Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je, když nova obsazuje tolik hereček s těma krásnýma, velkýma očima :-D ... A asi je to kacířská myšlenka letošního seriálového podzimu II, ale díky hercům (nyní už) bardům se na to dívalo mnohem snesitelněji, než bez nich. Karel Heřmánek a Libuše Šafránková svým charismatem zastínili dialogy a zvraty šustící papírem a časem (alkoholik i šikanovaná žena byli příliš dlouhou dobu pasivní, chápu, v reálu to tak často bývá, leč tady to mohlo sloužit tvůrcům jako berlička, která se dost hodila), osvěžením bylo, když do scénáristického tandemu přibyl Jan Prušinovský. A natažená žvýkačka, co pomalu ztrácí chuť, bude zřejmě delší, páč v ukázce z posledního dílu (třicet a něco!), vyšilovala už totál zkarikovaná zástupkyně, že je zase něco špatně. Přesně tak! ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

První série, čili 32 dílů, bylo celkem koukatelných (viděl jsem většinu dílů). Koho neuráží např. Ulice, tak s tím neměl nějaký zásadní existenciální problém. V následném pokračování (od 33.dílu) došlo v rámci děje na větší "škatulata, hejbejte se" a jede to ve více-méně obdobných kolejích. Co taky furt vymýšlet, že?! Ale začalo to být v nemálo scénách pěkně trapný! Rádobykomická figurka-Šteindler přehrává snad ještě více než v "první" sérii, rádobyhumor s učitelem chemie až se Jan Amos musí v Naardenu studem v hrobě obracet. Za první sérii jsem dal 2*, ale nyní zvažuji, zda jsem se moc nepředal... edit: Po dalších dílech vidím, že jsem se opravdu předal... U většiny seriálů bych přivítal možnost hodnotit každou sérii zvlášť, neboť některá seriálová pokračování táhnou celý seriál ke dnu. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že oproti konkurenčnímu seriálu Základka je to o třídu lepší. Herecky se může pochlubit a pochválit (Brzobohatý, Heřmánek, Šafránková). Ovšem zbytek proplouvá jako obyčejná čulka a potěr působí hodně trapně. Bohužel vtip se nachází těžko a více se soustředí na lehký úsměv. Bohužel řádný sitcom si u nás nikdo nechce vzít na triko. Najednou Hospoda, Comeback i Okresní přebor začnou být perlami mezi množstvím levné plastové bižutérie. Pilot - nuda, Druhý díl - krapet lepší (cameo Jandové), ale nic co by mě udrželo u TV. ()

romajz15 

všechny recenze uživatele

Je smutné vidět, jak platí pravidlo: "S dobou vysílání seriálu ubývá jeho kvalita." Stačí sledovat jeden díl za dva týdny a uvidíte, jak zde přibývá absurdit. Ale i tak je Gympl nejlepší rodinný seriál, který momntálně běží. Než někdo začnete něco namítat, koukněte se procent mají ostatní v současnosti bězící seriály. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Nechci (opět) vypadat jako „hater“, ale mám potíže s rozhodováním, zda udělit či neudělit nejnižší známku. Ta největší klišé na světě, hrozně rádoby „cool“ (s tím mám největší problém), příšerní neherci, nevyužití herci včetně docela nepřesvědčivého Brzobohatého a tak bych mohl pokračovat. Kombinace toho všeho měla za následek, že jsem měl chuť rozsekat televizi, případně spáchat sebevraždu - kdyby, sakra, ty tvůrci měli alespoň špetku nadhledu, ale oni to i přes ty (ne)komediální vložky myslí všechno zcela vážně. K zblití navíc je, že většina nenáročného českého diváctva žeroucí tragickou tvorbu tuzemských stanic bude seriál obhajovat způsobem: „Je to ze života, ne jak ty americký kraviny“. Nakonec ale přece jen uznávám, že taková „Ordiance v růžové zahradě“ a jí podobné výkaly smrdí o poznání hůř, takže tentokrát, drahá Novo, celá jedna hvězdička! Hodnotím sice hned po „pilotu“, ale mám dojem, že lepší už to nebude. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • V 60. epizodě s názvem "Správný směr" je možné okolo 14. minuty zaznamenat, že Adam (Ondřej Brzobohatý) dává skleničku k Pařízkovi (Václav Vydra), ovšem v dalším záběru je sklenička u něj. (TheStitch630)

Reklama

Reklama