Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 4
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (12)

Probuzení (2016) (S01E01) 

Tak nám to začíná. Matásek podobně jako Seagal v Těžko ho zabít leží zarostlý x (20) let v kómatu, pak dojde mladá šikovná sestra, chce se mu podívat na jeho chloubu a ejhle, náš pacient se probudí. Následuje klasická písničková scéna "dej se do formy" a jdeme na první případ s novým parťákem. Ten pravda není poručíku Břízovi po chuti, ale co už, práce je práce. V osobním životě to taky není žádná sláva, manželka mu žije s policejním patologem Mrázem, čili vztah s dalším kolegou je na bodě mrazu. Ještě že aspoň šéf je kámoš a rozumí jeho starým metodám a je ochoten ho aspoň trochu krýt.  Jinak případ nálezu mrtvého těla v sudu je brzy vyřešen, bohužel pro Mráze jsou v něm zainteresovaní staří kámoši, ale nedá se, právo je právo a je třeba zatýkat. Případ celkem ujde, ale osobní linky mají v tomto díle přednost. Slušný rozjezd dnes už šestisérie. ()

Kurz přežití (2016) (S01E02) 

Máme tu další případ, tentokrát je zavražděným chlapík, který si hrál na vojáčky a někdo toho zneužil a jednu kuličku mu vpálil do oka. Pátrání poměrně složité, Bříza se ale postará o pár oddechových scén. Třešničkou na dortu je nové Břízovo auto - Carevna (Volha). ()

Dostihy smrti (2021) (S05E01) 

Poklidná detektivka, jen šéf Pavelka dostal do těla. Zato vražda mladé žokejky nedá Břízovi a Juniorovi zabrat. Slušný první díl další série. ()

Série 6 (2024) (S06) 

Příjemná připomínka, že Polda ještě nepatří do starého železa. Matásek s Polívkou dobří, skvělý Vyorálek, zcela podprůměrný Orozovič, k ničemu Kolesárová, osvěžením je milá a příjemná Bezáková. Krimi případy průměrné, občas lepší, občas průměrný díl. Celkově ale rozhodně spokojenost. Retro jak má být. ()

Křídla spravedlnosti (2024) (S06E01) 

Kriminálka, která jako jedna z mála na komerčních televizích není trapná a přitom je velmi zábavná. Ústřední duo včetně Orozoviče a Vyorálka je super, především v první polovině dílu je humoru spousta. Vražda ve filmovém studiu byl super nápad, policejní hoši do tohoto prostředí parádně padli. Už se těším na další díl. ()

Odpal (2024) (S06E02) 

Určitě horší díl než předchozí, nebylo to totiž tak zábavné jako minule. Chybí pořádné hlášky a vzájemné došparování mezi hlavními hrdiny. Ale na průměr to určitě stačilo. Mrtvý muž je nalezen na golfovém hřišti, Matásek s Polívkou si zajezdí elektrickým golfovým vozíkem, dostanou kus masa a přitom vypátrají vraha, o kterém divák už dávno ví. Epizodní děj s motorovkama je zcela zbytečný, stejně tak i žáby jsou zcela zbytečně navíc. ()

Mistrovské dílo (2024) (S06E03) 

Co se týká krimi příběhu, tak to byl absolutní průměr a vrah naprosto nezajímavý, navíc naprosto logický. Ale vztahově to začíná být super - Matásek se začíná motat kolem Bezákové a ta to evidentně opětuje. No bude se na co těšit. Pohodka, která neurazí. ()

Jeleni neumějí střílet (2024) (S06E04) 

Určitě lepší díl než předchozí, protože vztah Matásek & Bezáková je super, navíc Orozovič se účastní vyšetřování, a to taky není bez zábavy. Podařený díl, který spíše než zastřeleného nimroda ukazuje pohodový život zamilovaného Matáska. ()

Dokonalý výhled (2024) (S06E05) 

Čirý průměr. Krimi příběh o zavražděné luxusní makléřce je jasný jak facka od začátku, vztah Matásek - Bezáková je vybudován, setkání s jejími rodiči dopadlo taky podle očekávání, takže? Překvapení žádné (až snad na zajímavé obsazení v čele s Čenským a Brožovou), hlášek málo. Prostě milý průměr, který potěší. ()

Sex, drogy, rock´n´roll (2024) (S06E06) 

Průměrný díl co se týče krimi případu, ten opravdu není ničím zvláštní, teda až na rockovou kapelu Podlažní krytiny, to je fakt unikát. Věci kolem se ovšem docela mile zaplétají - třeba junior si začne s Břízovou bejvalkou a Břízova mladá zase chce Břízu dostat z chaty do pražského bytu. No ještě to bude sranda. ()

Podvodníci (2024) (S06E07) 

Krimi příběh mrtvoly spadlé z mostu celkem slušný, vtipný Matonoha s nechutným knírem a vousy, řešíme vztah Matáska s Bezákovou, Matáskova postava začíná překvapovat a díky lásce to vypadá, že vyměkne a pověsí policejní řemeslo na hřebík. Další díl ukáže. Tento díl patří do řady sice oněch průměrných, ale příjemně průměrných dílů. Více času než Matásek tu dostal Orozovič. ()

Konec (2024) (S06E08) 

Na závěr všechno dobré a čtyři hvězdy spíše z nostalgie, jinak je to spíše zcela průměrný díl. Krimi případ slušný, pachatel spíše nečekaný, vyšetřeno dobře. Ale zásadní během celého dílu je, zda Matásek jako polda skončí a odjede do USA za svou láskou Bezákovou, která v celém dílu je bohužel až na úplném konci. Ale konec milý, divák to Matáskovi přeje a vtipná scéna s kovidem na závěr je absolutní třešničkou. Prostě takové hezké pohlazení na závěr seriálu. ()

Reklama

Reklama