovala nejlepší piloty USA. Vždyť ho museli znát jako bývalého zaměstnance. Chápeš to? Buď prostě s ním počítali, ale pak to odkládali zbytečně dlouho a nebo nepočítali a to by byla také hloupost. Kolik lidí ze Země se zachránilo na prstenci toho Saturnu?

Ov3r

Ov3r (hodnocení, recenze)

Duncan66 , martess

Duncanovi a martessovi: zkusil jsem to propočítat a musím říct, že absolutně netuším, jak je Gargantua velká. Podle informací na internetu má údajně 100 milionů Sluncí (podle záběru ve filmu se mě však zdá o dost menší), což by vysvětlovalo to, že planety nejsou rozervané slapovými silami a Cooper po pádu také ne, ale pak nedává smysl, jak to, že je začala Gargantua po vyváznutí z dockingu tak rychle přitahovat. Pokud by opravdu měla 100 M Sluncí, pak je její poloměr 2 astornomické jednotky (vzorec pro poloměr černé díry) a vzdálenost ledová planeta-Gargantua tak aspoň 15-20 AU (vyplývá z tohoto záběru), a tak by jim pád ke Gargantui trval hodiny a hodiny i kdyby cestovali půlkou rychlosti světla, což už tak je přitažené za vlasy. Někde je něco špatně - buď je Gargantua o dost menší (pak se vrací problém se slapovými silami), nebo prostě Nolan začal šmelit.

Co se týče reálné mise v soustavě jako tato. Jsem přesvědčen o tom, že by to bylo fyzikálně možné. Každopádně by však museli mít ony trajektorie dokonale naplánované, nikdy by se nesměli k černé díře dostat tak blízko (únik Amelie byl nereálný, v takové blízkosti je úniková rychlost už velmi blízko rychlosti světla a potřebná energie na zrychlení se blíží nekonečnu), a potřebovali by tuny a tuny paliva. Fyzikálně možné ano, dnes technicky s těmi přistáními a vzlety a tak ještě asi ne.

Co se týče obyvatelnosti, planety by určitě pozemského charakteru být mohly. Za předpokladu, že jsou slapové síly zanedbatelné, tak jde jen o to, aby dostávaly tak akorát světla a tepla. To zajišťuje akreční disk černé díry. Ten ve filmu je docela tmavý a studený, podle oněch zdrojů září asi jen jako Slunce, což je samozřejmě tak akorát (což mě přivádí na myšlenku, že pro obyvatelnost ona planeta nemůže být od disku o teplotě Slunce dál jak právě 1 AU - jako Země od Slunce -, což zase říká, že Gargantua musí být o dost menší...). Většina akrečních disků černých děr je totiž nejzářivějšími objekty ve vesmíru, a které září primárně v rentgenu, což by život v dohledu spolehlivě umrtvilo - tento se jeví v pořádku. Nejsem si ale jistý, jestli by mohly být obyvatelné všechny tři planety. Dvě asi ano, Mars v obyvatelné zóně Slunce taky leží, ale tři a více už by mohly navzájem mít rušivé gravitační vlivy a mohly by se navzájem vyhodit.

Omlouvám se za wall of text, víc už mě to zkrátit nešlo.

na příspěvěk reagoval Gladiator15, martess, Duncan66

IllIlIlIIl

IllIlIlIIl (hodnocení, recenze)

Renton

sice OFT, ale přeci jenom - je zcela relativní, zda tato skutečnost byla pro film/příběh relevantní či irelevantní.....kloním se k tomu, že pro samotný příběh byla možná irelevantní, ale pro mě coby diváka, který chce mít jasno, ,,kde ve filmu stojí", byla záležitost s káčou relevantní. Považuji se za pozorného diváka a ve spojení s tím, že jsem distributorům nastrkal nemalé peníze za mou opakující se touhu vidět neustále tento snímek v kině, mám spíše za to, že je to otázkou přístupu každého z nás, nikoliv mou nepozorností či naopak Tvou pozorností.

na příspěvěk reagoval Renton

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

rounen , IllIlIlIIl , denulik

Opravdu nebylo podstatné, zda se ta káča zastaví či ne resp. pozorný divák měl (stejně jako Cobb) už jasno, kde právě je a tohle bylo jen k zmatení nepozorných diváku resp Cobb to udělal prostě ze zvyku, ale opravdu to nebylo podstatné...

na příspěvěk reagoval IllIlIlIIl, rounen

IllIlIlIIl

IllIlIlIIl (hodnocení, recenze)

denulik

Z mého pohledu coby diváka je elementární otázkou, zda-li ta předmětná úroveň byla skutečnou realitou či jen další snovou úrovní...

na příspěvěk reagoval higuain

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

IllIlIlIIl

Je to tak, sám Nolan sa vyjadril, že nie je podstatné, čo sa stane s káčou, ale ako sa k tomu postaví Cobb- teda že to má konečne na saláme a ide žiť :-)

na příspěvěk reagoval IllIlIlIIl, Renton

martess

martess (hodnocení, recenze)

Webster87

Fajn na to som zabudol ale tak či onak to nemení nič na veci že musí ovladať každú situaciu preto že nikto nevie kedy sa niečo zvrtne. Každopadne tie technologie mame už dnes iank by sme nemali roveri na Marse alebo sondy za obežnou drahou Jipetru a tie tam nebol treba dopraviť ľudskou rukou a teda na ISS by stačili vedci žiadny piloti, každoapdne su tam piloti a cvičia ich, pripravuju na všetky situacie nech su akokolvek nepotrebne kedže su tam autopiloti. A Cooper neletel len 400km nad Zem takže myslim že aj ten najkratší trening by netrval menej ako mesiac

