Reklama

Reklama

Marvel's Luke Cage

(seriál)
Trailer 1
USA, (2016–2018), 24 h 27 min (Minutáž: 46–69 min)

Hrají:

Mike Colter, Simone Missick, Theo Rossi, Alfre Woodard, Rosario Dawson, Mahershala Ali, Mustafa Shakir, Ron Cephas Jones, Frank Whaley, Rob Morgan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Nezlomný bývalý trestanec v mikině s kapucí chce očistit své jméno a zachránit svou čtvrť. On bojovat nechtěl, ale lidé potřebují hrdinu. (Netflix)

Recenze uživatele tron k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2016) (S01) 

"Názor je ako zadok. Každý nejaký má." Kvalitou je to skôr Jessica Jones alebo prvá séria Daredevila, než druhá séria Daredevila. Čiže to má zopár výraznejších mínusov, ale napriek tomu prevláda spokojnosť za 70%. Luke Cage je veľký sympaťák, možno ešte väčší, než Daredevil. Takisto ústredný zlosyn, proti ktorému stojí, je takmer rovnako dobrý, ako Kingpin v prvej sérii Daredevila. Nečudo, veď ho tvorcovia do nemalej miery okopírovali, akurát zmenili farbu kože. Ale mne to nevadilo, skôr naopak (až neskôr som si spomenul, že toho týpka poznám z Predátorov). Marvelovské seriály sú ale veľmi originálne, takže s tým ústredným zloduchom je to troška komplikovanejšie a to, k čomu dôjde v polke seriálu, je pomerne prekvapujúce (bohužiaľ práve príchod novej postavy uprostred deja je asi najvýraznejším mínusom celej série, pretože táto postava sa Mahershalaovi Alimu nemá šancu vyrovnať a je skôr smiešna a trápna, než pôsobivá). Poteší tiež nenápadné napojenie na DD, Jessicu a Avengers ("z oblohy k nám zlietajú bohovia", Jessicina ségra z rádia, "Poznám skvelého právnika z Hell´s Kitchen"). Od akcie som pravdupovediac - vzhľadom na Lukeove schopnosti - čakal viac. A dosť ma štvalo, že nikto mu ani raz nestrelil do hlavy alebo sa ho nepokúsil zadusiť (aj nepriestreľní ľudia musia dýchať, či?). Ako v DD a Jessice, aj do tretice je atmosféra úplne iná (blaxploitation). Síce scenár v druhej polke začne brutálne haprovať (mafián zamestnávajúci iných mafiánov si ide vybavovať osobne účty? WTF???). Napriek tomu je dosť neuveriteľné, akú kvalitu do nás Marvel páli aj na televíznej obrazovke, nielen v kinách. A teraz počúvam vaše sprisahenecké teórie o tom, či Alfre Woodard hrá rovnakú postavu, ako v Občianskej vojne. ()

Znáš můj styl (2016) (S01E13) 

Obsahuje spoilery. Koniec nie je úplne podľa mojich očakávaní. Záporákov kostým je neuveriteľne trápny (prečo preboha použili niečo také? Došli im prachy?) a dvierka pre druhú sériu sú možno až zbytočne dokorán otvorené (geneticky vylepšený záporák, nová vládkyňa štvrte a jej milenec...), ale ako posledná časť vydarenej prvej série je to plus mínus dôstojné a na úrovni. Najviac ma sklamalo výlučne slovné napojenie na pomaly ale isto sa budujúcu tímovku Defenders. Sestrička Claire hovorí o tom, že pozná istého super právnika z Hell´s Kitchen a vtedy ma príjemne zamrazilo, ale nakoniec ma prestalo mraziť, keď som pochopil, že pri tomto slovnom cameu sa to začne aj skončí zároveň. ()

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix zrušil Daredevila

Netflix zrušil Daredevila

30.11.2018

Netflix a Disney jsou momentálně uprostřed drahého rozvodu a další obětí jejich nenaplněné lásky se teď oficiálně stal jednoznačně nejúspěšnější z marvelovských seriálů, komiksový Daredevil. Po třech… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama