Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 3
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 3

Recenze (133)

type_B odpad!

všechny recenze uživatele

Šišlající detektiv(ka) může snad vzniknout jen u nás. Prý logická indukce a dýmka, pche... Že je detektiv jelimánek, bych i přežil, ale že je to nuda už ne. Prví díl: 1 *. ------- 2. Díl snad ještě nudnější než ten první, tzn. že velmi nudný. Prvek napětí je všeobecně považován v detektivním žánru za velmi žádoucí. Bohužel, scénáristi této vypečené televizní minisérie si to očividně nemyslí. A tak zvolí columbovské vyprávěcí schéma: první půlku "filmu" se velmi únavně dozvídáme okolnosti vraždy a dokonce i jejího pachatele. Což o to, Columbo uměl podezřelé, které mimochodem odhaloval také na základě tvrdé statistiky, psychicky zničit a donutit k přiznání. (Činil tak směsí logické indukce a denodenního opruzování, ale to bylo na seriálu právě zábavné.) Zato Bohadalová aka Kalendová nikoho neničí, tedy kromě diváka, samozřejmě. V druhé půlce se opět velmi velmi únavně divák dozvídá naprosto a přesně totéž jako v půlce první, i když vraha už zná!!! (Největším tajemstvím je ostatně již od prvního dílu fakt, jak si tak děsný ňouma, jako je hlavní vyštřovatel, mohl nabrnknout nějakou holku.) Domnělá detektivka tedy směřuje spíše k dramatu, nebýt pateticky anachronické role profesora (Preiss), jejíž důvěryhodnost byla podrobena zkoušce již v románcích červené knihovny za první republiky. Ani v tomto dílu nechybí převlečená šišlající Bohdalová, jež se dokonce vydává za sociální pracovnici, což vytočilo Magyar. Měním hodnocení na odpad. ------- ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pořád čekám, že se seriál nějakým způsobem rozjede, ale nese ve stejném duchu jako první díl. Je sice príma, že se Jiřina Bohdalová jako babička snaží pomoci svému vnukovi, převléká se za nejrůznější postavy a řeší tak jednotlivé detektivní případy, ale když už to udělá dvakrát, třikrát, tak už to nepůsobí vtipně, ale zbytečně a trapně. Vždycky si k seriálu v klidu sednu a očekávám nesplnitelné. Jediné, čeho se ve své blaženosti dočkám, je že na mě působí jako silný uspávací prostředek. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je-li kriminalista vyšetřující vraždy myšlení neschopný, tak by měl mít babičku, která si zpestřuje důchod objasňováním případů. Poručík Kamil Kalenda takový samozřejmě je a jeho judrbabka je pro něj jistě větší štěstí, než pro mne, který se na to rozhodl dívat. Od útlého dětství totiž nesnáším duchodkyně, které mají geniální nápady a instinktivně vedou vyšetřování směrem, který by profíka pouze upřímně rozesmál. A této paní bych její předchozí právnickou kariéru nevěřil ani kdyby mi ukázala červený diplom, na který celý týden poctivě dřela na plzeňských právech. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Pomerne rozkolisana uroven jednotlivych pasazi, kazdopadne napad super - Zelenka se pochlapil, ze to napsal herecce, kterou nemam rad, uplne na telo, takze nemusela vubec hrat. Na jejiho vnuka se ale zvyka dost tezko, ale pravdou je, ze nekdo jiny typove vyraznejsi by lehko zastinil hlavni predstavitelku a to by neslo... Nicmene je super, ze kazdy dil je pojaty jinak ma rozdilnou skladbu, tempo a ruzne aktualne reaguje na deni u nas. Tesim se na avizovane pokracovani ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jen málo seriálů mě při sledování dokáže takhle moc vzbouřit žaludeční šťávy. Vlezlá baba není zrovna nejlepší typ hrdiny, ale např. Marplová funguje, protože je nejen uvěřitelná, ale taky zasazená do kvalitního příběhu. Bohdalka tady spíš trpí stařeckou zvědavostí a strkáním nosu do všeho kolem (špízuje vnuka kamkoliv se hne, hned musí začít pátrat, převklíká se do ultraděsnejch převleků apod.). Vyšetřování samozřejmě spěje od začátku přesně k pachateli, kterej byl podezřelej od první minuty. Vraždy bez nápadu a inovace, pořád ty samý herci dokola, ty nový zase podávaj výkony horší než ochotníci. Obohaceno o tzv. české vychytávky, např. vraždící lupičskej fantom Obermaierová převlíkající se za bohabojnou ženu, to jak se Kostka ochotně strapňuje a vozí Bohdalku kde se jí zlíbí, když má zrovna chuť šmírovat, co její vnuk dělá, natvrdlost policajtů (i když to je v takovejch detektivkách dost obvyklé) apod. Zkrátka a dobře, tenhle seriál nemůžu, opravdu nemůžu vystát. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • Vnuk (Václav Jílek) si pořídil vůz Citroën ID 19 z roku 1956. Model byl zjednodušenou levnější verzí revolučního typu DS 19, jeho objem motoru byl 1985 cm³ a rychlost 140 km/h. (sator)
  • V epizodě „Smrt lobisty“ Kalendová (Jiřina Bohdalová) při úklidu ve vile se zmíní film Ucho (1970), ve kterém její představitelka Jiřina Bohdalová hrála. (vyfuk)
  • Babička (Jiřina Bohdalová) čte knihu „Gangsteři z Východu - nové cesty zločinu“ od Jürgena Rotha. (sator)

Reklama

Reklama