Webster87

Webster87 (hodnocení, recenze)

martess

Ještě jedna věc :) Všimni si, že ve filmu většinu pilotování dělá umělá inteligence asistent robot TARS dokud nedojde na nouzové manuální pilotování, které dostal do rukou Cooper poprvé až při přistávání na "vodní" planětě :) Tím pádem film se odehrává v době, kdy je nejspíš cesta do vesmíru při technické pokročilosti NASA méně náročná pro astronauty. Z toho vyplývá, že Cooper je dosazen jako pilot jen pro krajní případy a to se ve filmu taktéž ukázalo, protože lidi pilotují jen v krajních případech ve filmu. Krom Cooper jsou přeci ostatní dobře vyškolení :) Já tedy nevím, ale zohlednil někdo ten fakt, že NASA ve filmu, tedy v budoucnosti zřejmě má pokročilejší možnosti a tedy nižší nároky na astronauty? Každý srovnává přípravu astronauta v budoucnosti s dneškem a to je docela mimo mísu bych řekl :)

na příspěvěk reagoval martess

martess

martess (hodnocení, recenze)

Webster87 , Webster87

Asi preto, že väčšina ľudi sa rado hrá na kritikov... ale niekomu proste ujde musim uznať že to bol dosť dnamicky film ktoremu nestačili tri hodiny ale Nolan to do nich napchal najlepšie ako sa dalo

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

web: já jsem dávala pozor na to, jak Murph poskládala ty slova morseovkou z padajících knih... bylo to tam víckrát a tak jsem to sledovala, ale prostě mi to fakt uniklo a když jsem se ptala tady, tak mi to taky nikdo neodpověděl.

Webster87

Webster87 (hodnocení, recenze)

martess

Nebo, nekritizuju tě, ale jak jsi tak nahodil tohle téma ve svém příspěvku, tak jsem musel nahodit i můj pohled na věc :)

na příspěvěk reagoval martess

Webster87

Webster87 (hodnocení, recenze)

Jestli je tedy opravdu Interstellar tak doslovný, jak každý tvrdí, tak jak je tedy potom možné, že nejméně polovina diváků příjde na internet s výtkou k něčemu, co bylo řečeno v konverzaci a tím pádem zdůvodněno a vysvětleno. Když to tak čtu, tak mi příjde, že lidi moc při filmu nedávají pozor. To si takhle příjde potom na internet, je nejchytřejší a všechno mu bylo jasné, ale blbé je, že ve skutečnosti dává najevo jak mu milion věcí uniklo a tím u něj vzniklo milion nesrozumitelností. A dost takových nesrozumitelností ve filmech vzniká jen divákovou nepozorností.

na příspěvěk reagoval martess

martess

martess (hodnocení, recenze)

Webster87

Asi si ma zle pochopil mne bolo jasné že je to skusený pilot ale aj napríklad astronaut Chris Hadfield ktorý bol na MIRe dva krat (nie iba na otočku) sa musel rok pripravovať na ISS pretože to nie je ako bicyklovanie navyše pred tým leital iba na rageroch čiže vlstne to bol len stihaci pilot a teraz msuel vedieť dostať vesmirnu ľod za červiu dieru pri Saturne potom na orbitu troch rozličných planet (hej nepodarilo sa im to ale s tým neratali keď ho tam mali poslať) a nakoniec späť na Zem takže skusenosť dosť mimo jeho predošlu prácu z ktorej mal navyše traumu a dlho ju nerobil. Myslím že aspoň ročný trening by bol na mieste.

na příspěvěk reagoval Webster87

Webster87

Webster87 (hodnocení, recenze)

martess

Ve filmu bylo zmíněno, že Cooper už pro NASA lítal a zřejmě s cílem podívat se do vesmíru, když mluvili o tom, že svou šanci dřív nedostal z nějakého důvodu. Tedy v minulosti se už asi nějaký čas na možný let do vesmíru připravoval. To jsem z těch několika vět ve filmu pochopil. Rozhodně tedy nebyl úplným nováčkem, když navíc o něm mluví jako o někom, kdo v tu danou chvíli je ten nejlepší ještě žijící pilot, který tehdy pro ně lítal. Buď diváci tuto informaci prostě ignorují, nebo to ani nezaslechli, protože mě to tedy přišlo jasné jako facka a už jsem nemusel dál přemýšlet nad tím, jak ho na takovou misi připravili během několika dnů. Když se ignoruje taková jednoduchá informace ve filmu, tak potom na internetu vznikají debilní diskuze o tom, že je chujovina, aby nějakého nováčka poslali do vesmíru. Kdyby ovšem poslouchali a neřešili během filmu debility jestli to a to je z hlediska fyzikálních zákonů možné, tak by potom na internetu nikdo nemohl tvrdit, že Cooper byl úplným nováčkem. K farmaření se dostal, když NASA skončila a začalo se zas rozvíjet zemědělství jako hlavní zdroj obživy každého člověka. No to je taky logický směr vývoje jeho postavy v minulosti.

na příspěvěk reagoval martess, martess

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

19.07.2023

Režisér Christopher Nolan si za ty roky v Hollywoodu vypěstoval pověst tvůrce, který má pevnou vizi, přesně ví, čeho a jak dosáhnout, a málokdy se co se kvality týče splete. Navíc se mu několik let… (více)

Oppenheimer a třetí Strážci budou dlouzí

Oppenheimer a třetí Strážci budou dlouzí

25.03.2023

Trend bobtnajících filmových stopáží pokračuje i letos a po 169minutovém Johnu Wickovi 4 se diváci pomalu ale jistě můžou začít připravovat i na další vydatné kousky. Čerstvě totiž byly odhaleny… (více)

Reklama

Reklama