Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Průměrné, mapující zajímavé osudy policajtů, které ve výsledku nic nenabídnou. Ethan Hawke: jeho příběh byl lidsky nejzajímavější, ukazoval důvody, proč být "zlý", Hawk to zahrál dobře a za jeho příběh 70%. Richard Gere: jeho postava jednoznačně nejkontroverznější, čistě nepolární, nejednoznačná, zmatená. Sám jsem nevěděl, co si o ní myslet a jak jí vnímat. Gere je už dost starý, ale stále má co nabídnout 50%. Don Cheadle: jeho příběh byl až moc standartní, popisoval situaci, kterou zmapomalo mnoho filmů a o dost lépe. Proto jednoznačně nejslabší příběh z celého filmu 50%. Celkově je film zbytečně dlouhý, kdyby se osudy těchto tří policistů střetli tak bych film hodnotil mnohem lépe. Chvílema sterilní, jak noha od stolu, žádná kontroverze, jen suše odvyprávěné. 60% 03.08. 2010 ()

petero 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua už nám jednu pecku z radov polície a gangstrov priniesol, to však v tom bol ešte zapletený David Ayer. Tejto story jasne chýbajú grády, nikto tu nediktuje tempo a rôzne príbehy sa ku koncu akosi nechcene pretnú, pričom jeden je len taký obšuch o tie ostatné dva, akoby s nimi ani nemal nič spoločného a v podstate ani nemá. Jednotlivé postavy policajtov aj keď nimi lomcuje istá nestabilita sú nerozhodné a gangster Wesley Snipes je ako med. Dve prepadové ľahko nadpriemerné akcie sú na dvoj hodinový film málo. Ayerovka bez Ayera skrátka nie je ono. ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Don Cheadle a Wesley Snipes celou dobu kují pikle, Richard Gere se utápí v sebelítosti nad svým nenaplněným životem a doufá, že alespoň v den jeho odchodu do penze konečně udělá něco správného a Ethan Hawke má svou víru ("I don't want God's forgiveness, I want his fucking help!"), kupu dětí a trable. Poměr zastřelených černochů k bělochům v tomto filmu odhadem 25:2. Dvě hodiny jsem doufala, že se dočkám nějakého rozuzlení, bohužel marně. Jde jen o střípky z života pár brooklynských policajtů, které jsou někdy sice hodně drsné, ale celkově bohužel nedrží pohromadě. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak kdyby to bylo myšlené jako parodie, tak možná. Jenže tohle se tváří tak náramně vážně a drsňácky, samá sprostá slova, všechno je na prd... a u konce jsem měl co dělat, abych se neválel smíchy. Jak každý na každého střílí a u toho má rádoby drsný hlášky, to byla už fakt legrace. Nebo jak ten černoch chytne kulku do srdce, ale pere se jak Rambo... Jestli to ze začátku mělo aspoň nějakou atmosféru autenticity, u takhle zbytečně dlouhé stopáže vynikly nakonec řemeslné nedostatky, chyby scénáře, nelogičnost a chtěnost některých situací. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

26.6.2010 ~ Další zástupce oblíbené proplétačky osudů. Tentokráte se vše motá kolem trojice policistů z Brooklynu, takřka důchodce, bezradného otce a manžela a policisty v utajení. Není to špatné, ale už jsem poslední dobou viděl "propletenců" tolik, že mi to už nepřichází vůbec nijak zvláštní ani zajímavé. ~ Don Cheadle je policista v utajení a usiluje o povýšení. Pracuje totiž v utajení v jednom místním drogovém gangu už tak dlouho, že mu dělá čím dál tím větší potíže soustředit se na to, že je ve skutečnosti policista. Povýšení je mu neustále pouze slibováno a on už toho začíná mít dost. Jednoho dne ale dostává konečně příležitost se ukázat, musí ale podrazit toho, komu je zavázán možná více, než své práci odznakem, Wesleyho Snipese. ~ Ethan Hawke má ženu, děti a další přírůstky do rodiny se velmi brzy očekávají. Ethan by chtěl své rodině dopřát mnohem lepší bydlení a život, než je hnijící dřevěná barabizna, která se neblaze odráží ve stavu jeho těhotné manželky. Ethan je rozhodnut jakkoliv si zařídit potřebné peníze, protože sám cítí, že jako manžel a otec selhal. Peněz je pramálo, jako policista má ale možností, jak se dostat k něčemu, co nikomu nemusí chybět. Otázkou je, za jakou cenu. ~ Richard Gere je řadový policista a to už pro něj příliš dlouhých 22 let. Zbývá mu týden do důchodu a on ho chce prostě jen přežít. Nemá manželku, nikoho, ke komu by se vracel, kromě místní kurvičky, která mu to, co chce ale dát nemůže a nechce. Dennodenně se tak probouzí s tím, že život smyslu pozbývá. Jeho plány mu ovšem nabourává jeho nadřízený, který mu na posledních pár dní přiděluje nováčky, aby jim ukázal, zač je toho jejich práce. Nejen díky nim má ještě Richard možnost ukázat nejen o čem je tahle práce, ale možná i to, co je v něm. ~ V rámci příběhu mají postavy i jejich osudy smysl a děj tak nespěje jen ke konci, který prostě nějaký v příběhu být musí. Richardovi se jeho unavenost prací a životem dá uvěřit dosti lehce, Donovi jeho postava také hezky sedne a jediný, kdo mi do své role sednul až příliš moc, byl Ethan. Už nevím kde, ale podobnou "trosku" už někde hrál, takže mi začíná připadat, že je tak nějak všude stejný. Dobrý, ale stejný. Tak jako tak, film je to dobrý, ale zase jeden z mnoha, nic pro dlouhodobé zapamatování. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama