Reklama

Reklama

Doktoři z Počátků

(seriál)
TV spot
Rodinný / Drama
Česko, (2013–2016)

Hrají:

Václav Postránecký, Lenka Termerová, Martin Stránský, Marek Vašut, Halina Pawlowská, David Prachař, Jitka Ježková, Michaela Dittrichová, Václav Jílek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(136)

Obsahy(1)

Nový seriál z prostředí malebné české vesničky nejen o ordinaci venkovského doktora. Ota Kovář, chirurg nemocnice v Kamenici (Ordinace v růžové zahradě 2) přijíždí do Počátků, aby zde absolvoval praxi praktického lékaře, ale když zjistí, že by měl pečovat také o klienty doléčovacího centra, rozmyslí si to. Vesnický doktor Panenka se rozhodne použít malou lež na to, aby Otu v Počátkách udržel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (241)

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Musím změnit své hodnocení k lepšímu. Seriál sice zdaleka není dokonalý, ale kolem 75. epizody se autoři ostře pustili do šmejdů, kteří stále terorizují naše seniory. Rovněž se snaží ukázat vztah většiny populace k cizincům. Zakomponování tohoto prvku bylo jistě přínosné. Xenofobie z obyvatel Počátek přímo tryská. Rovněž Iva Janžurová a částečně i Josef Dvořák seriálu prospěli. Takže za snahu o aktuálnost a oprávněnou kritiku naší pseudokapitalistické společnosti dávám 60%. NE, NE, NE! Těch nelogičností je tam tolik, že musím hodnocení zase snížit. Škoda, seriál se dal natočit mnohem lépe. Od přelomu března/dubna 2015 dochází k dalšímu propastnému poklesu úrovně seriálu. Scénaristé se již očividně vyčerpali. Přidávají nové trapné zápletky. Janžurová zažívá další charakterní veletoč. Napřed se ze staré nesnesitelné staré pany stala půvabná a přívětivá babička, aby se znovu změnila v arogantní, uječenou a protivnou starou můru. S nově obsazenou hereckou "hvězdou" Pogodovou nám snad chtějí vnutit novu "Helenu"? No to snad ne. Vízner je v roli cirkusáka taky hodně trapný. Že by všechno zachránila lama a našroubovaný problém s pěstounskou péčí? 1 hvězda je v této nové situaci až moc. ()

Aidina odpad!

všechny recenze uživatele

Viděla jsem celé tři díly a musím říci, že seriál nezaujal. Takové nemasné, neslané. Některé figury jsou vyloženě trapné. Boudová, která kromě snídaně do postele nabízí i sebe, Písařík, který uboze paraduje Otíka, jenom ty sluchátka mu chybí....věčně mentorující Pawlowská, a páni doktoři, co mají úřední hodiny od nevidím do nevidím a vyloženě se těší na každého pacienta. No a k tomu všemu je zde ještě pár BIO nadšenců. ()

Reklama

rusty09 odpad!

všechny recenze uživatele

Zkurvený pokračování zasraný ordinace. Celkem sem se těšil, že ordinace skončila a dají tam konečně normální seriál, bohužel přišlo pokračování. Nový herci, novej příběh, nová hudba, stejná píčovina jako to předchozí. Doufám, že těch dílů bude zase 2500 jako v ulici, abych se mohl dalších 10 let v úterý a čtvrtek nudit u televize. Nevim, proč každej českej seriál, se musí zabívat 20 lidma, každej má v každym díle 5 minut, každej tenhle úsek stojí za hovno, kdyby radši udělaly příběhy o 5-7 lidech, kterej bude propracovanej a bude to aspoň o něčem a né o tom, jak péct domácí chleba. Pochybuju, že se tenhle seriál bude zlepšovat, takže rovnou dávám odpad. Totální průser je Písařík, hrajícího totálního kreténa, kterýmu přidali zuby, díky kterejm vypadá jak kůň. ()

Wacki 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k menší polovině zdejších hodnotitelů a ikdyž to neni žádná pecka, tak odpad to rozhodně taky neni. Některé ftípky mě docela i pobavily. Vesnická tématika mě vždycky bavila a tak doufám, že se to nezvrtne moc do ordinace, jinak už bych s hodnocením taky váhal... Takhle dávám 1,5 * za samotný seriál, 0,5 * za sexy sestřičku Markétku a 1 * jenom proto, abych na*sral "odpaďáky" a taky, že mám něco pod kůží :) ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Jako relax po praci je to v pohode. Nektery herecky vykony teda otresny, ale cest zachranuje zejmena Vasek Postranecky. Jen tu Halinu si tvurci mohli odpustit! EDIT 8.3.2014 - Zcela nekriticky pridavam jednu hvezdu navic, abych trochu vyrovnal ty mraky odpadu tady. Pro me je to idealni vejplach, kdyz potrebuji vypnout. ()

Galerie (174)

Zajímavosti (14)

  • V 9. dílu "Je to tvoje věc" ve scéně, kdy Ota Kovář (Martin Stránský) opilý upustí stránku s vytišteným mailem, je na něm - kromě žádosti, aby zvedl telefon a mluvil - možno číst: "Uhodneš o koho jde," a dále místo samotnýho mailu následuje text Julia Zeyera ze "Tří legend o krucifixu", konkrétne "Inultus", legendy pražské. (hermiona)
  • Vandina (Nela Boudová) syna Filipa hraje její skutečný syn. (hermiona)
  • Doktoři z Počátků jsou díky postavě doktora Oty Kováře (Martin Stránský) spin-off seriálu Ordinace v růžové zahradě (od r. 2005). Ve zmíněném seriálu si zahrál i Martin Písařík, avšak zcela jinou roli. Jedinou další postavou, která oba seriály spojuje, je pak Kovářova bývalá přítelkyně Kateřina Vránová (Jana Stryková). (Olík)

Reklama

Reklama