Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

argenson 

všechny recenze uživatele

Když se chystala Nemocnice po dvaceti letech, byla velká očekávání a následoval velkej průser. Proto jsem u Sanitky radši nic moc nečekal. A kupodivu zas až takovej průser to není. Výkony a vývojem postav mě potěšili Vašut a Dvořák. Naproti tomu Hanzlík se tam ploužil bez výrazu a nasazení s rolí celkem o hovně, Adamovská už jenom tak do počtu, aby jako bylo vidět, že navazujeme. Havlové to slušelo natolik, že ani nebyl poznat dost podstatný věkový rozdíl mezi ní a novým amantem. Juřička, v první Sanitce plachý chlapec od klavíru, tady ovšem neohroženě s revolverem nakráčí do cikánského ghetta, případně zmydlí zloděje sanitky. A Mádr, to je teprve kadet! Už za války lítal v Anglii a ještě v roce 2013 pilotuje záchranářskej vrtulník. Bohužel, Jana Budaře mám pořád zafixovanýho jako polodementa z Nudy v Brně, takže v momentě, kdy se představil jako Gordon Mádr, skončil můj pokus vnímat Sanitku 2 jako drama. Plus další otřesně vtipné momenty typu Lábuse běžícího s majákem v ruce po ulici, nemluvě o parodii Srstky na Srstku. Ale jo, mohlo to bejt horší. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A máme tu naprosto zbytečné pokračování legendární (aspoň pro mně) jedničky. Po shlédnutí tří dílů bych zas až tak přísný jako další hodnotitelé nebyl, i když. Je zde spousta vztahů, kdy si jeden druhému lezou do zelí, na staré postavy se naroubují jejich příbuzní (mladý Jandera, mladý Mádr či jeho nevěrná žena Simona Mádrová), přidají se nové postavy, trochu se vše zašmodrchá a dějová linie je hotova. Napsat dnes solidní příběh je čím dál těžší a tady se to zatím nepovedlo. Navíc jak bouračka autobusu, tak snesení či nesnesení pacienta po schodech a záchrana pacienta se psem už tu bylo. Co se týká hlavních postav, mladý Jandera je mi teda těžce nesympatický, starý Jandera je stále neskutečně tvrdohlavý a svým vztahem k Elišce mě naprosto točí, ředitel Kaderka je solidní postavou, která však dolézá za ženou svého nejlepšího kamaráda. Aspoň že Fanda zůstal stejně pohodovým řidičem a brácha starého Jandery i se svou ženou se také moc nezměnili. Spousta dalších postav včetně doktora Don Juána i Tatouška a starého pejskaře Korejse nejsou špatné, ale neoslní. Akční, výjezdové i záchranářské akce zase naopak upoutají a nebýt občas trochu až krvelačných scén, byl bych zcela spokojen. A aspoň že na závěr zůstala stará dobrá klasická píseň tria Hložek, Gottwald, Zagorová. Sečteno a podtrženo na závěr - průměrné, leč naprosto zbytečné pokračování něčeho, co bylo tisíckrát lepší. V předposledním díle na koncertě vystoupí Vilém Čok, což je docela zajímavá věc. Poslední díl, který se věnuje výbuchu plynu na koncertě, je vizuálně údernou tečkou za seriálem, který příběhově ukázal, že české seriály jsou s nápady v koncích, ale vizuál máme dobrý. Bohužel i tak nutno konstatovat, že syrovost posledního dílu původní Sanitky ani ten poslední masakr nemohl přiblížit. Závěrem lze snad jen říci, že Sanitka 2 není vyloženě průšvih, ale tak nějak zůstala za očekáváním. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Můj čas.....je příliš drahý, abych se na to díval dál. Můj čas....mě nepustí přes čt kanál. Rád, tak rád bych žil....s tímhle seriálem mám jen zbytek sil a času ještě méně, než Renč dá nové sémě. Příteli chvátej, píšu vzkaz, prosím Tě, zbav mě Hanzlíka zas. Zbav mě touhy mé, Havlové a té nejvíc! Úvodní díl druhé řady proslulého seriálu provázela velká nepřirozenost až křečovitost v ději a postavách, což je nejčastější negativní jev současných českých seriálů. Scenáristickou práci po zesnulém Jiřím Hubačovi převzal jeho syn Ivan, a i když jeho táta měl unylé scénáře, uměl dokonale pracovat s postavami a vytvořit mezi nimi interakci, což se tady neděje. Herecky jen hrubě nahozené charaktery nikdo výrazně nepodržel. O