Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 4
USA, 2013, 113 min

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 4

Recenze (1 214)

genetique 

všechny recenze uživatele

Fleischerove videoklipárske pracovné postupy majú veľmi pozitívny dopad na konzumného diváka, zároveň si však treba dať pozor aj na obsah a nevenovať všetku pozornosť povrchnej audio-vizuálnej stránke. Aj tá môže niekedy ubrať filmu na vážnosti. Menej presýtených filtrov, slow-motion záberov a bola by z toho naozaj úderná noirovská záležitosť. Tradičný gangsterský príspevok sme tu však nemali dlhšiu dobu, preto tieto chybičky krásy nepovažujem za nejakú markantnú trhlinu. Scenár možno neprinesie nič nové, ale aspoň sa drží zaužívanej šablóny a nie je prvoplánový a deravý. Brutálny herecký ansámbel prispieva ku kvalitám, i keď z niektorých postáv sa dalo vyťažiť viac charakteru, ktorým by sa vryli do diváckeho povedomia. Nepopieram, že časom tento snímok vyšumí z hláv ako šumienka, ale v danom momente som si ho naozaj užil. Populárna hra Mafia sa tak môže tešiť z kvalitnejšej adaptácie, než ktorú dostal Max Payne, Resident Evil, či Tomb Raider dokopy. 80%. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Will Beall / Predloha: Tales from the Gangster Squad by Pail Lieberman | Hudba: Steve Jablonovsky | Produkcia: Bruce Berman, Dan Lin, Ruben Fleischer, Kevin McCormick, Jon Silk, Michael Tadross | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: Village Roadshow Pictures, Lin Pictures | Rozpočet: 60 miliónov $ | Tržby: 99,403,415 $ || Zas až také očakávania som nemal, keď som pohladel na autorský tým mimo obsadenie. Podobne to aj dopadlo. Herci skvelý, scenár za pár šupov. Predstava, že Will Beall bude mať na svedomí Justice League ma úprimne desí. Každopádne, Gangster Squad je ešte aj cez to dobrou oddychovkou. Človeku vadí ale to, že mohol byť niečim výnimočným. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

L.A. - Přísně marné. Jako rána Thompsonem do hlavy. Nejdříve záblesk, potom rychlý průchod mozkovou tkání a opuštění lebky z druhé strany - na rozdíl od kulky však žádné trvalé následky. Uspěchaná plážová gangsterka - zjizvená parodickým nádechem, ztrácející kredit v casinu tupého scénáře, střílející slepými stejně jako Hillcoatovo Lawless. Sice zajímavě nasvícená a komiksově vystylizovaná, ale s postavami jak z šestákových románů, (tím pádem) rozpačitými hereckými výkony a až přílišným lpěním na vymezené cestě žánrových klišé. Někdo to vezme jako klad, to beru. Jenže když je špičkování kovboje T-1000 s hispánskými Vánocemi nakonec jediná záležitost, která utkví v paměti a zbytek se v ní drží stejně dlouho, jako panictví nové štětky v bordelu Mickeyho Cohena, nemůžu si pomoct.. Jestliže Penn byl namaskovaný jako Marv, pak Gosling musel být podle hlasu Goldie.. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plytký popcorn, kterému chybí duše, atmosféra i jediná zapamatováníhodná scéna, které činily gangsterský žánr vždy tak atraktivním a divácky vděčným. Mnoho momentů z filmu a posledních deset minut psal scenárista asi podle poučky "Jak sesmolit nechtěnou parodii na žánr snadno a rychle." Nad vodou to drží pouze chlapácké charisma Joshe Brolina. V globále je to stejně rutinní a hloupé, jako Zombieland, což jsem ale u Fleischera čekal, takže o zklamání nemůže být vůbec řeč. S ohranou hláškou "Inspired by a True Story" mě nekrmte, páni producenti. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Šest statečných a neúplatných versus jeden vážný adept na návštěvu plastické chirurgie a psychiatrické ordinace. Vůbec by mi nevadilo, že se Fleischer snaží podivnou míchanici gangsterských a noirových motivů maximálně přizpůsobit čtenářům komiksů a hráčům videoher, kdyby film neselhával na základnějších úrovních: charakterizace postav, vytváření dramatického napětí, logika jednání, konzistence atmosféry. Držet se celý film důsledně komiksové stylizace à la Dick Tracy (ze kterého nejspíš utekl Pennův psychotický troll), pomlčím nad neuváženou násilností mnohých scén a za mravoučnou poznámku mi nebudou stát ani fašistické metody „lovců“ (kteří oproti De Palmovým Neúplatným očividně nemají žádné morální zábrany). Sklouzávání k heroickému patosu je ale mnohem častější než záměrné parodování žánru. Na pohyb z jedné krajnosti do druhé nejvíce doplácejí hrdinové, kteří sice vypadají dobře na plakátech, zároveň jsou ale plakátově ploší. Ani obsah, ani způsob vyprávění nenabízí nic, co by dokázalo vtáhnout, přimět nás strachovat se o postavy, nebo alespoň vzbudit zájem, jak bude příběh pokračovat. Coby brutálně přímočará a přímočaře brutální střílečka (žel bohu s vrcholně nepřehlednými akčními scénami, pěstní souboj nevyjímaje) Lovci mafie jeden večer zpříjemnit dokážou, ale i jako takoví zanechávají pocit hořkosti. Nenatočit nic šťavnatějšího s takhle luxusním obsazením, s oscarovým kameramanem a vcelku schopným hudebním skladatelem, to považuji za organizovaný zločin hollywoodského ražení. 65% Zajímavé komentáře: FlyBoy, Theatis, mcb ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Ve filmu sestaví policejní náčelník Parker (Nick Nolte) jednotku Lovců mafie, aby zničila nelegální činnost Mickeyho Cohena (Sean Penn). Ve skutečnosti však Cohen už dávno seděl v Alcatrazu za daňové úniky (pykal v letech 1950-1961), a jednotka měla pouze bránit novým gangsterům, kteří chtěli převzít jeho aktivity, v příchodu do Los Angeles. Chycení gangsteři byli biti, mučeni a vyhnáni z města pod pohrůžkou zabití, kdyby se vrátili. (Dr Lizal)

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama