Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 5
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Recenze uživatele DragonnCZ k tomuto seriálu (6)

Daredevil (2015) 

Seriál Daredevil je další z mých nejoblíbenějších seriálových lásek a tento skvost si mě prostě získal. Má to bravůrní akci, postavy, dialogy, filozofii apod. Na to, že to je Marvel tak bych nikdy neřekl, že po Deadpoolovi umí dělat takový super Rka. Krev stříkala na každým rohu, akční hody nám servýrovali rovnou na tác a nebáli se to okořenit tím, že seriál je převážně o postavách a postavě Matta Murdocka, kterého suprově sehrál jeho herec Charlie Cox, okolo pak, kterého se točí celý seriál. Strašně na Daredevilovi žeru, že není jako ostatní superhrdinové. Narozdíl od ostatních nemá pořádný schopnosti, pouze využívá ke své slepotě echolokaci, kterou byl obdarován, je to obyčejný člověk z masa a kostí co umí krvácet. Dále zápletka seriálu je jasná, slepý právník Matt Murdock musí zarazit mafii a zločin v jeho čtvrti Hell's Kitchen. Seriálu jsem zpočátku moc nepřicházel na chuť, ale v druhý polovině 2 série sem se do seriálu neskutečným způsobem ponořil a užíval si každou epizodu. Strašně miluju postavy jako jsou Karen, Foggy a záporáka Wilsona Fiska neboli Kingpina a ze všeho nevíc miluju filozofii Bullseye, kterého jsem ze všeho nejvíce žral a zároveň nenáviděl. Celý scénář seriálu zde hraje tu nejvíc zásadní roli každá věta v tomto seriálu je neskutečně důležitá pro další scény. Díky tomuto seriálu jsem si také strašně oblíbil postavu Daredevila a stal se mým nejoblíbenější superhrdinou / antihrdinou celkově a o to víc strašně zbožňuji jeho oblek 😍 a proto sem si asi z toho důvodu nejvíce užil 2 sérii. Dokonce mě i tento seriál dohnal k tomu si i načíst jeho komiksovou předlohu, která je tak stejně úžasná jako seriál samotný. Seriál je jeden z mých nejoblíbenějších a tvrdím si říct, že jeden z nejlepších Marvelovských věcí všech dob, jak postavou Daredevila tak seriál samotný. Krásný storytelling, příběh, akce atd. Určitě tento seriál doporučuji a není k tomu ani potřeba znát jiné Marvel věci. Stojí uplně samostatně tento seriál, jen po druhé sérii je třeba shlédnout miniseriál Defenders, který pak navazuje na 3 sérii. Celkově seriálu dávám 10/10. ()

Season 1 (2015) (S01) 

8-9/10. - 1. série Daredevila je úžasný úvod a rozjezd Defenders ságy a nový pohled na Daredevila obecně. To jakým stylem se tvůrci vydali a rozhodli se uchopit Daredevila je úžasný. Temnota, akce, strach, detektivní prvky, právnické drama a to se vše kombinuje se superhrdinským žánrem. 1. série hezky končí jednotně uzavřeně a má vše co potřebuje. Skvělý záporák Wilson Fisk nesmí chybět. Opravdu se mi ten násilný chlapík vryl pod kůži. Seriál je téže výborně podkládán flashbacky z minulosti. Vykresluje Daredevila obecně a tohle přesně si tento superhrdina zasloužil! Herecké výkonby ne třeba komentovat. Každý tu hraje na jedničku! ()

Season 2 (2016) (S02) 

9/10. - Tady se už perfektně ukázalo jak Daredevil opravdu umí být zábavný a fungovat jako skvělý seriál. Zakomponování Punishera se výborně hodilo do krámu a tohoto drsnýho božana hraný Jonem Bernthalem opravdu miluju. Klan "The Hand" taky opravdu skvělá zápletka, která se mísila i s Elektrou, kterou opravdu miluju jako postavu, a jak se tvůrci rozhodli ji pojmout. Mám rád tu dynamiku mezi ní a Mattem. Oba to jsou staří známí a mají společnou minulost skrze Sticka. Akce je zde opravdu špičková a netřeba rozvádět. Série je dramatičtější a napínavější a dovolím si tvrdit, že mě bavila ze všech nejvíc. ()

Season 3 (2018) (S03) 

9/10. - A takhle končí jedna dokonalá seriálová trilogie! I přesto, že jsem při prvních dílech měl furt tu pachuť po ne až tak povedeném spin offu Defenders, který se odehráva mezi dvojkou a trojkou. Tak po pár epizodách mi pachuť opadla a nehorázně jsem se do seriálu opět zažral. Zničený Matthew Murdock hledající smysl života. Záporák Bullseye tu výborně šlape jako namazaný stroj a baví mě ho nenávidět jaká to je mnohdy svině. Wilson Fisk se vrací na plné obrátky. Hodně se mi líbilo prokreslování a agenta FBI Nadeema, a jak se jeho příběh vyvrcholí mě opravdu překvapilo. Celý zakončení Daredevila bylo důstojný, dechberoucí až emotivní. Otevřený konec či ne? Mě tento seriál takto bohatě postačil! Mistrkus na entou! ()

Karen (2018) (S03E10) 

10/10. - Určitě jedna z nejlepších a nejkomplexnějších epizod Daredevil seriálu. Tahle epizoda se zaměřuje především na postavu Karen a její minulost. O tom čím si prošla a, že její život provázeli drogy a alkohol. Ten způsob jak nám to tvůrci podávají a jaký trable si sama Karen prošla je k nevíře, a nakonec ten celý závěr, který je prošpikovaný napětím je naprostý žrádlo. To jak potom popadl Matta vztek na úplném závěru bylo strašně lidské a každý by udělal to samý. ()

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama