Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 6
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 6

Recenze (133)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

První díl jsem neviděl, druhý celkem ušel a třetí napsala Halina Pawlowská. Markéta Frösslová je pěkná holka, Václav Jílek oproti tomu je asi nejhůř obsazenej policajt filmový historie. Vzdálená připomínka TV filmu Paní Piperová zasahuje, který je ovšem na podstatně vyšší úrovni. S jiným scénářem, někým jiným místo Jílka a bez Pawlowské by to možná šlo. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál patří mezi nejlepší české, které v posledních několika letech vznikly. Podle mě by si tenhle seriál zasloužil o dost vyšší hodnocení, dala bych mu takových hezkých 75%. Už proto, že to je něco jiného, než běžně v televizích vídáme. Tak zaprvé je to krimi komedie, takže se u toho i dobře zasmějete. I přes poměrně dlouhou stopáž se nenudíte, alespoň já jsem se skvěle zabavila, navíc to je napínavý, poutavý a v neposlední řadě na české poměry odlišné od ostatních výtvorů. A nakonec samozřejmě nemůžu opomenout výbornou Jiřinu Bohdalovou a ostatní herce. ()

Reklama

Greg 

všechny recenze uživatele

První díl se docela povedl - je to vtipné, místy i napínavé a Jiřina Bohdalová a Jiří Štěpnička jsou také dobří. Druhý díl udržel kvalitu prvního dílu, z hereckých výkonů určitě vynikl Viktor Preiss. Třetí díl udržel kvalitu prvních dvou, zato čtvrtý byl o dost slabší a zatím nejhorší. Pátý díl byl naopak nejlepší a zatím byl ideálním zakončením seriálu. Celkově to nebyl špatný seriál, měl docela dost slušných momentů, na případné pokračování bych se i rád podíval, ale vrchol české seriálové tvroby to zajisté nebude... aspoň pro mě. ()

alambert odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč jsem se na to vůbec koukal a nedržel se svého pravidla: "České seriály vysílané na ČT a Primě ignorovat!" Je fakt, že v tomto seriálu hraje spousta kvalitních českých herců - Schmitzer, Dvořák, Hrušínský, Němec a další, ale stačí jeden ignorant a celé je to k ničemu. Ne, nenapadá mě jiný výraz, kterým bych mohl popstat Václava Jílka. V celé první epizodě není jediná jeho replika, kterou by nezahrál směšně nebo aspoň trapně. Další problém vidím ve stupidním námětu a ještě stupidnějším ději. Vždyť o čem celý první díl byl? Že Hrušínský hledá někoho, kdo oddělá jeho nepřítele... Ale proč sakra nepoužije ty dva, kteří pak zabijou třeba toho Dvořáka, a hledá někoho jiného, navíc mezi bezdomovci? To nedává žádný smysl! No a poslední, co bych zmínil, jsou drobné filmařské chyby. Například, za ukázkově dementní chybu, považuji to, že na mobil Josefa Dvořáka přišly těsně za sebou dvě SMS, jedna od Jiřiny Bohdalové, druhá od Jana Hrušínského, a obě byly ze stejného čísla :-D ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Jako velmi nenáročná TV zábava ucházející. První díl šel. Druhý jsem neviděl. Třetí díl, pod jehož scénářem je podepsána nemožná Halina Pawlovská, je o řád horší než první. Herecké výkony snad všech postav kromě paní Bohdalové jsou nemožné, scénář je pitomý a překombinovaný, jednání postav nelogické, prkenné a melodramatické a humor je ze soudku "za každou cenu". Fraška. Toho blba, který prosadil bezmála stominutový formát, bych polil térem, vyválel v peří, pověsil na kandelábr a zapálil. Hodinová délka by šla ještě jakž takž udržet v koukatelné podobě, ale tohle, to je prostě, já nevím, takové slovo snad ani není. Napadají mne tři vzdáleně podobná: tragédie, onanie a armageddon. Čtvrtý díl, který jsem pozoroval už jen velmi letmo, byl snad ještě horší. Překombinovaná zápletka, kdy se z jelita vyšetřovatele stává během pár záběrů jakože bezmála eso, kterého si najme hoodně vysoko postavený lobbista, byla křečovitá jako úsměv finančního poradce, když jdete zrušit účet. Výsměch. Hodnocení pak musí jít zákonitě dolů. PS: Podrobnější koment, pod který se mohu podepsat, viz Radek99 ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • Verš: „Žena je román darovaný muži, aby měl co číst. Žena je román v prvotřídní kůži, kterému sem tam chybí list,“ je z divadelní hry Jiřího Suchého „Žena ve středu“. (sator)
  • V čase 01:06:30 lze vidět, že SMS odeslaná od Oldřicha Vondrejse (Josef Dvořák), která Květě Kalendové (Jiřina Bohdalová) přišla na mobil, byla odeslána z telefonního čísla +420721873007. O chvíli později přijde Oldřichovi zpět od Květy odpověď, ale opět ze stejného čísla. V další scéně odesílá Aleš Truxa (Jan Hrušínský) SMS Oldřichovi. Ta mu přijde opět z totožného telefonního čísla. (David7)

Reklama

Reklama