nějaký nadhled se snažil Jaromír Hanzlík v roli značně zestárlého lékaře Vojtěcha Jandery, který už není ředitelem nemocnice, jejíž šéfem se stal po jeho odchodu ambiciozní ředitel Kaderka (Jiří Dvořák), a právě se vrací z Afriky a na letišti se přivítá se svými nejbližšími. Je mezi nimi i jeho druhá žena, kterou hraje Dagmar Havlová, ale zapomněla, že už dávno není první dámou, a tak není nutné svoji upjatou noblesnost dávat i do své seriálové postavy. Kapitolou samou o sobě je Janderův syn v podání Václava Jiráčka, který oproti upozaděnému Janderovi seniorovi, dostal v první epizodě největší prostor. Je rovnou lepší "exnout", než se nechat "odborně" vyšetřit od trumbery Jandery juniora. On vůbec ten celý záchranářský tým kolem něj stojí za to. Trio Jiráček-Vašut-Zedníček, jako by se vylouplo z nějaké parodie na seriály z lékařského prostředí. Mladý doktor nemá kouska respektu a podle toho vypadají také zásahy u pacientů. Jednou se s arogantním Vašutem hádá o způsobu přepravy pacienta, podruhé zraněnému u těžké autonehody nedokáže aplikovat injekci. Renč selhává tam, kde jsem čekal, že bude silný, a sice v iniciování nehod a ohrožení životů. Je jisté, že v průběhu seriálu uvidíme více takových vypjatých situací, ale nehoda, kterou nám první díl ukázal, byla k smíchu. Pokečupovaný chlap na hlavě bez sebemenší známky viditelného zranění byla opravdu soda. Operační středisko pro výjezdy je také k pobavení. Laxní přístup k volajícím ukazuje zřejmě možnou variantu toho, v jakém stavu je dnes zdravotnictví. Posledních deset minut prvního dílu naznačilo, že možná ještě je šance na zlepšení reputace. Druhá řada měla neskromné cíle a obrovská očekávání, ale tahle Sanitka disponuje sotva slyšitelným houkáním a prostředí v sanitním voze je sterilnější, než je nezbytně nutné. 20% ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování Sanitky je vrcholem trapnosti a nevkusu. Doslova v každém dílu minimálně dvě téměř erotické scény, většinou na kuchyňském stole či jiném nábytku, doktoři si v pracovní době odskakují za milenkama, operátorky se též kurví s celým mužským osazenstvem záchranky (s výjimkou dosluhujícího Zedníčka a garážmistra Lábuse), nejznámější česká hvízdačka na prsty tu má roli milionářky, co nejprve odloudila manžela jiné, aby následně mohla i jemu zahýbat a přitom si hrát na světici platící předražené operace (režisér si zřejmě našel zálibu v jejich o několik desetiletí starých doktorských rolích). Zatímco v původní Sanitce se vztahy řešily kulantně a s citem, pouze hlavní hrdina se dlouho zmítal mezi dvěma ženami, v nové Sanitce chrápe každý s každým a když se náhodou neřeší zásun, tak jsou na pořadu dne prachy. Jedinou sympatickou ženskou postavu nechají v půlce seriálu nesmyslně zemřít, aby mohl Juřička následně provádět vlastní pátrání s multikulturním obohacováním. Dávám slabou 1 * a to jen proto, že to ve výsledku nebylo až tak nekoukatelné a zmršené kecama o privatizaci jako Nemocnice po dvaceti letech. 15% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Renčův nabubřelý reklamně klipový styl nemám rád, ale sem se docela hodí. Ozvláštnilo to jinak docela nudné historky ze života záchranářů, že bych rád viděl, kdyby tímto stylem místo Kleina natočil Renč nějaké Básníky. Líbí se mi návaznost na osudy, uvěřitelnost postav i příběhů, a i když je zde pár věcí, jež mi jdou proti srsti, včetně některých dialogů, celkově si myslím, že jde na tvorbu ČT o nadprůměr. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Pán oznamující doktoru Janderovi (Jaromír Hazlík) ve scéně, kdy Jandera zachraňuje člověka s nožem v srdci, že on je také lékař a má s tím jisté zkušenosti, je Peter Ziman, lékař, který provedl stejný zásah u pacienta, jemuž vrhač nožů probodl srdeční komoru a který za tento čin před časem dostal z rukou prezidenta republiky Zlatý záchranářský kříž. (Adrai)

Reklama

Reklama