Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá citlivá agentka FBI Clarice Steriling je přizvána ke spolupráci do týmu vyšetřujícího sérii vražd. Na pachatele ukazují jen velmi kruté následky jeho činů: Vrah přezdívaný "Buffalo Bill" stahuje vždycky své oběti z kůže a potom je hází do řeky. Clarice má za úkol vypracovat psychologický portrét pachatele. Její nadřízení ji proto vyšlou na "konzultaci" za jiným masovým vrahem, psychiatrem dr. Hannibalem Lecterem, který je vězněn za nejvyšších bezpečnostních opatření. Lecter, který zná ze své praxe vraha i jeho motivy a tuší jeho další postup, drží v rukou všechny nitky a přivádí mladou Clarice na správnou stopu... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 413)

Shit 

všechny recenze uživatele

Mlčení jehňátek je jedním z nejlepších thrillerů vůbec, hlavní zásluhu na tom má samozřejmě výbornej scénář a režisér Jonnthan Demme, ale to co tam předvádí Anthony Hopkins a Jodie Foster posouvá tenhle film ještě někam úplně jinam, postava Hannibala Lectra se díky Hopkinsovi stala skoro kultovní a pro Jodie Foster byla tohle její zatim životní role. Škoda, že se nepodařilo žádnýmu pokračování navázat na kvalitu prvního dílu ()

Lima 

všechny recenze uživatele

"A babičko, proč máš tak velké oči?".."Ale právě jsem, milá Karkulko, viděla Mlčení jehňátek a jsem z toho pořád celá vyvalená. Nervák jako prase!!!"....Poprvé jsem "jehňátka" viděl v kině, když ještě nebyly tak proslavené, málokdo o něm věděl a do Oscarů bylo půl roku daleko. Vyšel jsem z kina a pozoroval ostatní. Všichni se tvářili zaraženě, nikdo ani nepromluvil. Přišel jsem domů s pocitem, že jsem viděl něco extra. Máma se zeptala "Tak co, jaký to bylo?" - "Mami, věř mi, o tomhle filmu ještě hodně uslyšíme." Budoucnost mi na předávání Oscarů dala za pravdu :o) Tenhle film je něco extra. A pokud možno, díky hlasu Anthonyho Hopkinse nutno vidět v originále. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kdo by byl řekl že po filmu s cute názvem Mlčení jehňátek si budu muset při cestě za účelem vykonání potřeby rozsvítit všechny žárovky v baráku aby na mě zpoza rohu nevybafl perverzák Buffalo Bill a neudělal si ze mě kazajku. Laicky řečeno: nervydrásající kriminální thriller, který lze využít jako efektivní afrodiziakum na infarkt. Anthony Hopkins je démon! #cejtimtutvoupíču ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vlajková loď žánru psychothrilleru devadesátých let, která tradiční kriminální thriller zkombinovala s hororovou atmosférou a morbidními detaily. Mlčení jehňátek dokázalo překonat žánrová omezení a získalo pro svůj "pokleslý" žánr pět oskarů a nadšené komentáře filmové kritiky. Při výrobě filmu se sešlo několik šťastných momentů - chytrý scénář, který se při vší bizarnosti svých antihrdinů pohybuje v realistickém prostředí, šikovný režisér, který přitažlivost snímku postavil nikoliv na zběsilé akci či krvavém, naturalistickém násilí, nýbrž na pečlivě budované atmosféře plné napětí, nejistoty a strachu. K úspěchu pochopitelně přispělo i skvělé obsazení s na první pohled křehkou J. Foster a typově přesným Hopkinsem, který svému Lecterovi dokázal vtělit zrůdný šarm a stal se nejpřitažlivějším masovým vrahem filmové historie. Celkový dojem: 95 %. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dobrý film s takovou normální atmosférou, kterou ovšem přebije poslední půlhodina! To je jedna z nejlepších atmosfér, kterou můžete ve filmu vidět. A ta skvělá hudba!! Škoda jen, že jsem to viděl s dabingem, ale nebojte, musím si sehnat originální verzi s titulky. Poté, jak věřím, to bude teprve nářez! ()

Galerie (107)

Zajímavosti (176)

  • Ve filmu se objevili dva z producentů. Kenneth Utt si zahrál koronera u těla Fredericky Bimmelové a hlavu Benjamina Raspaila ve sklenici vyrobili tvůrci podle obličeje producenta Edwarda Saxona. (casyy)
  • Jodie Foster (agentka Clarice) v rozhovoru přiznala, že během natáčení se Anthony Hopkinsovi (Lecter) vyhýbala, protože byl ve své roli tak přesvědčivý, že se ho skutečně až bála. Dokonce spolu mimo společné scény ani nemluvili. (Nikitera)
  • Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) bol v roku 2003 zvolený Americkým Filmovým Inštitútom za najväčšieho zloducha filmovej histórie. (Marceloo)

Související novinky

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Stephen King zachrání Kennedyho

Stephen King zachrání Kennedyho

15.08.2011

A pomůže mu Jonathan Demme, tvůrce Mlčení jehňátek. Už je to tak, příchod zaručených bestsellerů na knižní pulty provází i zpráva o filmové adaptaci. U Stephena Kinga je to úplná samozřejmost. Jeho… (více)

Clooney a bestie z Florencie

Clooney a bestie z Florencie

09.01.2011

Krimithrillerů, které by se kvalitou alespoň přiblížili klasikám z 90. let jako Sedm či Mlčení jehňátek, je dnes zoufale málo. Proto potěší každý pokus vzkřísit tento polomrtvý žánr, obzvlášť když za… (více)

Reklama

Reklama