Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Tak si to shrňme: Filip Renč vidí atraktivitu v explicitně krvavých záběrech a Ivan Hubač napsal postavy, jejichž minulost snad ani neexistovala. Proč se Jandera chová tak přezíravě k manželce? Z jakého důvodu se rozvedl? Na jakém základě je stále klaďas, nebo je tak aspoň přijímán a s morálním despektem hodnotí sice škobrtnuvšího, ale o mnoho sympatičtějšího Kaderku? Za jakého důvodu je Mádrův nejtěžší okamžik na záchrance bagatelizován větou "To už je dávno?" Proč musela proboha zemřít Alžběta? Aby se jako něco dělo? Proč donchuán záchranky cituje klasiky? Aby to vypadalo, že je život těžkej? Rozdělování záběrů přestalo být moderní před pěti lety, Jiří Hubač udělal se Sanitkou, která nebyla dějinami záchranky, ale loajality ke straně a vládě, to nejlepší, co mohl. Zbavil se jí. Jeho syn ji však se svým typickým patosem přetvořil v pomník toho nejhoršího statování naší veřejnoprávní televize u normalizačního, salámového konzumérismu. Tohle bylo prý poslední dílo Janečkovy éry, vypadá to, že z nejhoršího srabu vytáhne ČT bývalý ředitel novy, to jsou paradoxy, co? Sanitka 2, plná logických i společenských omylů, je hrozná. Nejhorší na ni by bylo, kdyby si to její tvůrci neuvědomovali. Co hodnotit kladně? Jednu chytrou myšlenku na díl? Party Vašuta a Dvořáka, kteří svým charismatem utáhnou vše? Stačí začít tím, že Daniel Barták přestane vykrádat konkrétní noty Davida Arnolda. A uvědomit si, že to bude horší. Za čas nám totiž bude vyšetřovat Major Zeman z invalidního i mentálního vozíčku! Problém je jen v tom, že totéž dělal i před čtyřiceti lety. Stejnou cestou jdou i tvůrci této sračky. Třeba je jejich čas, vyjádřen tou nejdementnější nemyšlenkou, v časové tísni. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ziadny serialovy novodoby boom sa rozhodne nechysta. Sanitka 2 je len dalsi z pod/priemernych serialov, dokonca miestami to az pripomina Ordinaciu. A to hlavne castym zmykanim ludskych emocii, absenciou akcnejsich scen, a prazdnym tliachanim o medziludskych vztahoch a o tom, kto koho moze/nemusi ..... bla bla bla. Ocakavania boli velke, a sklamanie je preto na mieste. No nic to, asi sa novodobeho kultu ako Chalupari z roku 1975 alebo Takovej Normalni Rodinky sa isto iste nedockame. A bez servitky, sereblity ako Vasut mam absolutne na haku. 15 % ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Když se chystala Nemocnice po dvaceti letech, byla velká očekávání a následoval velkej průser. Proto jsem u Sanitky radši nic moc nečekal. A kupodivu zas až takovej průser to není. Výkony a vývojem postav mě potěšili Vašut a Dvořák. Naproti tomu Hanzlík se tam ploužil bez výrazu a nasazení s rolí celkem o hovně, Adamovská už jenom tak do počtu, aby jako bylo vidět, že navazujeme. Havlové to slušelo natolik, že ani nebyl poznat dost podstatný věkový rozdíl mezi ní a novým amantem. Juřička, v první Sanitce plachý chlapec od klavíru, tady ovšem neohroženě s revolverem nakráčí do cikánského ghetta, případně zmydlí zloděje sanitky. A Mádr, to je teprve kadet! Už za války lítal v Anglii a ještě v roce 2013 pilotuje záchranářskej vrtulník. Bohužel, Jana Budaře mám pořád zafixovanýho jako polodementa z Nudy v Brně, takže v momentě, kdy se představil jako Gordon Mádr, skončil můj pokus vnímat Sanitku 2 jako drama. Plus další otřesně vtipné momenty typu Lábuse běžícího s majákem v ruce po ulici, nemluvě o parodii Srstky na Srstku. Ale jo, mohlo to bejt horší. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V prvním dílu nové Sanitky se postavy z původního seriálu seznamují s novými hrdiny půl hodiny, než konečně zaznějí sirény. Nová Sanitka tak dědí nešvar českých seriálů, kdy se dlouze rozplétají vztahy než dojde k svižné profesní akci. Tatínkovi se má věřit, zvláště pokud se jmenoval Jiří Hubač. Jeho syn Ivan Hubač líčil, že otec o své slavné Sanitce řekl: Kdybych psal pokračování, tak už čistě jen o profesních záležitostech záchranářů. Hubač mladší, který se scénáře Sanitky II nakonec ujal, si milostné zápletky naopak podržel. A první díl, který dnes vysílá ČT1, jasně dokládá, že pravdu měl Hubač starší.V půli 80. let za éry jedné televize působila Sanitka moderně. Ale třicet let poté, kdy z desítek stanic útočí zahraniční profesní seriály založené vesměs na případech zajímavých řemesel, vypadá úvod Sanitky II, jako by scenárista nikdy neviděl Dr. House, zato Ordinaci hltá. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Srovnávat Renčovu "Sanitku" s ohavnostmi jako "Ordinace v růžové zahradě", "Pojišťovna štěstí" nebo "Cesty domů" je naprosto zcestné, ale pokud to tak vidíte, budiž - vyvracet vám to nebudu.;-) Od uvedení původní "Sanitky" se v seriálovém i skutečném světě hodně změnilo, a proto je naprosto nesmyslné očekávat totéž, co před třiceti lety. Vozy záchranné služby jsou rychlejší, znělka modernější, mění se postavy i atmosféra seriálu (i když sem tam se objeví nějaký ten starý známý nebo odkaz na původní seriál - viz. scéna se snesením/nesnesením pacienta ze schodů). Za největší plus nicméně považuji zdařilou hru se záběry, což je asi jediná věc, která u Renče na tuty nezklame.;-) ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Doktor Jandera čili Jaromír Hazlík začal svou dráhu v roce 1956, kdy mu bylo kolem třiceti; dnes by mu tedy táhlo na devadesátku a sotva by se právě vracel z mise Lékařů bez hranic. Navíc přiletěl z rovníkové Afriky a vypadal jako "ředitel vápenky". [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)
  • Hotel Foldyna (jak interiéry, tak i exteriéry) je ve skutečnosti hotel Chateau St. Havel v Praze 4 - Krči. (Idée_fixe)
  • V dnešní době není v Praze na každý výjezd automaticky posílán lékař tak, jak je to zobrazeno v seriálu. (Chufu)

Reklama

Reklama