Reklama

Reklama

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka? (Forum Film CZ)

(více)

Zajímavosti (43)

  • Film obsahuje potitulkové záběry. (Duoscop)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Otec celé série Sylvester Stallone (Rocky Balboa) se schválně držel zpět a téměř nezasahoval do scénáře. Výjimkou bylo upravení prakticky všech dialogů Rockyho, kterého podle něj scenáristé "tak úplně nechytili". (NIRO)
  • Při natáčení filmů v sérii Rocky bývá zvykem, že každý nováček by měl aspoň jednou v ringu inkasovat opravdový, nepředstíraný úder. Tentokrát Sylvester Stallone (Rocky Balboa) nenápadně řekl Tonymu Bellewovi (Ricky Conlan), který měl Adonisovi (Michael B. Jordan) v záběru zasadit pravý hák: "Dej do toho trochu ramínko". Stalo se a nic netušící Jordan šel doopravdy v bezvědomí k zemi. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 109,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 174,2 mil. (NIRO)
  • Natáčelo se od 26. ledna do 3. dubna 2015 v Anglii, Pensylvánii a v Nevadě. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. listopadu 2015 v Los Angeles. (Varan)
  • V závěru finálního zápasu, když si rozhodčí ověřuje stav Creedova (Michael B. Jordan) zraněného oka ukazováním prstů, tak Creedovi pomáhá asistent Stitch (Jacob "Stitch" Duran) poklepáváním prsty na zátylek. (Nocturno culto)
  • Zápas mladého Creeda (Michael B. Jordan) a Lea (Gabe Rosado) je bez viditelného střihu. Záběr je dlouhý 4:31 min. (Satyrek)
  • Postavu Stitche hraje Jacob Duran, který tuto přezdívku nosí i ve skutečném životě. Hraje zde v podstatě sebe, jelikož je povoláním tzv. cutman - člověk, který se mezi jednotlivými koly stará o zdraví bojovníků a ošetřuje jim rány utržené v zápase. Stitch je známý především z MMA zápasů organizace UFC, ale pracuje i s hvězdami boxu, jako jsou například bratři Vladimír a Vitalij Kličkovi. Duran se objevuje již v předchozím dílu Rocky Balboa (2006), a to v rohu Rockyho (Sylvester Stallone) oponenta Masona 'The Line' Dixona (Antonio Tarver). (JardaBauer)
  • Lea Sporina, se kterým hlavní hrdina svede svůj první profesionální zápas, hraje Gabriel Rosado, zkušený profesionální boxer s poměrem výher a proher 22-9. (Indonal)
  • Jedná se o již několikátý boxerský film, v němž se objevuje legendární ringový uvaděč Michael Buffer. Ve snímku se Sylvesterem Stallonem (Rocky) je to dokonce podruhé během dvou let. (Naposledy tomu tak bylo ve filmu Zpátky do ringu, 2013.) I zde před začátkem zápasu použije slavnou větu: "Let's get ready to rumble!" Buffer ji má patentovanou a její používání a licencování mu v době vzniku tohoto filmu vyneslo už přes 400 milionů amerických dolarů. (Punisher)
  • Tessa Thompson (Bianca) zpívá i ve skutečném životě (v indie electro kapele) a skladby sama nazpívala. (Punisher)
  • Druhý film v sérii, který byl označen ratingem PG-13 (rodičům se důrazně doporučuje, aby své děti mladší 13 let na film doprovázeli). Prvním byl Rocky V (1990). (DEXTER099)
  • Fotka, kterou si Adonis Johnson/Creed (Michael B. Jordan) prohlíží u Rockyho (Sylvester Stallone) doma, je skutečná fotografie Stalloneho nejstaršího syna - Sage Stalloneho. Ten debutoval po boku svého otce ve snímku Rocky V (1990), ze kterého tato fotografie pochází. Sage Stallone tragicky zemřel v roce 2012 ve svých 36 letech na následky infarktu. (dickens)
  • Jde o první film v sérii, ve kterém se neobjevuje Paulie (Burt Young), bratr Rockyho (Sylvester Stallone) zesnulé manželky. Podle nápisu na náhrobku zemřel Paul Pennino v únoru 2012 ve věku nedožitých 72 let. Sám Burt Young pak zemřel v říjnu 2023 ve věku 83 let. (Jespi)
  • Sylvester Stallone (Rocky Balboa) se vyjádřil, že ho na na filmu lákalo především to, že se nejedná o "Rockyho 7", ale o předání boxerské rukavice další generaci. (JORDY)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

Reklama

Reklama